Ovenschotel gevulde paprika met gehakt en groente recept Foodblog Foodinista

Gevulde paprika met Mexicaans gehakt en groente

Deel deze post

Na mijn zwangerschap ben ik op de gezondere tour met veel groente, maar eet ik graag weer wat meer kruiden omdat ik daar gewoon weer meer tegen kan. Eigenlijk ben ik gewoon negen maanden niet zo fit geweest en moest ik op alles letten. Ook qua eten, want negen maanden misselijk en heel veel dingen niet kunnen verdragen dat kan dus gewoon en ik kan het weten. Gevuld met veel groente, maar ook met kruiden en gehakt maakte ik deze gevulde paprika met mexicaans gehakt en groente en schoof deze in de oven. Snel, simpel, lekker en gezond. Een ideaal recept om veel groente binnen te krijgen en ook nog te genieten van een simpele Mexicaanse maaltijd. Mijn gevulde paprika recept ga ik nu met je delen.

Ingrediënten gevulde paprika met Mexicaans gehakt en groente 4 personen

3 rode paprika’s
1 groene paprika
100 gram runder gehakt
160 gram kidneybonen
160 gram mais
1 ui
2 teentjes knoflook
200 gram tomatenblokjes in blik
1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
snuf gedroogde rode peper
snuf zout
1 eetlepels sojasaus
1 eetlepel olijfolie
Handje geraspte kaas

Meer trek? Of de ovenschotel voor meer personen maken? Kook dan extra rijst bij de ovenschotel met gevulde paprika’s of maak frisse guacamole bij het recept.

Tips voor de bereiding van de gevulde paprika met Mexicaans gehakt en groente

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, lepel, kaasrasp, knoflookpers, eventueel een hakmolen, hapjespan en ovenschaal

Maak ook eens deze vegetarische ovenschotel met nacho’s en bonen

Gevulde paprika met Mexicaans gehakt recept Foodblog Foodinista

Recept Mexicaanse gevulde paprika ovenschotel

Snipper de ui en de knoflook in de hakmolen of gewoon zelf op de snijplank en met de knoflookpers. Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit vervolgens de ui en de knoflook. Rul vervolgens het gehakt mee.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Snijd de groene paprika fijn en bak deze mee met de ui en het gehakt. Meng de komijn, paprikapoeder, rode peper, zout en sojasaus door het gehakt en de groente. Giet vervolgens de kidneybonen en de mais af en meng deze door het gehakt en de groente en laat het voor twee minuten sudderen. Blus vervolgens af met de tomaten en laat alles nog vijf minuten sudderen en meng alles goed door elkaar.

Snijd ondertussen de paprika’s door de helft en haal de zaadlijsten eruit. Plaats deze in de ovenschaal. Vul de paprika’s met het Mexicaanse gehakt en de groente. Verdeel de geraspte kaas over de gevulde paprika. Plaats de ovenschotel voor 10 minuten in de oven op 200 graden en laat deze grillen.

Meer gevulde paprika recepten 

Maak ook eens de gevulde paprika’s met quinoa of de gevulde paprika’s met geitenkaas en chorizo.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie