Wentelteefjes met rozijnen recept foodblog Foodinista

Wentelteefjes met rozijnen

Deel deze post

Zoals heel vaak, was het ook deze keer weer zo ver. Een grote lunch bereid en natuurlijk blijft er dan altijd heel veel over. Het is moeilijk in te schatten hoe veel er gegeten gaat worden als je twaalf gasten hebt voor de lunch. Eigenlijk viel het deze keer wel meer. Van de soep bleven er vier kopjes over, voldoende voor een kopje gegrilde paprika tomatensoep voor bij het avondeten en natuurlijk er bleef stokbrood over. Het nadeel het stokbrood was de volgende dag niet meer zo heel lekker. Eerder zo hard ik had er een ruit mee in kunnen gooien en dat is natuurlijk geen goed plan. Wat is wel een goed plan? Wentelteefjes maken! Wentelteefjes maken kan natuurlijk ook heel goed met stokbrood! Hoe maak ik ze deze keer? Waar ik door het zomerse weer steeds aan denk ik is ijs. Net als wentelteefjes niet echt een goed plan. Ik denk dan aan malaga ijs. Laat ik een combi maken. Wentelteefjes met rozijnen, de zelfde smaak ga je krijgen met dit recept. Ideetje en detail; ik probeer de wentelteefjes altijd zo mager mogelijk te maken.

hoe maak je wentelteefjes met rozijnen recept receptblog foodinista

Wentelteefjes met rozijnen ingrediënten voor 2 personen

Ingrediënten voor de wentelteefjes

1 baguette
1 ei
100 ml melk
2 eetlepels vloeibare boter
1 theelepel suiker

Ingrediënten voor de rozijnensaus

4 eetlepels rozijnen
100 ml ahornsiroop 

Tips voor de bereiding van de wentelteefjes met rozijnen

Moeilijkheidsgraad: 2
Tijd: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken: Snijplank – broodmes – spatel – lepel – garde of vork – mengschaal – grillpan of koekenpan – sauspan of steelpan

Recept wentelteefjes met rozijnen

Kluts in de mengschaal met een garde en anders vork het ei, melk, vloeibare boter en suiker tot een glad mengsel. Snij het stokbrood in dunne sneetjes. Verhit ondertussen de grillpan. Heb je geen grillpan. Geen probleem, dan de koekenpan. Een grillpan maak het recept alleen heel leuk, je krijgt van die mooie lijntjes op het brood.

Als de pan goed heet is draai dan de verhitting op de laagste temperatuur. Je wilt niet dat de wentelteefjes super snel gaan. Dan is het resultaat, de buitenkant zwart en de binnenkant nat. Geduld is heel belangrijk.

Dompel het brood in het mengsel even aan beiden kanten goed nat en grill de wentelteefjes in de pan. Aan iedere kant ongeveer 4 minuten. Draai ze voorzichtig om met een spatel en heb je een bbqtang. Dan is het nog beter. Ik heb de wentelteefjes in twee rondes moeten grillen.

Maak ondertussen de saus. Heel simpel. Verhit de sauspan of steelpan. De rozijnen mogen erin. Giet de ahorsiroop erbij en laat het ongeveer vijf minuutjes doorkoken. Klaar!

wentelteefjes foodblog Foodinista

Serveer de wentelteefjes met rozijnen in een heerlijk ahorn sausje in een diep bord en schenk de rozijnensaus er overheen.

Meer recepten? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

wentelteefjes recept eetblog Foodinista

5 Reactie's
 • kiki
  Geplaatst op 13:29h, 15 juli

  jammie, ga ik zeker een keer uitproberen!!!

 • YuSt
  Geplaatst op 14:53h, 15 juli

  Dat ziet er echt zo lekker uit, water loopt uit mijn mond.
  En nu mijn zoontje toch vakantie heeft een leuke tip om eens samen wat te maken!

 • Foodinista
  Geplaatst op 14:56h, 15 juli

  Wat een verwennerij! Veel plezier!

 • Wentelteefjes met Nutella en mascarpone - Foodinista
  Geplaatst op 07:01h, 27 september

  […] Wentelteefjes met Nutella en Mascarpone. Nog meer wentelteefjes recepten? Wat dacht je van wentelteefjes met rozijnen. […]

 • Kelly
  Geplaatst op 17:53h, 14 december

  Hmm, dat ziet er lekker uit!

Geef een reactie