
24 jul Gevulde paprika met Mexicaans gehakt en groente
Deze ovenschotel met veel groente schuif je zo de oven. Gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt en groente. Een ovenschotel gevuld met veel groente, maar ook met kruiden en gehakt maakte ik deze gevulde paprika met Mexicaans gehakt en groente en schoof deze in de oven. Snel, simpel, lekker en gezond. Een ideaal recept om veel groente binnen te krijgen en ook nog te genieten van een simpele Mexicaanse maaltijd. Mijn gevulde paprika recept ga ik nu met je delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten gevulde paprika met Mexicaans gehakt en groente 4 personen
- 3 rode paprika’s
- 1 groene paprika
- 100 gram runder gehakt
- 160 gram kidneybonen
- 160 gram mais
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml gezeefde tomaat
- 1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- snuf gedroogde rode peper
- snuf zout
- 1 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie
- Handje geraspte kaas
Meer trek? Of de ovenschotel voor meer personen maken? Kook dan extra rijst bij de ovenschotel met gevulde paprika’s of maak frisse guacamole bij het recept.
Tips voor de bereiding van de gevulde paprika met Mexicaans gehakt en groente
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- spatel
- lepel
- kaasrasp
- knoflookpers
- eventueel een hakmolen
- hapjespan
- ovenschaal
Maak ook eens deze vegetarische ovenschotel met nacho’s en bonen
Recept Mexicaanse gevulde paprika ovenschotel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mexicaanse vulling maken voor de gevulde paprika ovenschotel
Snipper de ui en de knoflook in de hakmolen of gewoon zelf op de snijplank en met de knoflookpers. Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit vervolgens de ui en de knoflook. Rul vervolgens het gehakt mee. Snijd de groene paprika fijn en bak deze mee met de ui en het gehakt. Meng de komijn, paprikapoeder, rode peper, zout en sojasaus door het gehakt en de groente. Giet de kidneybonen en de mais af en meng deze door het gehakt en de groente en laat het voor twee minuten sudderen. Blus af met de tomaten en laat alles nog vijf minuten sudderen en meng alles goed door elkaar.
Gevulde paprika’s in de oven grillen
Snijd de paprika’s door de helft en haal de zaadlijsten eruit. Plaats deze in de ovenschaal. Vul de paprika’s met het Mexicaanse gehakt en de groente. Verdeel de geraspte kaas over de gevulde paprika. Plaats de ovenschotel voor 20 minuten in de oven op 200 graden en laat deze grillen.
Meer gevulde paprika recepten
Maak ook eens de gevulde paprika’s met quinoa of de gevulde paprika’s met geitenkaas en chorizo.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's