23 jan Gevulde portobello met ricotta en munt
Als de portobello paddenstoelen in de winkel liggen word ik eigenlijk altijd een beetje extra blij. Gewoon, omdat ze super lekker zijn en je zo heerlijk met de paddenstoelen kunt variëren. Zo maakte ik al een keer portobello paddenstoelen met port en geitenkaas. Echt een aanrader! Onlangs bleven er toch nog een paar liggen en was het tijd voor een heerlijk lunch gerechtje met inderdaad een gevulde portobello paddenstoel. Ik maakte een gevulde portobello met ricotta en munt. Een goed, simpel en snel idee en het recept maak je zo.
Ingrediënten gevulde portobello met ricotta en munt voor 2 paddenstoelen
- 2 Portobello paddenstoelen
- 4 eetlepels ricotta
- 3 takjes munt
- 1 eetlepel olijfolie
- handje Parmezaanse kaas
- snufje peper
- handje pijnboompitjes
Tips voor de bereiding van de portobello paddenstoelen
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, lepel, ovenschaal, kaasrasp
Recept gevulde portobello met ricotta en munt recept
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Portobello paddenstoelen grillen
Maak de portobello paddenstoelen vochtig schoon, zodat ze zacht worden in de oven. Plaats de portobello paddenstoelen in de ovenschaal.
Ricottavulling maken voor de portobello paddenstoelen
Meng de ricottavulling voor de portobello paddenstoelen. Meng als eerste de ricotta met de olijfolie in de mengschaal. Doe er een snufje peper bij. Rasp er de Parmezaanse kaas doorheen. Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng deze door de ricotta. Verdeel de ricottavulling over de paddenstoelen.
Grill de portobellopaddenstoelen met ricotta
Verdeel de pijnboompitjes over de portobello paddenstoelen en plaats de portobello paddenstoelen voor 20 minuten in de oven op 200 graden.
Meer inspiratie voor paddenstoelen recepten? Wat dacht je van de volgende recepten?
- Maak een portobello paddenstoel met geitenkaas en vijgen.
- Gevulde champignons zijn ook heerlijk.
- Variëren met paddenstoelen en risotto dan maak je deze truffelrisotto met paddenstoelen en ei.
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Jonna@burgertrutjesNL
Geplaatst op 20:25h, 31 januariYeah i love Portobello! eigenlijk met alles wel lekker!
Foodinista
Geplaatst op 21:05h, 31 januariJa, heerlijk he zo’n gezonde bodem! Alleen even de heerlijke vullingen vinden en variëren. Extra leuk, wanneer je kunt verrassen.