Pompoensoep met kaneel recept receptblog Foodinista

Pompoensoep met kaneel

Deel deze post

Ik ben er echt dol op; pompoensoep. Een simpel pompoensoepje, maar ik kan er ook op veel manieren met variëren. Dit heb je al eerder op de blog kunnen lezen, zoals mijn recepten voor geroosterde paprikapompoensoep en mijn pittige pompoen curry. Deze keer heb ik een echt winters pompoen soepje gemaakt met de winterse smaak van kaneel. Eerlijk is eerlijk, dit soepje vind ik echt te lekker! Het recept staat nu dan ook op de blog, zodat jij deze pompoensoep met kaneel zelf ook kunt maken.

Ingrediënten Pompoensoep met kaneel voor 4 personen

1 flespompoen
2 rode uien
2 wortels
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel bruine suiker of rietsuiker
2 schijfjes verse gemberwortel
750 ml groentebouillon
250 ml room
4 eetlepels olijfolie
snufje peper
verse koriander of peterselie, want niet iedereen is fan van koriander

Tips voor de pompoensoep met kaneel

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur 15 minuten, waarvan 40 minuten de groente in de oven
Benodigdheden: ovenschaal, pan, snijplank, mes, spatel, staafmixer, waterkoker

Pompoensoep met kaneel recept foodblog Foodinista

Recept pompoensoep met kaneel

Verwarm de oven voor op 210 graden. Hak ondertussen de pompoen in grove stukken, maak de wortels schoon en hak deze in stukken, snij de uien in grove stukken en verdeel deze over de ovenschaal. Leg ook de gember erbij. Giet de olijfolie eroverheen en een snuf peper. Plaats de groente voor 40 minuten in de oven op 210 graden en laat deze roosteren.

Maak ondertussen de groentebouillon. Ik gebruik gewoon een blokje en maak deze met behulp van de waterkoker, simpeler kan het niet.

Als de groente klaar is in de oven dan kan deze eruit. Verhit in de pan één eetlepel olijfolie, de groente kan erbij, deze bakt nog even door en samen met de kaneel en suiker. De groente gaat karamelliseren voor ongeveer drie minuten.

Blus af met de bouillon en de room. Roer door met de spatel. De verhitting mag uit en pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. De soep is best wel dik, dus geef het zeker vijf minuten tijd om er een dunnere en gladdere soep van te maken, anders is het net een dikke saus.

Verhit de pompoenkaneelsoep nog even en schenk in de soepkommen en maak voor de liefhebber af met koriander en anders zijn munt en peterselie ook heel lekkere kruiden voor bij de soep!

Nog een tip maak de pompoensoep met kaneel af met ongezouten cashewnoten voor een bite.

Winter soep recepten van Foodblog Foodinista

Meer soeprecepten voor op koude dagen? Wat dacht je van:
* Pittige paddenstoelensoep voor een koude herfst of winterdag,
* Een stevige aardappelsoep die je makkelijk maakt met leftovers,
* En natuurlijk een goed gevulde erwtensoep, waar de lepel in blijft staan.

Meer soep recepten en simpele recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie