Gevarieerd en makkelijk weekmenu week 11 foodblog Foodinista

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 11

Deel deze post

De lente gaat deze week beginnen en dat vraagt om een frisser weekmenu! Helaas gaat het weer het nog niet helemaal toelaten dus laten we een combinatie maken tussen fris, waar we aan toe zijn, en stevige winterse maaltijden voor het koud weer. Natuurlijk staat er weer een soep op het menu om de week licht te beginnen. Een lekkere lunchsalade en een fris ontbijtrecept. Dat is het niet alleen er komen nog meer heerlijkheden voorbij in het gevarieerd en makkelijk weekmenu voor week 11.

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 11

Maandag – Mosterdsoep met courgette, doperwten en Rieslingmosterd

Riesling Mosterdsoep recept van Foodblog Foodinista

Een fris soepje om de week mee te beginnen. En ik weet het wijnsoep? Nee met een zachte mosterd met Rieslingsmaak. Deze mosterd kun je niet over shoppen dus daar geef ik je ook direct tips voor. Maar dat deze Riesling mosterdsoep bij de lente past? Zeker weten! Maak overigens een grote pan dan kun je er op een andere dag in de week ook nog een keer van eten.

Dinsdag – Warme sperziebonensalade met spekjes en aardappeltjes

Sperziebonensalade met spekjes en champignons recept Foodblog Foodinista

Eigenlijk is dit één van van mijn favoriete doordeweekse recepten. Sperzieboontjes, maar dan een beetje anders. In een goed gevulde maaltijd met krieltjes, spekjes, champignons en meer.

Woensdag – Eiersalade met pittige mosterd

Eiersalade recept met Friese mosterd recept van foodblog Foodinista

Een frisse en pittige eiersalade voor bij de lunch, borrel of als je nog soep hebt bewaard is deze lekker voor bij de soep op een stokbroodje.

Donderdag – Kalkoennuggets met aardappelsalade

Kalkoennugets met aardappelsalade recept van Marley Spoon met kortingscode

Verantwoord snacken! Dat doen we op donderdag met deze kalkoennuggets met aardappelsalade. De nuggets maak je zelf, maar dat is absoluut de moeite waard!

Vrijdag – Gehaktballetjes in sojasaus

Gehaktballetjes in sojasaus recept van foodblog Foodinista

Voor bij de borrel of als diner maken we op vrijdag de gehaktballetjes in sojasaus. Als diner lekker om te combineren met rijst en sugar snaps. Simpel en snel staat deze multi functionele snack op tafel.

Zaterdag – Gevulde tomaten met ei

Gevulde tomaten met ei en kruiden recept van foodblog Foodinista

Fris het weekend begin? Maak dan voor het ontbijt of de lunch deze gevulde tomaten met ei. Dat is een keer iets anders dan een avocado en en even gezond!

Zondag – Boeren frittata

Boeren frittata recept foodblog Foodinista

De zondagochtend begint goed met dit stevige en goed gevulde boeren omelet uit de oven. Eigenlijk is deze ook heel lekker als diner met een frisse salade op een luie zondag, waarbij te veel activiteiten niet nodig zijn.

Meer recepten en weekmenu’s ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie