Life in balance Donna Hay kookboeken met veel fruit en groente foodblog foodinista

Nieuwe kookboeken met veel fruit en groente

Deel deze post

Eigenlijk eet ik het hele jaar wel veel groente, geen probleem. Bij het ontbijt begin ik er al mee bij het maken van een simpel omelet gaan er al snel tomaten, courgette of andere snelle groente doorheen. En zo gaat het heel de dag, waardoor ik, vind ik bij het diner wel eens een beetje mag rommelen, noem ik dat dan. In ieder geval iets minder groente, want bijvoorbeeld bij een pasta moet je de pasta proeven, zoiets. Alleen fruit is weleens een ander dingetje in de winter ben ik beperkter citrusvruchten kan ik niet verdragen door mijn migraine daar heb ik een intolerantie voor. Erg jammer, want ik vind bijvoorbeeld vers geperste sinaasappels echt heerlijk ruiken. Na een maandje bananen en appels ben ik het wel beu. Druiven er nog bij en het is wel klaar. Daarbij het is ook fruit met veel suikers en dus koolhydraten op de appels na. Minder slank en dus ook gezond. Jammer, want je kunt ze dan juist zo goed gebruiken! In de lente en zomer ben ik er juist weer dol op! Je maakt mij er echt blij mee. Zomerse bessen, perzikken, aardbeien, meloenen noem maar op eigenlijk. Een leuk thema dus de kookboeken met veel fruit en groente om er leuke recepten mee te maken en misschien pik ik zelf nog een beetje inspiratie op voor de winter? Wie weet! Wat is jouw favoriete fruit en groente?

Kookboeken met veel fruit en groente

Kookboeken tip The Green Kitchen smoothies – The Green Kitchen

The Green Kitchen is begonnen met het over de wereld bekende blog, maar ondertussen zijn ze goed op weg met alweer een nieuw kookboek. Geen probleem, wanneer je het mij vraag, want de kookboeken zijn prachtig. Dit kookboek hoort ook echt bij de nieuwe kookboeken met veel fruit en groente. Waarom? Vol met originele recepten en prachtige foto’s vol kleur. Ook dit kookboek met smoothies belooft dat weer te worden. Smoothies voor het hele jaar, maar ook recepten voor snacks, ontbijtjes, desserts en notenpasta’s die je net zo simpel maakt als een smoothie inderdaad.

The Green Kitchen Smoothies Nieuwe kookboeken met veel groente en fruit foodblog Foodinista

Kookboek: The Green Kitchen Smoothies
Auteur: Thee Green Kitchen David Frenkiel en Luise Vindahl
Pagina’s: 160
Recepten: 100

Kookboeken tip Life in Balance – Donna Hay

Altijd al meer wille weten over koken met onbekende groente, het verschil tussen onbespoten groente, onbewerkte groente en normale groente en al deze voeding. Alleen weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen? Donna Hay staat bekend voor het simpele koken, maar zij werkt met veel met gezonde producten. Misschien weet je dat ik daar ook niet zo naar kijk en met mijn eerste Donna Hay kookboek dacht ik ook even, wat moet ik nu doen? Nou ja gewoon beginnen met de gezonde recepten, want de recepten zijn simpel en zorgen voor een gezonde basis. Maar met dit kookboek vertelt ze er op haar simpele manier meer over en met natuurlijk heel veel recepten, zodat je direct kunt koken met alle heerlijk producten en superfoods voor een gezonde lifestyle. Je zal zien het is allemaal zo simpel en echt wel heel lekker.

Life in balance Donna Hay Kookboek tip veel fruit en groente foodblog foodinista

Kookboek: Life in Balance
Auteur: Donna Hay
Pagina’s: 240
Recepten: 160

Meer over Donna Hay? Wat dacht je van het kookboek Basics to Brilliance? Daar vertel ik je nog veel meer over in een nieuw blog.

Kookboeken tip Thug Kitchen Party Food – Thug Kitchen

Oké Thug Kitchen is net een beetje anders dan anders. Al eerder schreef ik een review over het eerste kookboek gewoon Thug Kitchen met ook een recept voor een geweldige vegetarische chili met pompoen. Thug Kitchen vloekt, Thug Kitchen is grappig, Thug Kitchen heeft een liefde voor eten, maar met name voor gezond eten en geen rare toegevoegde producen. Zelf vind ik Thug Kitchen altijd wel een feestje. Het eerste kookboek van Thug Kitchen stond al vol met feestelijke recepten dus dit kookboek is helemaal één groot feest met Partyfood. Het boek staat vol met vegetarische recepten voor elk feest moment van de dag ontbijt, brunches, hapjes, dips, bowlrecepten, salades, sausjes, hoofdgerechten, drankjes, desserts en gebak, want eigenlijk is ieder moment een feest.

Nieuw kookboek Thug Kitchen Feestvoer foodblog Foodinista

Kookboek: Thug Kitchen Feestvoer
Auteur: Thug Kitchen
Pagina’s: 240
Recepten: 150

Welk kookboek van de kookboeken met veel fruit en groente is jouw favoriet?

Meer kookboeken tips? Kijk bij de leukste kookboeken op de blog.

Meer blogs  met de leukste en nieuwe kookboeken ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op InstagramTwitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Reactie's
 • Elisa | Lies rond de wereld
  Geplaatst op 13:26h, 25 juli

  Hier wordt ik blij van, die van Thug Kitchen had ik al voorbij zien komen en lijkt me erg leuk. Weer eens iets anders :-)

 • Foodinista
  Geplaatst op 15:23h, 25 juli

  Inderdaad de kookboeken en de blog van Thug Kitchen zijn echt onderscheidend en no nonsense! Leuk om te lezen.

 • FSHN FORWARD
  Geplaatst op 09:50h, 26 juli

  The Green Kitchen Smoothies klinkt erg goed!

Geef een reactie