05 jun Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 10 Lente 2021
Een nieuwe week met kookinspiratie in een nieuw lente weekmenu. Het is meer een zomer weekmenu! Het is tenslotte een beetje zomer en daar moeten zomerse recepten bij. Dit vraag voor barbecuerecepten, salades, soepjes en zomerse toetjes. Maar ook leuke gezinsmaaltijden, lekkere weekendrecepten, en gezonde salades! We gaan er het beste en vooral het lekkerste van maken in dit weekmenu. Ik inspireer je met leuke lente tips en ik help je met de vraag beantwoorden: wat eten we vandaag? Een nieuw weekmenu staat weer klaar! In het Wat eten we deze week – Weekmenu Week 10 Lente 2021 weekmenu ga je natuurlijk de dagelijkse tips vinden. Kijk je mee voor weer nieuwe inspiratie voor een nieuwe week met dagelijkse kookinspiratie?
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu’s van 2021.
Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 10 Lente 2021
Maandag – Makkelijke Maandag – Durum met kruidige kip en yoghurtsaus
Start de week zomers en met een durum met kruidige kip, paprika en salade met yoghurtsaus. Klinkt veel, maar het is eigenlijk heel simpel (en vooral heel erg lekker).
Dinsdag – Lekker Nederlands – Tonijnsalade met frisse appel
Op warme dagen eten we regelmatig een keer een lekker broodje met salade. Maak bijvoorbeeld zelf tonijnsalade met frisse appel. Deze tonijnsalade is ook een lekkere basis voor een frisse salade met ijsbergsla. Wat je dan alleen nog extra nodighebt zijn natuurlijk de ijsbergsla, tomaatjes, komkommer en kappertjes. Ook kun je er voor bij de barbecue een pastasalade mee maken.
Woensdag – Breek de week – Zalmburgers met avocado
Breek de week, de barbecue mag aan en maak zelf zalmburgers met avocado. Eet smakelijk!
Donderdag – Gezonderdag – Kip in zoetzure saus met rijst
Geen pakjes en zakjes, maar je rijst met kip in zoetzuur lekker zelf maken. Veel groente en fruit en een gezonde doordeweekse maaltijd op tafel zetten.
Vrijdag – Borreldag – Italiaanse borrelsnack gefrituurde ravioli uit de airfryer met tapenade
Zomers snacken? Maak een Italiaanse borrelplank en wellicht nog iets anders lekkers erbij, zoals Italiaanse gefrituurde ravioli uit de arifryer. Crunchy ravioli met tomatendip.
Zaterdag – Familiedag – Biefstukspies met tutti frutti
De barbecue mag weer aan! Maak zelf een mooie spies voor op de barbecue en grill biefstukspiesen met tutti frutti.
Zondag – Lekker toetje – Tiramisu met rabarber en frambozen
Een heerlijk toetje voor het weekend! Maak lente tiramisu met rabarber en frambozensiroop. Daarvoor maak je ook zelf rabarbersiroop of maak zelf rabarbermousse beiden is heerlijk en daar maak je mooie laagjes mee in de tiramisu.
Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's