granola met quinoa

Granola met quinoa en noten

Deel deze post

Granola  gezond voor het ontbijt. En heel lekker om zelf te maken met quinoa om het bijna gluten vrij te houden.

Gezonde granen voor ontbijt. Maak je eigen granola met quinoa. Lekker, gezond en vol vezels. Zelf heb ik er heel de ochtend voldoende aan. Eigenlijk was een ik hele lastige eter als het aan kwam op ontbijtvezels, alleen wanneer er veel suikers aan toegevoegd waren.

De verpakkingen met chocolade multigranen die vond ik wel lekker, maar het resultaat is meer suiker en calorieën dan vezels en dat is niet helemaal de bedoeling. Maar met het recept om ze zelf te maken en pure zoetstoffen toe te voegen en het weet wat je eet concept toe te voegen verandert er veel aan dit ontbijt. Volg het recept en eet smakelijk in de ochtend.

Voor deze variant van Granola gaan we als volgt aan het werk:

Benodigdheden voor 5 porties granola

75 gram havervlokken
100 gram quinoa
50 gram rozijnen
50 gram walnoten
25 gram geschaafde amandelen
2 eetlepels honing
50 ml ahornsiroop
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel kaneelpoeder

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en oven 25 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, ovenplaat, bakpapier, pan, lepel

Recept granola met quinoa en noten

Om te starten haal de ovenschaal of plaat uit de oven en verwarm deze alvast voor op 150 graden.
Laat de rozijnen wellen in koud water, zodat deze in de oven niet verbranden tijdens het grillen van de granen.
De ahornsiroop en de honing mogen met elkaar gemengd worden in een sauspannetje of steelplannetje even 2 minuten op een laagvuur, zodat ze net iets verdund zijn en verwarmd. Kijk uit want dit wordt snel heet, net als caramel. En voeg hier 2 eetlepels zonnebloemolie aan toe.
Laat het mengsel staan in het pannetje.
Verdeel de quinoa, havervlokken, verbrokkelde walnoten, geschaafde amandelen en rozijnen over de ovenschaal en giet het sausmengseltje er overheen. Strooi de kaneelpoeder over het granola mengsel. Verdeel het met je handen nog goed door de schaal, zodat alles goed gemengd is.
Plaats de schaal 25 minuten in de oven op 150 graden.

Haal de granola na 25 minuten uit de oven en laat het circa 15 minuten afkoelen. Na het afkoelen kun je de granola in een vacum pot circa 1 week bewaren.
Heb je na het afbakken en afkoelen van de granola er een paar gekarameliseerde stukjes bij? Natuurlijk heel lekker om van te snoepen, maar breek ze gewoon even af.

Eet de Granola met Griekse yoghurt of Amandelmelk.

Wil je Granola aanvullen met fruit? Lees hier de recepten voor warme appels en peer of stoofperen.

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: