Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 4 Lente 2021

Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 4 Lente 2021

Deel deze post

Een nieuwe week met nieuw kookinspiratie in een nieuw weekmenu. De lente komt langzaam terug en anders wel op je bord. Het aspergeseizoen gaat tenslotte beginnen! Dus we gaan er het beste en vooral het lekkerste van maken in dit weekmenu. Een variatie van lenterecepten met asperges, salades, soepjes en meer frisse en lekkere ideeën. Heb je nog left-over Paaschocolade? Geen probleem! We gaan een zondagontbijtje maken met de chocolade van de Paasdagen. Het lekkere met het nuttige combineren. Kortom ik inspireer je met leuke lente tips en ik help je met de vraag beantwoorden: wat eten we vandaag? Een nieuw weekmenu staat weer klaar! In het Wat eten we deze week – Weekmenu Week 4 Lente 2021 weekmenu ga je natuurlijk de dagelijkse tips vinden. Kijk je mee voor weer nieuwe inspiratie voor een nieuwe week met dagelijkse kookinspiratie?

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 4 Lente 2021 - Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu’s van 2021.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 4 Lente 2021

Maandag – Makkelijke Maandag – Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen

Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen - Foodblog Foodinista

Lekker decadent voor de maandag. Een Thaise soep met garnalen. Maar de Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen zet je met een beetje handigheid binnen 20 minuten op tafel. Een perfect genietrecept voor de maandag om je week heerlijk mee te beginnen. (Niet zo’n garnalen liefhebber? Vervang dan de garnalen door kip, zoals hier in het recept voor romige kippensoep en de visbouillon door kippenbouillon)

Dinsdag – Lekker Nederlands – Asperges in roomsaus met garnalen

Asperges in roomsaus met garnalen recept van Foodblog Foodinista

Jaaa! De asperges zijn er weer. Van eigen beiden welteverstaan. Start met een klassieker, zoals de asperges in een simpel roomsausjes met garnalen en frisse kruiden. Geen garnalenliefhebber? Deze saus gaat ook prima met gerookte zalm of ham.

Woensdag – Breek de week – Kip in Zoetzure saus met ananas en rijst

Kip in zoetzure saus met ananas en rijst - Foodblog Foodinista

Woensdag is bij ons sportdag, nou ja voor de kinderen. Zwemles, hockey. Dan zijn we uit ons ritme. Lekker eten is dan belangrijk, gezond en toegankelijk voor iedereen. Ook is het fijn dat het snel op tafel kan staan. Met wokken is het geen probleem. Ook kun je de maaltijd vooruit maken en weer opwarmen. Zoals met deze rijst met kip in zoetzuur.

Donderdag – Gezonderdag – Carpaccio salade met groene asperges en pesto

Salade met Carpaccio maken - Carapaccio recept van Foodblog Foodinista

Donderdag gezonderdag is geen straf met deze carpacciosalade met groene asperges en pestomayonaise.

Vrijdag – Borreldag – Tonijnsalade met appel en kappertjes

Tonijnsalade met appel recept Foodblog Foodinista

Bijna weekend! De weekafsluiten met een drankje en een borrelhapje of een extra lekkere salade voor op brood tijdens de lunch? Maak dan eens de frisse tonijnsalade met appel.

Zaterdag – Aubergine cannelloni ovenschotel

Aubergine cannelloni met kipgehakt ovenschotel recept van Foodblog Foodinista

Zaterdag familiedag en rustig samen eten? Schuif een ovenschotel in de oven. Maak de koolhydraatarme cannelloni met aubergine en gehakt.

Zondag – Bakdag – Croissantjes met Paaseitjes (Leuk recept met left-over chocolade van de Paasdagen)

Chocolade croissantjes met Paaseitjes vulling - Paasrecept van Foodblog Foodinista

Wie heeft nou chocolade over? Wij! En veel ook! Met kleine kinderen heb je het snel. Paaseieren zoeken en de Paashaas kwam wel drie keer bij opa’s en oma’s. Dus koken met de Paaseieren en Paaseitjes kan geen kwaad. Een leuk idee voor de zondagochtend zijn deze croissantjes met Paaseitjes.

EN PSSSST NOG IETS LEUK! VERGEET DEZE WEEK NIET OM MEE TE DOEN MET MIJN HELE LEUKE WINACTIE LOVING BLENDS VAN GARNIER! Op mijn INSTAGRAM! De winactie loopt tot 14 april.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie