Wrap kip dürum recept met knoflookyoghurtsaus van Foodblog Foodinista

Wrap Kip Dürum

Deel deze post

Wie is er niet dol op een heerlijke snackmaaltijd? Vooral wanneer de snackmaaltijd ook nog verantwoord is en je deze gewoon zonder schuldgevoel op een doordeweekse dag kunt eten. Trouwens wat betekent eten met of zonder schuldgevoel eigenlijk? Ik denk dat het veel beter is om te eten met een gezond verstand, te eten wat je lekker vindt en om vervolgens gewoon weer een gezonde balans terug te vinden. Deze snackmaaltijd past daar perfect bij. Het is de wrap kip dürum en dat vind ik dus een snack gerecht wat je snel op tafel zet en ook nog eens super lekker is! Natuurlijk kennen we het allemaal wel als zo’n midnightsnack na het stappen, maar tijdens onze vakantie in Turkije, lunchten wij dagelijks bij het strandrestaurant van ons hotel waar je de heerlijkste Dürum gerechten zelf kon maken. Toen dacht ik; deze kipmaaltijd moet in een lekkere, maar simpele en snelle variant snel op de foodblog komen. Hoe? Het wrap kip dürum recept met natuurlijk lekkere knoflookyoghurtsaus staat voor je klaar!

Wrap kip dürum recept met knoflookyoghurtsaus van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Wrap kip dürum met knoflookyoghurtsaus voor 4 personen

4 grote (volkoren) wraps
400 gram kipfilet
2 eetlepels gerookte zoete paprikapoeder
snufje kaneel
1 theelepel komijn
snufje korianderpoeder
snufje peper en zout
halve krop ijsbergsla
2 rode paprika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten voor de knoflookyoghurtdip

Ik maak dit recept met een snelle knoflookyoghurtdip, maar heb je meer tijd? Maak dan eens deze heerlijke tzatziki, want dat combineert heel erg goed!

200 ml Griekse yoghurt (vetarm)
2 knoflookteentjes
1 theelepel dille
snufje zout
1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de wrap kip dürum met knoflooksaus

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: afsluitbaar bakje, lepel, mes, snijplank, schaal, spatel, wok of hapjespan en een hakmolen is makkelijk

Wrap kip dürum recept met knoflookyoghurtsaus van Foodblog Foodinista

Hoe maak je Wrap Kip Dürum met knoflookyoghurtsaus

Zorg dat je de kip minimaal één uur van te voren laat marineren. Je krijgt dan kruidige kip stukjes met de specifieke Dürum smaak. Snijd de kip in kleine stukjes. Meng de olijfolie met de paprikapoeder, korianderpoeder, kaneel en komijn. Knijp de knoflook uit in de marinade. Meng de kip door de marinade. Zet de kip dürum voor minimaal één uur in een afgesloten bak in de koelkast. Dan kan de kip marineren.

Maak ondertussen alvast de knoflookyoghurt. Meng de yoghurt met de dille, een snufje zout en knijp de knoflook uit in de yoghurt. Meng alles door elkaar. Maak de knoflookyoghurt af met een beetje olijfolie.

Maak de ijsbergsla alvast schoon en snijd deze fijn zet ook deze apart. Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Uien fijn snipperen vind ik ontzettend fijn in een hakmolen.

De wrap kip dürum is bijna klaar! Wok de uien, paprika en de gemarineerde kip binnen ongeveer tien minuten gaar. Smeer de wraps ondertussen alvast in met de knoflookyoghurt. Verdeel de ijsbergsla over de wraps en maak de wraps vervolgens af met de pittige kip. Klaar zijn de wraps kip dürum. Eet smakelijk!

Wrap kip dürum recept met knoflookyoghurtsaus van Foodblog Foodinista

Wrap recepten van Foodblog Foodinista?

Maak ook eens één van de volgende recepten van Foodblog Foodinista en eet eens één van de volgende lekkere wraps voor een heerlijke maaltijd!

– Lekker uit het vuistje voor de lunch of bij de borrel zijn deze wraps gevuld met eiersalade met Vadouvan.
– Grill de wraps en maak quesedilla’s met geitenkaas en courgette.
– Ook lekker Oosters gekruid zijn deze wraps met kabeljauw shoarma!

Meer recepten  ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

1Reactie
  • Fenne Wiegman
    Geplaatst op 09:58h, 16 april

    Ziet er heel erg goed uit zeg!

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: