
16 mrt Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 11
De lente gaat deze week beginnen en dat vraagt om een frisser weekmenu! Helaas gaat het weer het nog niet helemaal toelaten dus laten we een combinatie maken tussen fris, waar we aan toe zijn, en stevige winterse maaltijden voor het koud weer. Natuurlijk staat er weer een soep op het menu om de week licht te beginnen. Een lekkere lunchsalade en een fris ontbijtrecept. Dat is het niet alleen er komen nog meer heerlijkheden voorbij in het gevarieerd en makkelijk weekmenu voor week 11.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 11
Maandag – Mosterdsoep met courgette, doperwten en Rieslingmosterd
Een fris soepje om de week mee te beginnen. En ik weet het wijnsoep? Nee met een zachte mosterd met Rieslingsmaak. Deze mosterd kun je niet over shoppen dus daar geef ik je ook direct tips voor. Maar dat deze Riesling mosterdsoep bij de lente past? Zeker weten! Maak overigens een grote pan dan kun je er op een andere dag in de week ook nog een keer van eten.
Dinsdag – Warme sperziebonensalade met spekjes en aardappeltjes
Eigenlijk is dit één van van mijn favoriete doordeweekse recepten. Sperzieboontjes, maar dan een beetje anders. In een goed gevulde maaltijd met krieltjes, spekjes, champignons en meer.
Woensdag – Eiersalade met pittige mosterd
Een frisse en pittige eiersalade voor bij de lunch, borrel of als je nog soep hebt bewaard is deze lekker voor bij de soep op een stokbroodje.
Donderdag – Kalkoennuggets met aardappelsalade
Verantwoord snacken! Dat doen we op donderdag met deze kalkoennuggets met aardappelsalade. De nuggets maak je zelf, maar dat is absoluut de moeite waard!
Vrijdag – Gehaktballetjes in sojasaus
Voor bij de borrel of als diner maken we op vrijdag de gehaktballetjes in sojasaus. Als diner lekker om te combineren met rijst en sugar snaps. Simpel en snel staat deze multi functionele snack op tafel.
Zaterdag – Gevulde tomaten met ei
Fris het weekend begin? Maak dan voor het ontbijt of de lunch deze gevulde tomaten met ei. Dat is een keer iets anders dan een avocado en en even gezond!
Zondag – Boeren frittata
De zondagochtend begint goed met dit stevige en goed gevulde boerenomelet uit de oven. Eigenlijk is deze ook heel lekker als diner met een frisse salade op een luie zondag, waarbij te veel activiteiten niet nodig zijn.
Meer recepten en weekmenu’s ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's