Bier Spijs inspiratie van Bierfabriek

Deel deze post

Ieder jaar verrast de Horecava ons met de nieuwste ontwikkelingen, trends en alles  wat je niet mag missen in de Horeca. Helaas is de Horecava geen publieksbeurs, maar een vakbeurs om de nieuwste ontwikkelingen met andere ondernemers  te delen. Dit jaar gaat de Horecava het één en ander anders aanpakken. Dit heb je misschien al gelezen in mijn blog over het Ambassadeurschap voor de Horecava. Sowieso zijn er vijf bloggers benaderd om te bloggen over de Horecava, waarvan ik er één van ben. Als ambassadeur geef ik alvast een voorproefje van de Bierfabriek, een erg leuke lokatie in Amsterdam en Delft waar je als bier en bier spijs liefhebber zeker een keer naartoe wilt, en van de activiteiten tijdens de Horecava.

Horecava voor jou

Is dit voor jou ook interessant als je niet in de horeca werkt? Ja, ik ben namelijk heel nieuwsgierig naar alles waar jij ook enthousiast van wordt in de horeca. Aangezien jij dit blog leest, denk ik dat jij van eten en drinken houdt, nieuwsgierig bent naar wat je kunt verwachten en mij graag op pad stuurt om  mogelijke nieuwe ontwikkelingen te ontdekken.

Voorbereiding op de Horecava

Naast dat ik met mijn mede bloggers leuke dingen ga doen voor en tijdens de Horecava 2016, zijn er ook een aantal onderdelen die veranderen of ieder jaar afgewisseld gaan worden. Voorheen was het drankenplein een plein waar je als horeca-ondernemer bij diverse ondernemers en distributeurs kon gaan proeven,  nieuwe producten kon gaan ontdekken of een bestaand product herontdekken. Dit plein gaat kort gezegd op de schop. Niet alleen wijn en food tijdens deze editie van Horecava, maar denk ook aan mijn huidige workshops sherry foodthee spijs en de opening van het Horecava Ambassadeurschap met een Gin Tonic Food pairing. Bierfabriek past de bier-spijs combinatie tijdens Horecava toe op geheel eigen wijze met vakmanschap en eigen bier, waardoor ik enthousiast ben over wat ons te wachten staat tijdens de Horecava. De Bierfabriek gaat zich namelijk tijdens de Horecava compleet presenteren met pop-up restaurant in de RAI Amsterdam. Dit pop-up restaurant bestaat uit een tijdelijke dependance met bijna 200 zitplaatsen. Hier kan de bezoeker genieten van het bekende Franse boerderijkippetje, maar ook inspiratie opdoen over het brouwen van bier. Er wordt namelijk op de beursvloer bier gebrouwen! Spannend vind ik en ik word hier  enthousiast van. Het lijkt mij een uitdaging, maar ook een ontwikkeling die je niet mag missen tijdens het 60-jarig bestaan van de Horecava. De volledige Bierfabriek beleving gaan wij ervaren tijdens de Horecava, samen met andere horeca ondernemers. Ik ben benieuwd of wij dit Vakmanschap straks ook bij andere locaties terug gaan zien. Voor een goede vergelijking ben ik gaan kennismaken met Bierfabriek in Amsterdam .

Voorproeven bij Bierfabriek

Afgelopen weekend ben ik gaan voorproeven bij Bierfabriek in Amsterdam, waar ik al langer enthousiast over ben, maar helaas nog nooit een bezoek had gebracht. Nu ik  ambassadeur ben voor Horecava, kwam het gelukkig op mijn pad. Eigenlijk wil  ik Bierfabriek samenvatten in een top 5 van Vakmanschap.

 1. Natuurlijk de bieren! De Puur, De Rosso en de Nero. Geen gewoon pils, maar echte bieren van de Bierfabriek. Zelf gebrouwen en met een eigen karakter in ieder een eigen glas. Mijn favoriet? De Nero, terwijl ik eigenlijk niet snel voor een donker bier kies, maar er is een reden voor, waarom dit bier mijn persoonlijke favoriet is.
  Bierfabriek Bier Horecava foodblog Foodinista
 2. Dan komen wij namelijk bij punt 2; de bier-spijs combinatie. Huisgebrouwen bier in combinatie met de signature dish van Bierfabriek. Het Frans Boerderijkippetje, de zoete smaken van het biertje gaan hier perfect en mooi mee samen. Ook met de sausjes die pittig zijn is het een mooie combinatie. Een leuk detail: het gerecht kost 13,50 Euro. Toegankelijk toch voor een leuk diner? Niet zo van de kip of ben je misschien vegetarisch? Geen probleem. Iedere dag is er een wisselend dagmenu met een  vleesgerecht en een vegetarische schotel. Bij ons strudel met spinazie en twee soorten kaas die er erg goed uitzagen en een steak die ook erg goed was!
  Bierfabriek Boerderijkip Signature dish foodblog Foodinista
 3. Ook een vleesliefhebber en bekend met de Lindehoff? Dan zou het je misschien niet verbazen dat Bierfabriek waar voor vakmanschap wordt gekozen, het bier wordt tenslotte zelf gebrouwen, ook voor een vak leverancier kiest als o.a. de Lindehoff.
  Steak wisselend gerecht krijtbord Bierfabriek Amsterdam Delft Foodblog Foodinista
 4. Niet alleen het eten is belangrijk in de horeca, ook de entourage. Bij Bierfabriek kun je met groepen vanaf 6 personen een echte taptafel reserveren, zit je tussen de brouwketels en waan je je in een brouwerij. En dankzij de drukte is er ook altijd leven in de brouwerij. De oude sfeer van het café van vroeger is weer teruggehaald. Pinda’s op tafel, zelf kraken en gooi het maar op de grond. Een detail; dit is ook nog goed voor de houten vloer.
  Pinda's op tafel Bierfabriek Amsterdam foodblogger Amsterdam Horecava ambassadeur
 5. Transparantie. Een open keuken het blijft een pré; vanaf het begin zien wat je eet en je zal verstelt staan hoeveel kip er op de barbecue gaan.

Ook naar Bierfabriek, breng een bezoek aan de Nes 67 in Amsterdam, Burgwal 45-49 Delft of Koetsierbaan 2 in Almere. Maak wel een reservering, want je bent zeker niet de enige! Op vrijdag en zaterdag is het voor kleine gezelschappen op inloop en andere dagen kun je reserveren.

Dit blog is geschreven ter ere van de Horecava 60 jaar, waar ik met vier andere bloggers blog verslag van zal uitbrengen. Bierfabriek zal hier aanwezig zijn.

Meer blogs volgen van foodblog Foodinista en geïnformeerd blijven over de Horecava? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie