Gevulde portobello met ricotta en munt recept van foodblog Foodinista

Gevulde portobello met ricotta en munt

Deel deze post

Als de portobello paddenstoelen in de winkel liggen word ik eigenlijk altijd een beetje extra blij. Gewoon, omdat ze super lekker zijn en je zo heerlijk met de paddenstoelen kunt variëren. Zo maakte ik al een keer portobello paddenstoelen met port en geitenkaas. Echt een aanrader! Onlangs bleven er toch nog een paar liggen en was het tijd voor een heerlijk lunch gerechtje met inderdaad een gevulde portobello paddenstoel. Ik maakte een gevulde portobello met ricotta en munt. Een goed, simpel en snel idee en het recept maak je zo.

Ingrediënten gevulde portobello met ricotta en munt voor 2 paddenstoelen

  • 2 Portobello paddenstoelen
  • 4 eetlepels ricotta
  • 3 takjes munt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • handje Parmezaanse kaas
  • snufje peper
  • handje pijnboompitjes

Tips voor de bereiding van de portobello paddenstoelen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, lepel, ovenschaal, kaasrasp

Gevulde portobello met ricotta en munt recept van foodblog Foodinista

Recept gevulde portobello met ricotta en munt recept

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Portobello paddenstoelen grillen

Maak de portobello paddenstoelen vochtig schoon, zodat ze zacht worden in de oven. Plaats de portobello paddenstoelen in de ovenschaal.

Ricottavulling maken voor de portobello paddenstoelen

Meng de ricottavulling voor de portobello paddenstoelen. Meng als eerste de ricotta met de olijfolie in de mengschaal. Doe er een snufje peper bij. Rasp er de Parmezaanse kaas doorheen. Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng deze door de ricotta. Verdeel de ricottavulling over de paddenstoelen.

Grill de portobellopaddenstoelen met ricotta

Verdeel de pijnboompitjes over de portobello paddenstoelen en plaats de portobello paddenstoelen voor 20 minuten in de oven op 200 graden.

Meer inspiratie voor paddenstoelen recepten? Wat dacht je van de volgende recepten?

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Jonna@burgertrutjesNL
    Geplaatst op 20:25h, 31 januari

    Yeah i love Portobello! eigenlijk met alles wel lekker!

  • Foodinista
    Geplaatst op 21:05h, 31 januari

    Ja, heerlijk he zo’n gezonde bodem! Alleen even de heerlijke vullingen vinden en variëren. Extra leuk, wanneer je kunt verrassen.

Geef een reactie