Sweet Emotions Horecava 60 jaar blog foodblog Foodinista

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Deel deze post

Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer dan proeven en zoete smaken in dit blog neem ik je mee door een culinaire zintuigen reis door de vier seizoenen van het jaar op hoog culinair niveau. Een ervaring die ik tijdens de Horecava niet had willen missen.

Een reis door zoete emoties

De beste patisserie chef ter wereld Albert Adrià is samen met zijn team en gezamenlijke initiatiefnemers Rudy van Beylen en Dirk Peeters afgereisd naar de Horecava, om de bezoekers te verrassen met Sweet Emotions. In een winterwonderland, herfsttuin, Ibiza Club en strandclub worden de mooiste creaties geserveerd en de zintuigen geprikkeld. Je kon gewoon even een 3* Michelin ervaring en Ibiza beleven tijdens de Horecava. Deze ervaring was overigens niet inbegrepen in een standaard Horecava ticket er moest een speciaal ticket voor worden gereserveerd, maar het was zo de moeite waard! Voor iedere horeca ondernemer een ware inspiratie.

‘Een menu moet een goed begin en een goed einde hebben, precies zoals een goede film. Dus beroer de emoties van je gasten en haal meer uit je cocktail- en je dessertkaart’.

Eten en drinken doe je niet alleen met smaak, dit is ook mijn mening, een lunch of diner is een middag of avond uit en je wilt geprikkeld worden. Eten en drinken is een beleving. De omgeving en het menu zijn een geheel voor een perfecte ervaring. Alleen, wanneer is het menu compleet? Willen we dit aanvullen met een bijpassend drankje, om de smaak papillen te strelen en in gang te zetten? Waarom eten we minder desserts terwijl het onze smaak ervaring compleet maakt. Bij de ervaring van Sweet Emotions is het mij weer helemaal duidelijk, waarom het zo belangrijk is en het maakt van eten en drinken een beleving vol verrassingen. Daarbij werd je niet alleen geprikkeld door het dessert zelf, maar de gehele entourage creëerde een waar dessertfeest. Van strandsfeer naar clubsfeer en dessertbar. Alle zintuigen werden geprikkeld en zo werd er een complete beleving gecreëerd. Zo zie je ook dat goede smaak in elke omgeving van belang is.

De wandeling door Sweet Emotions

Ga je naar de Horecava? Bij de winter mogen alle bezoekers komen proeven. Diverse zoetigheden van Didess en IJsboerke worden hier geserveerd in het winterwonderland, in de herfst is een reservering noodzakelijk, maar begint de luxe dessert ervaring echt in de herfsttuin. Ondanks de reservering is het ook voor jou als Horecava bezoeker toegankelijk.

Sweet Emotions Herfsttuin Horecava 2016 Foodblog Foodinista

Naar Sweet Emotions

Op reis naar de Lente. Ik neem je mee naar de Lente en de zomer. Naar de Sweet Sins Mysterious Cocktailbar van Albert Adrìa, R&D Food Revolution en Bombay Sapphire, zodat je over mijn schouder de Sweet Emotions mee kunt ervaren. Een club waar je alleen als genodigde komt en waar de sfeer van Heart Ibiza wordt gecreëerd, sowieso met de cocktail Pink Flamingo. Een gin tonic samengesteld door Albert Adrìa in samenwerking met Bombay Sapphire, maar met een hele speciale touch. Een licht rose kleur en rook van sisha ook wel de waterpijp. De zintuigen worden overal geprikkeld en de smaak is bijzonder zoet appelig. Heerlijk, hip en je hebt zit in een feestje. Even was ik vergeten dat ik op de Horecava was en niet in een feestelijke club met een perfecte Gin Tonic.

Gin Tonic Heart Ibiza Sweet Emotions
Strand Sweet Emotions Horecava Zintuigen wandeling Foodblog Foodinista horecava blog ambassadeur

Zomer

Na de lente gaan we naar de zomer van tijd voor het strand. Met een glijbaan en even kind, glijden we zo de club uit en het strand restaurant in. Tijd om aan de bar aan te schuiven voor het exclusieve en het genodigde diner van Albert Adrià. Dit diner gaat verder desserts. Eerst worden de smaakpapillen hartig en zoet geprikkeld.

Sweet Emotions cocktail horecava 60 jaar foodblog Foodinista

Cheers op de Sweet Emotions met de in eerste instantie bittere cocktail, voor mij een schrik reactie in een zomerse sfeer. Alleen bij alle bites was er een verrassend zurig of zoet effect. Dit is natuurlijk exact het effect wat moet ontstaan.

Sweet Emotions Horecava Zomer diner bites amuses foodblog Foodinista ambassadeur blogger

Als eerste bite twee kleine amuses aangekondigd als nootjes. Een hartig honing nootje en een pinda nootje. Het effect? Een honing biscuit met een boterzachte smaak en de pinda is een romige zachte chocolade pinda die smelt in je mond.

Gerookte vis hapjes sweet emotions foodblog Foodinista horecava
Kreeft taco Sweet Emotions Horecava Blog

Zoete limoen, zachte kreeft en een pittige eindsmaak een feestje van smaken op een kleine taco.

Mozarella Brioche foodblog Foodinista Sweet Emtions ervaring Horecava

Een zachte brioche gevuld met romige en kleverige mozarella. Een klein kunstwerkje.

worteltaart dessert Sweet Emotions foodblog Foodinista horecava ambassadeur

Wat een verrassing! De Worteltaart cupcake. Alles is eetbaar. Het cupcake papiertje is zoet suikerpapier, start romig met een knisper suiker aan de binnenkant. Een zintuigen dessert. Proeven, zien, voelen…

Ananas dessert sweet emotions afsluiter

De afsluiter van de sweet Emotions. Het Ananas dessert. Wat oogt als een simpele gevulde ananas is een pure ananas sorbet met cocos en pittige rode peper. Je smaak slaat even op hol, maar het is ook en verfrissende afsluiter.

Mijn zintuigen zijn geprikkeld tijdens dit feestje van Adrìa tijdens de Horecava en ik ben geïnspireerd. Ik ben heel erg nieuwsgierig welke geweldige ervaringen wij terug gaan zien in de Nederlandse horeca en wie nog meer geïnspireerd zijn.

Dit blog is geschreven ter ere van de Horecava 60 jaar, waar ik met vier andere bloggers blog verslag van uitbreng. Naast Sweet Emotions heb ik verslag uitgebracht van Het Lekkerste Kindermenu en de pop-up van Bierfabriek tijdens de Horecava. Ook ben ik tijdens de Horecava en vele andere evenementen live te volgen.

Meer foodnieuwtjes ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Maris
    Geplaatst op 09:23h, 19 januari

    Wat een smaak sensaties bij Albert Adrià. Ik denk dat de krab mijn favoriet was, hoewel de wortelcupcake ook super lekker en bijzonder was.

  • Horeplaza
    Geplaatst op 11:52h, 04 juli

    Zeer interessant, Foto’s zijn perfect, dank je.

Geef een reactie