Digitaal dineren sushinight

Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs

Deel deze post

De eerste maand van 2016 is gewoon al weer voorbij! Hoe was jouw eerste maand in dit nieuwe jaar? Last van een blue monday of blijf dat het nieuwe jaar was begonnen? Eerlijk ik had er geen eens tijd voor, gelukkig maar. Het was razend druk. Ik ben er direct goed in geknald kan ik wel zeggen en ik wist ook eigenlijk wel rond september al dat ik het in de eerste weken van de januari ontzettend druk zou hebben. Sowieso ieder jaar, want dan ga ik naar de Vakantiebeurs, de vakdagen, nog vanuit mijn studie Toerisme, maar ook voor mijn blogs, erg interessant. Dit jaar kwam daar in de zelfde week ook de Horecava bij en had ik op de zondag voor deze week een reservering voor een Wijn Spijs Wandeling in Breda en ging ik die zaterdag met vrienden uit eten. Tja, daarna kwam de man met de hamer langs. Tijd om denk ik door het Januari Eetdagboek heen te gaan en deze ervaringen in foto’s samen te vatten.

Januari eetdagboek in foto’s

1 januari kwamen wij terug van onze mini vakantie in België, heerlijk even genieten met het gezinnetje en het jaar gezellig en knus afgesloten!

Vakantie België Foodblog Foodinista Dagboek December

Gelukkig maar, want je voelt je toch altijd een beetje schuldig als je weet dat het de komende periode heel druk gaat worden. Ik denk dat meer werkende moeders dit wel een beetje kennen. De keuzes tussen mama zijn, leuke dingen doen met je kind, zorgen voor, er wel zijn, niet zijn etc.

De eerste week van januari was een drukke administratie week, na de feestdagen was er veel bij te werken. Ook voor Foodinista.nl zijn er veel plannen, maar ik heb ook nog een reisblog, o.a. veel reizen met kids en leuke traveltips en musthaves. Natuurlijk als foodie kun je daar ook zeker kijken. Reischick.nl is mijn travelblog. En ik ben druk met het opzetten van mijn online consultancy bedrijf. Allemaal spannend!

Borrel op het terras speciaalbiertje en bitterbal

Deze administratieve week even afgesloten met een vrijmibo date op het terras met een Belgisch speciaalbiertje en bitterballen.

Op zaterdagavond gingen we uiteten met vrienden onderuit gezakt en dat kun je wel zeggen, ik heb geen enkele foto gemaakt! Wel de avond vol gepraat, waarschijnlijk.

Kersttruien-winkel.nl

De volgende dag ging ik met Eric naar Breda voor de wijnspijswandeling. Heel leuk, mijn studentenstad, die ik nog heel goed dacht te kennen, maar ook weer heel goed heb leren herontdekken op qua horeca kennis.

Wijnspijswandeling Eetdagboek Januari foodblog Foodinista
Barlucca Kruidenrisotto met lamssucade wijnspijswandeling culinaire wandeling in Breda foodblog Foodinista

Kruidenrisotto met lamsstoof bij Barlucca in Breda één van de zeven locaties van de WijnSpijs wandeling.

Op maandag begon de Horecava. Een project, waarvan ik wist dat sinds ongeveer september/oktober onderdeel van uit zou maken. Voor en tijdens de Horecava was ik één van de Blog Ambassadeurs. Misschien heb je mijn blog gelezen over mijn bezoek aan Bierfabriek of mijn enthousiasme over diversiteit in kindermenu’s? Dit zijn samenwerkingen met de Horecava 2016. Alleen tijdens de Horecava was er ook veel te doen. Natuurlijk de beursvloer op gaan om te kijken wat voor interessante ondernemers er zijn. Een aantal heb je voorbij zien komen op mijn instagram.

Tijdens de Horecava mocht ik op maandag ook plaatsnemen in de jury bij één van De Lekkerste Wedstrijden in dit geval; Het Lekkerste Kindermenu.

Winnaar Lekkerste kindermenu lekkerste wedstrijden foodblogger Foodinista

Dit creatieve kindermenu van Hutten Catering werd uiteindelijk de winnaar tijdens de wedstrijd Het Lekkerste Kindermenu.

