Bereidingen Filet American op toast - Paasbrunch idee - Foodinista

Paasbrunch ideeën: 3 Bereidingen Filet Americain op toast

Deel deze post

Ook zo’n zin in de Paasdagen? De dagen om uitgebreid te ontbijten en te Paasbrunchen. Uitslapen met het gezin. De keuken in en daarna aan tafel met z’n allen en misschien ook wel met visite. Dit vraagt natuurlijk om lekkere en nieuwe originele recepten voor de Paasdagen. Daar ga ik je natuurlijk mee helpen. Voor Paasinspiratie ging ik naar de Coop Supermarkten en voor dat ik het wist stond ik buiten met een volle tas aan boodschappen met lekkere ingrediënten voor de Paasbrunch om uitgebreid de keuken in te gaan. Voor nieuwe nieuwe recepten heb ik mijn oog laten vallen op filet Americain, dit eet ik heel graag, maar meestal smeer ik dit snel op een cracker met een snufje peper en zout en klaar ben ik. Wanneer je uitgebreid gaat brunchen dan kun je filet Americain natuurlijk ook als basis gebruiken voor toast, luxe broodjes of (perfect voor de Pasen) Matze crackers. Juist! En met deze Filet Americain van Coop heb ik drie leuke inspiraties gecreëerd. Bij Coop kun je bij de slager kiezen uit diverse smaken filet Americain en ik heb mijn oog laten vallen op de natural filet Americain en de filet Americain eitje-uitje. De laatste is natuurlijk ook heel leuk met Pasen en wil je snel klaar zijn? Dan is deze Filet Americain een eyecatcher en ook nog eens heel smakelijk. Deze heb ik natuurlijk ook nog extra opgeleukt. Dus lees mee en verras ook bij de Paasbrunch met drie simpele, maar hele verrassende recepten met filet Americain. We gaan de keuken in voor een Filet Americain Amsterdammertje, Filet Americain groene asperge truffel en Filet Americain Spicy Asian.

Ingrediënten voor 3 bereidingen toast Filet Americain

(Met dit booschappenlijstje houd ik 8 personen aan en heeft iedereen een variatie geproefd, daarbij houd je ook nog voldoende over voor andere recepten, misschien heb je sommige ingrediënten al in huis)

  • 1 bakje filet Americain Natural van Coop
  • 1 bakje Filet Americain eitje-uitje van Coop

Extra Ingrediënten

  • 100 gram groene asperges
  • 6 eieren
  • truffel mayonaise
  • siracha mayonaise
  • Atjar (Aziatisch zoet zuur)
  • Kesbeke Amsterdamse Cocktail Mix
  • Koriander
  • Sesamzaad

Extra: Matzes (perfect voor Pasen), Kaiserbroodjes en Desembrood (maak zelf toast van het Desembrood)

Tips voor de bereiding van de 3 bereiden Filet Americani op toast

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten (deze broodjes kun je vooruitmaken, maar natuurlijk ook aan tafel, jouw keuze)
Benodigdheden: snijplank, mes, broodmes, lepel, vork, grillpan, pan

3 Bereidingen Broodjes Filet Americain

Kook als eerste de eieren en laat deze afkoelen. Pel de eieren vervolgens. Warme eieren met filet Americain is geen goede combinatie i.v.m. de bacterieën. Heel smakelijk is het ook niet.

Toast Filet Americain met groene asperge en truffel

Als basis gebruik je het desem brood. Snijd snedes en snijd deze door de helft. Je wilt bij de Paasbrunch van alles proeven en dus geen hele grote boterhammen eten. Snijd de kontjes van de asperges. Verhit in de grillpan een druppeltje olie en smeer deze rond met keukenpapier. Grill in de grillpan de asperges en toast het brood in de grillpan met mooie strepen. Laat vervolgens het brood en de asperges afkoelen. Smeer het brood in met filet Americain. Druppel truffel mayonaise over de filet Americain, snijd de eieren in partjes. Verdeel de asperges en de eieren op de filet Americain met truffel Mayonaise. Je eerste variatie is klaar. Herhaal dit afhankelijk van hoe veel toast met filet americain, truffel en asperge je wilt.

Nog een recept met toast en groene asperges? Bekijk hier de tosti groene asperges.

Kaiserbroodje met Aziatische Filet Americain

Bak twee broodjes af in de oven. Snijd twee eitjes fijn. Meng de eieren met een eetlepel sirachi mayonaise. Smeer het de broodjes in met de filet Americain. Daar boven op gaat de eiersalade. Vervolgens de atjar. Nog een beetje extra siracha mayonaise. Maak het broodje af met sesam zaad en koriander. Het kleurrijke filet Americain broodje met sirachi eiersalade is klaar.

Kaiserbroodje met Aziatische Filet American

Filet Americain Matze Amsterdammertje

Een Matze moet bij Pasen, het laatste brood, en daarbij zijn Matzes heel light dus je kent lekker door eten. Smeer de Matzes in met filet Americain eitje-uitje van Coop. Maak deze Matze af met Kesbeke Amsterdamse mix en snijd een partje van een gekookt ei om het af te maken. Extra mooi en extra feestelijk voor Pasen. Heel makkelijk, kleurrijk en perfect voor de Paasbrunch is deze Filet Americain Matze Amsterdammertje.

Nog een zoet recept voor de Paasbrunch? Bekijk dan eens deze Paastiramisu met lente bokkenpootjes en advocaat. Perfect om de Paasbrunch mee af te sluiten. Versier de tafel met Paaseitjes, chocolade bloemetjes en schuimpjes uit het Pasen assortimen van Coop en natuurlijk kun je hier nog meer Coop Paasrecepten vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie