Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 7 Lente 2021

Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 7 Lente 2021

Deel deze post

Een nieuwe week met kookinspiratie in een nieuw lente weekmenu. De lente pakt niet echt door en het is natuurlijk jammer, want bij echt lenteweer krijg je ook trek in lentegerechten. We blijven dus nog maar een beetje spelen met de combinatie tussen winters en lente. In dit weekmenu dan ook leuke gezinsmaaltijden, lekkere weekendrecepten en toch frisse maaltijden. We gaan er het beste en vooral het lekkerste van maken in dit weekmenu. Een variatie van lenterecepten met asperges, salades, soepjes en meer frisse en lekkere ideeën. Voor het weekend deel ik een keer geek bakrecept, maar een leuke lokale tip voor drankjes waar je je barkoelkast mee kunt vullen. Na een wandeling neem je een lekker drankje voor bij de borrelhapjes en natuurlijk genieten bij het Euro Song Festival met een lekkere borrelplank. Maar zonder dollen zo’n barkoelkast speel voor drankjes vinden wij wel mooi. Ook in huis. Nu ‘bewaren’ wij veel op zolder. Maar wij willen gaan verbouwen. Dit zal betekenen dat we buiten naar een dergelijke optie gaan kijken, maar misschien ook wel in de keuken. Een aparte koelkast voor drankjes. Hebben jullie dit? In de tuin willen we dan een buitenkeuken maken en in de keuken in onze huidige keuken een zithoek laten aanbouwen die wel een beetje praktische mag zijn. Nou daar ga je ongetwijfeld meer over lezen op de blog in de toekomst. Dit gaat nog wel een project worden. Voorlopig gaan we verder met het weekmenu. Ik inspireer je met leuke lente tips en ik help je met de vraag beantwoorden: wat eten we vandaag? Een nieuw weekmenu staat weer klaar! In het Wat eten we deze week – Weekmenu Week 7 Lente 2021 weekmenu ga je natuurlijk de dagelijkse tips vinden. Kijk je mee voor weer nieuwe inspiratie voor een nieuwe week met dagelijkse kookinspiratie?

Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 7 Lente 2021

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu’s van 2021.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 7 Lente 2021

Maandag – Makkelijke Maandag – Lasagne met tonijn

Start de week met een makkelijke en hele lekkere lasagne voor de pastaliefhebbers en visliefhebbers. Maak lasagne met tonijn. Deze lasagne staat op maandag snel op tafel, maar je kunt de ovenschotel ook makkelijk voorbereiden in het weekend en zo de oven in schuiven.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Frikandelbroodjes

Op dinsdag gaan we voor lekker Nederlands en bakken we frikandelbroodjes. Mee in de lunchtrommel voor een keer snacken of voor bij een kopje oerhollandse tomatensoep met balletjes.

Woensdag – Breek de week – Spaghetti met spinaziepesto en coquilles

Breek de week met pasta pesto, maar dan een beetje anders. Pesto met veel groente! Spinazie pesto, spaghetti en coquilles grillen. Eigenlijk ben je heel snel klaar! Geen fan van coquilles of voor de kinderen? Grill kip.

Donderdag – Gezonderdag – Gevulde courgette met kip kerrie

Op donderdag kiezen we voor het weekend altijd even voor een gezonderdag. Koolhydraatarm is een goed idee! Zoals de ovenschotel gevulde courgette met kip kerrie.

Vrijdag – Borreldag – Italiaans gehaktbrood

Weekend! En het weekend makkelijk inluiden? Bak een gehaktbrood. Italiaans gehaktbrood bijvoorbeeld. Ook lekker bij een glaasje wijn, op een broodje of bijvoorbeeld met aardappelpuree en spinazie.

Zaterdag – Familiedag – Rendang maken

Zaterdag is het familiedag en we zijn, meestal, ook iets meer thuis. Een goed idee is het om stoofvlees te maken. Als het niet voor de zaterdag is dan wel voor de rest van de week. Maak bijvoorbeeld Indische rendang.

Zondag – Genieten van Brabantse wijn

Een lange wandeling gemaakt? Genieten met een wijntje bij het Eurovisie Songfestival? Denk dan eens aan onze eigen Nederlandse wijnen uit Nederland en ontdek ook onze eigen wijnen uit Brabant. Ik vertel je er meer over.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie