Lekkerste kindermenu kinderjury lekkerste wedstrijden horecava 2015 foodblog Foodinista

Lekkerste Kindermenu bij de Lekkerste wedstrijden van de Horecava

Deel deze post

Steeds vaker gaat onze dreumes weer mee als wij ergens gaan lunchen of koffie gaan drinken. Eerlijk gezegd, eigenlijk sinds zijn geboorte gaat hij al gewoon mee, alleen toen sliep hij door in de kinderwagen. Tegenwoordig is hij een actief mannetje in een kinderstoel en eet hij ook graag een hapje mee en kijkt enthousiast rond. Dan kom je bij de vraag is er een kindermenu? Wat is dan een goed kindermenu, natuurlijk smaken verschillen. Het kind van nu is de klant van de toekomst naar mijn mening. Een kind kun je ook het beste leren wat uit eten gaan is, door ze mee te nemen en uit eten gaan te ervaren. Ook naar mijn mening zijn er grenzen aan waar en wanneer. Een fijne kinderstoel, veel te zien en een kindermenu om van te smullen, zijn voorwaarden en wensen. Het maakt het voor zowel de ouder als het kind een feestje. Het kindermenu is vaak nog een uitdaging, want frietjes met een kroket volstaan in deze tijd voor mij en veel ouders niet en zelfs voor mijn dreumes en vele andere kinderen niet. Een beetje gezond en iets meer fantasie zijn een welkome afwisseling om een veelzijdig kindermenu samen te stellen. Denk bij het aanbieden bij faciliteiten voor kinderen niet alleen aan het kindermenu. Ook een verschoningsruimte en een kinderspeelhoek zijn een pré, hierbij zorg je voor tevreden kinderen en tevreden ouders, maar ook voor andere tevreden gasten. Een restaurant waar ik fan van ben is Haddock, maar hier is het hele concept op kinderen gericht, natuurlijk kan de kindergerichtheid ook een extra service zijn, alleen wanneer is jouw kindermenu het lekkerste kindermenu? Daar dachten ze bij de Horecava bij de Lekkerste Wedstrijden het zelfde over en daarvoor is de wedstrijd voor het Lekkerste kindermenu georganiseerd.

Lekkerste Kindermenu

De horecava is het hier mee eens er mag voor een goed kindermenu meer op de kaart dan friet met een kroket of frikadel en een pannenkoek. Natuurlijk vinden veel kinderen dit wel lekker. Alleen een beetje creativiteit is leuk en waarom niet mee eten met papa en mama in kinder porties, kindercreativiteit en smaken. Tijd voor de wedstrijd het Lekkerste kindermenu tijdens de Lekkerste Wedstrijden. Omdat ik één van de blogger horecava ambassadeurs in 2016 ben lijkt het mij een leuk onderwerp om over te bloggen en toepasselijk voor mijn blog, als foodie en mama. Wat maakt een kindermenu nou goed? Afgelopen jaar was de winnaar Hutten Catering met het ‘Menu Barstensvol Levenslust’. Een cateraar? Maar wel een cateraar waar je op veel feesten, evenementen en andere gelegenheden een vorkje van mee meeprikt.

Winnaar Lekkerste kindermenu lekkerste wedstrijden horecava horecarava blogger ambassadeur foodblogger Foodinista

De jury was erg onder de indruk van de drie winnaars. “Vooral de toepassing van gezonde producten, het gebruik van kleur en de creativiteit van de deelnemers beviel ons erg positief”, vertelt de juryvoorzitter.

Inderdaad drie winnaars op de tweede en derde plaats zijn de kindermenus van Richard Theisen van Murphy’s food&drinks Schiphol, met het menu Murphy’s Travel Kids Menu en Melvin Kuiper van Ugly Duck, met het menu Little Duck geëindigd.

Naast de jury was er ook een echte kinderjury, zij kozen voor het menu van Jeroen Zwart van de Efteling uit mijn woonplaats Kaatsheuvel.

Lekkerste kindermenu kinderjury lekkerste wedstrijden horecava 2015 foodblog Foodinista


Wat moeten de chefs doen om het lekkerste kindermenu samen te stellen?

Opdracht van de vakwedstrijd ‘Lekkerste Kindermenu’ is het ter plaatse bereiden en serveren van vijf identieke complete Kindermenu’s, bestaande uit een Plateservice gerecht met een zelf bereid vlees/vis component, groenten en een zelfgemaakt garnituur van aardappelen, rijst of pasta.

Feestelijke borden bereiden voor de Lekkerste kindermenu horecava lekkerste wedstrijden foodblog Foodinista

Mijn favoriete kindermenu

Ik vind het moeilijk, maar er zijn wel een aantal onderdelen die ik belangrijk vind.
* kindjes moeten het op dreumes leeftijd ook met de handjes kunnen eten (of een aantal elementen)
* zachte elementen
* frisse uitstraling
* uit eten gaan is een feestje, een feestelijk bord
* gezond
* verse producten
* niet te grote porties

Waar moet jouw favoriete kindermenu voor jouw kinderen uit bestaan of is er iets wat jij prettig zou vinden voor jouw kinderen in de horeca, zodat uit eten gaan met het gezin nog leuker wordt. Misschien wil je als horeca ondernemer wil mee doen aan de wedstrijd dan kan het natuurlijk ook, want misschien ben jij wel de kindvriendelijke horeca ondernemer en zouden meer gasten dit moeten weten. Laat het dan ook weten!

Is een kindermenu niet helemaal iets voor jou? Tijdens de Horecava zijn er nog veel meer Lekkerste Wedstrijden, zoals:

* Lekkerste Hamburger
* Lekkerste Broodje
* Lekker Anders
* Lekkerste Wafel
* Open NK Pizza Bakken

Waar je nog meer over gaat lezen in januari tijdens de Horecava week op Foodblog Foodinista en de social media.

Meer blogs volgen van foodblog Foodinista en geïnformeerd blijven over de Horecava? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Dit blog is geschreven ter ere van de Horecava 60 jaar, waar ik met vier andere bloggers blog verslag van zal uitbrengen.

Geen reactie's

Geef een reactie