Winnaar Lekkerste kindermenu lekkerste wedstrijden horecava 2016

Het Lekkerste kindermenu; De winnaar is!

Deel deze post

Niet zo heel lang geleden heb je kunnen lezen dat ik blog ambassadeur was tijdens de horecava 2016 die dit jaar ook nog eens 60 jaar bestond. De Horecava 2016 is ondertussen afgelopen. In een blog over de Lekkerste Wedstrijden die ieder jaar worden georganiseerd tijdens de Horecava heb je ook mijn enthousiasme kunnen lezen over de wedstrijd Het Lekkerste Kindermenu van Nederland, onderdeel van De Lekkerste Wedstrijden tijdens de Horecava. Bij deze wedstrijd mocht ik zelf met drie kinderen onderdeel zijn in de jury, heel erg leuk! In dit blog deel ik graag de uitslag van de wedstrijd en wie de winnaars zijn van de wedstrijd; Het Lekkerste kindermenu.

Winnaar het Lekkerste kindermenu

Dit jaar mocht ik deelnemen in de jury bij het het Lekkerste Kindermenu tijdens de Lekkerste wedstrijden tijdens de horecava. Heel leuk om te zien wat kinderen proeven bij een kindermenu, waar ze naar kijken en natuurlijk wat ze willen beleven. Uiteindelijk was er ook een vakjury van volwassenen, waar ik onderdeel van was om een samenhang te creëren er werd o.a. geselecteerd of de smaak goed is, het gerecht er goed uit ziet, de versheid en nog een aantal componenten. De top 3 van de kindermenu’s van dit jaar zijn.

Lekkerste Kindermenu nr. 1: Iniminivitamini van Van Hutten Catering

Winnaar Lekkerste kindermenu lekkerste wedstrijden foodblogger Foodinista
Winnaar Lekkerste kindermenu lekkerste wedstrijden horecava 2016

Het kindermenu van Van Hutten Catering was verrassend en gezond, maar ook speels en echt voor kinderen. De Engelse drop bestaat uit groente en is een salade. In de kauwgumballen automaat zijn kleine groenteballetjes verstopt. De poffertjes zijn groente en aardappelpoffertjes. De kipnuggets zijn vers gemaakt en met een sausje in een tube. Als toetje een tomaat die vervolgens een romig aardbeien dessert is. Het menu is gedrukt op snoeppapier. Geserveerd op een houten plank met daarop een tekening en kleurpotloden. In het kindermenu is veel tijd gestoken en er is veel over nagedacht om het een mooi uiterlijk te geven, gezond en ook nog eens lekker.

Een goede tweede plaats was er voor Little Duck van Eetcafé Ugly Duck in Utrecht en de derde plek was voor Fata Morgana Kindermenu van Murphy’s Schiphol. 

Volgend jaar ook mee doen? Kijk bij De Lekkerste Wedstrijden er zijn ook wedstrijden voor bijvoorbeeld het Lekkerste broodje of de Lekkerste wafel.

Meer foodnieuwtjes ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie