Gevulde courgette met kipgehakt in kerriesaus - Recept van Foodinista

Gevulde courgette met kipgehakt in kerriesaus

Deel deze post

Kip kerrie kennen we allemaal. Een klassieker in de Nederlandse keuken. Lekker met rijst. Al lang geleden plaatste ik mijn recept voor kip kerrie met rijst op de blog. Als kind vond ik het al heerlijk, kip kerrie is natuurlijk een recept wat eind jaren 80 en begin jaren 90 naar Nederland kwam maar wel met pakjes en zakjes, en dus een recept zonder pakjes en zakjes mocht dan ook niet ontbreken. Het is eigenlijk ook heel simpel om zelf te maken. En daarbij kun je dus ook je eigen favorieten toevoegen, zoals doperwten en ananas. Alleen in onze koolhydraatarme stijl, want daar gaat het deze keer om, en daarbij zijn we ook nog eens dol op ovenschotels ging ik nadenken over een leuk ovenschotel recept met kip kerrie. Een koolhydraatarme ovenschotel met kip kerrie. De gevulde courgette met kipgehakt en kerriesaus. Het is weer eens iets anders, maar wij vonden het heel erg lekker! En besloten unaniem dat deze versie vaker op tafel gaat komen. Lekker veel groente en als verrassing het hele gezin vond het lekker! Hoe je deze ovenschotel met kipgehakt, courgette en kerriesaus maakt? Nou zo!

Gevulde courgette met kipgehakt in kerriesaus - Recept van Foodinista
Gevulde courgette met kipgehakt en kerriesaus  - Koolhydraat arm recept - Foodblog Foodinistaevulde courgette met kipgehakt en kerriesaus  - Koolhydraat arm recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten gevulde courgette met kipgehakt en kerriesaus voor 4 personen

2 courgettes
300 gram kipgehakt
1 rode ui
200 gram diepvries doperwten
1 rode paprika
2 handjes rozijnen
100 ml kokosmelk
2 knoflookteentjes
2 eetlepels kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel komijnzaad
snufje peper en zout
1 theelepel sambal
1 eetlepel olijfolie
handje geraspte kaas (het blijft een ovenschotel)
handje koriander of peterselie voor de frisheid en garnering

Gevulde courgette met kipgehakt in kerriesaus - Recept van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de gevulde courgette met kipgehakt in kerriesaus

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten en 40 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, wok, pan, knoflookpers, wat nog makkelijker is om snel te werken is een hakmolen

Gevulde courgette met kipgehakt in kerriesaus - Recept van Foodblog Foodinista

Recept Gevulde courgette met gekiphakt in kerriesaus met groente

Verarm de oven op 180 graden. Zet de ovenschaal alvast klaar. Snijd de knotjes van de courgette af en meet eerst even of de courgettes in de ovenschaal passen. Snijd courgettes alvast over de lengte door de helft.

Vulling maken voor de gevulde courgette met kerriesaus

Verhit in een wok of hapjespan de olijfolie. Rul het gehakt in de pan. Snipper de ui en de knoflook. Wok deze mee met het gehakt. Dit mag zeker wel 10 minuten. Kipgehakt een kleurtje geven duurt lang. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes. Wok de paprika mee. Ga met een lepel door de courgette en haal het binnenste (de pitjes) eruit. Schep deze bij de gehaktvulling in de pan en wok mee. Breng het gehakt op smaak met de kerriepoeder, kurkuma, komijnzaad en een snufje peper en zout. Blus af met de kokosmelk en sambal. De doperwten en rozijnen mogen bij de kipgehakt kerrie. De rozijnen wellen ook direct. De verhitting mag uit.

Gevulde courgette met kipgehakt in kerriesaus - Recept van Foodblog Foodinista

Courgettes vullen en grillen

Vul de courgettes zo vol mogelijk het het kerrie-en-kipgehakt-mengsel. Gratineer met een geraspte kaas. Plaats de ovenschotel in de oven voor 45 minuten op 180 graden. Wanneer de courgettes uit de oven garneer je ze voor extra frisheid met een beetje frisse kruiden, zoals koriander, peterselie of munt. Voor erbij is ananas ook heel lekker fris.

Meer Oosterse recepten met een twist maken?

Meer rijstgerechten maken? Maak dan ook eens één van de volgende recepten met rijst:

* Maak het gerecht voor saffraanrijst met halloumi.
* Op de oosterse keuken georiënteerd en iets meer inspanning, maar ook de gebakken rijst met krab is een aanrader!
* Variëer met deze vrolijke confettirijst.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Heidi
    Geplaatst op 20:06h, 12 januari

    • Deze ziet er echt heerlijk uit.

Geef een reactie