Na deze wedstrijd mocht ik exclusief aanschuiven bij Sweet Emotions. Waar de mooiste gerechtjes op 3* niveau werden gepresenteerd die ik natuurlijk mocht proeven.

Ananas dessert sweet emotions afsluiter

Zoals deze pure zoete ananas met pepertjes, waardoor al je sweet emotions werden geprikkeld.

De dinsdag stond voor mij in het teken van de vakantiebeurs. Een echte beurs, waar ik heel veel geluisterd en gesproken heb, maar ook heel veel gesluiterd en rond gekeken heb. Trends die mij opvallen? We gaan ver weg of we gaan in Europa naar de luxe camping of eigenlijk glamping. Daar blijf ik je natuurlijk over informeren. Uiteindelijk zal ik dit jaar ook nog op reis gaan. Er komen een aantal themamaanden aan met leuke en interessante reisonderwerpen.

Woensdag ging ik weer naar de Horecava! Veel eten! Ik mocht weer jureren! Vijftien broodjes bij de wedstrijd Het Lekkerste broodje On the Move. Een aantal broodjes die ik mocht proeven;

Broodje Vitello Nieuwe Stijl Lekkerste Broodje on the move wedstrijd
Pulled Pork Sandwich

Een hele leuke en intensieve en smakelijke week ;-).

Jury De Lekkerste Wedstrijden Het lekkerste Broodje On The Move Foodblog Foodinista Foodblogger Daphne

De zondag na deze week was het tijd voor mijn eerste carnaval pre-party sinds tijden! Twee jaar terug was ik zwanger en afgelopen jaar ging ik verhuizen. Dit jaar mocht ik weer, vond ik. Klunen in Breda en zin in! Het was een zeer geslaagde dag!

Klunen in Breda Brabant blogger Foodinista

En daarna was de koek even op. Dat was even een druk weekje. Florian was veel uit logeren en nu weer even iets vaker thuis. Ook mijn stem was even op, we houden in het midden of dit van alle beurzen, werkzaamheden was of gewoon van alle activiteiten.

sushinight sushi met avocado garnaal en spicy tuna sushi Januari eetdagboek foodblog Foodinista
Sushi avondje

Ik zou deze maand ook nog gaan dineren bij de Euromast, wat op mijn bucketlist staat en op een foodtour gaan in Utrecht. Super leuk en daar had ik dus echt super veel zin in, maar ik werd net zoals half nederland overvallen door de griep.. Dit moest ik dus afzeggen. Hier dan ook geen leuke foto’s van. De maand sloten we af met een date night bij Ichi in mijn woonplaats Kaatsheuvel. Ik ben dol op sushi en ook op all you can eat, maar de kwaliteit is niet altijd top, wel relaxed natuurlijk dat het All you can eat is en tja soms…Bij Ichi is het net iets mooier vind ik, de kwaliteit beter en eet je echte luxe sushi. Denk aan lobster rolls. De spicy tuna roll is nog met tonijn tartaar, een tournedos rol, inktvis rol en zo hadden we nog vier halve rollen. Echt mooie sushi en genieten. Wat betaal je eigenlijk voor deze sushi? Wij hadden een menu voor 14,95 per persoon en dan 8 halve rollen per persoon. Ook heel voordelig eigenlijk. In het begin, was het nog niet druk, maar mocht je er nu aan denken om naar Ichi Lounge te gaan dan adviseer ik je om te reserveren.

Op naar veel februari! Met ik verwacht veel carnaval en liefde!

Meer over blogger Foodinista en de belevenissen? Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • Maris
    Geplaatst op 14:03h, 01 februari

    Ziet er uit als een heerlijke maand! Wat was de horecava leuk, heb alleen nu al het gevoel dat het alweer heel lang geleden is :’)

  • Foodinista
    Geplaatst op 14:10h, 01 februari

    Ja, he? Ik heb het gevoel dat Januari meestal een soort dipmaandje is, maar daar was dit jaar absoluut geen sprake van.. bij jou dus ook niet. ;-)

Geef een reactie