Leuven speciaalbierstad zythos bierfestival tips foodblog foodinista

Weekend naar speciaalbierstad Leuven

Deel deze post

Iedere maand schrijf ik over de leukste evenementen die ik heb gespot en waar ik denk dat je zeker naartoe moet en waar ik zelf naartoe wil. In april ben ik alleen zelf een weekend naar speciaalbierstad Leuven geweest en naar een groot speciaalbier festival. Voldoende om over te schrijven en ook, omdat Leuven nog heel de maand mei in de ban is van bier! Leuk als je ook meer geïnteresseerd bent dan alleen een biertje drinken, een brouwerij wilt bezoeken en nieuwe biertjes wilt ontdekken. Natuurlijk is Leuven sowieso eens een andere culinaire stad in België om te bezoeken. Sowieso hebben wij weer heel veel plezier beleefd tijdens ons vriendenweekend en het bezoek aan de Zythos bierbeurs in Leuven.

Zythos Bierfestival in Leuven

Al een aantal jaar sinds mijn studententijd, oké ondertussen 12 jaar, met af en toe een pauze, ga ik naar het Zythos Bierfestival. Toen ik voor de eerste keer naar het bierfestival ging was het nog klein en in Sint Niklaas, maar na een aantal jaar begon het echt veel te druk worden. Nu is het in de Brabanthal in Leuven en ondertussen echt een groot evenement. Ieder jaar wordt het Bierfestival in Leuven ook steeds groter en drukker. Net als tijdens ieder foodfestival kun je ook bij het Zythos Bierfestival van alles proeven, alleen staat Bier centraal. Meer dan 85 brouwerijen promoten meer dan 500 bieren en de meeste speciaalbieren kun je allemaal van de tap drinken. Zo veel kun je er dus nooit proeven. Toch hebben we er weer een aantal geproefd. Al zijn er een aantal die tijdens dit weekend het tegendeel proberen te bewijzen.

Leuven speciaalbierstad zythos bierfestival tips foodblog foodinista

Nieuwe speciaalbieren geproefd tijdens bierfestival

  • Brouwerij de Glazen Toren, Lentebier: Fris, zoet, maar ook zout. Echt een aanrader bij vis!
  • St. Bernardus Brouwerij, St. Bernardus: Tripel van de tap. Geen onbekende, maar wel koud van de tap een frisse zoete trippel.
  • Brouwerij Malheur, Malheur Brut: Bruisend en zacht champagnebier. Echt een favoriet als aperitief.
  • Duvel Moortgat, Duvel Tripel Hop 2016: Iets bitterder dan een normale bitter, maar zacht en vrouwelijk met tonen van lavendel.
  • Brouwerij van Steenberge, Gulden Draak Brewmasters Edition; koud van de tap en met tonen van whisky. Echt een ultiem geniet bier.
  • Brouwerij Huyghe, Deleria van Delerium, Gebrouwen voor vrouwen door vrouwen. Je proeft het een zacht champagnebier en een favoriet.
Leuven speciaalbierstad zythos bierfestival tips foodblog foodinista

Het lijken veel bieren, maar je drinkt uit proefglaasjes van 0,1 l. en geen grote bierglazen. Wat het leuk maakt om te proeven. Entree is gratis en je koopt een startpakket voor 10,00 Euro. Daarvoor koop je een glas en 5 muntjes. Het glas kun je ook met borg weer inruilen, maar ik vind het een leuk aandenken. Vervolgens kosten muntjes 1,00 Euro.

Biermaand in speciaalbierstad Leuven

Het bierfestival is het laatste weekend van april ook in 2019 staat het alweer gepland op 27 en 28 april, maar wil je dit jaar nog van alles leuks doen, rondom speciaalbier in Leuven? Tot 22 mei is het echt speciaalbierstad Leuven, want het is Leuven biermaand met proeverijen, rondleidingen bij brouwerijen en nog veel meer.

Leuven speciaalbierstad zythos bierfestival tips foodblog foodinista

Hotel tips in Leuven

Ook zin in een bierweekendje in speciaalbierstad Leuven? Ik zocht de leukste hotels in Leuven voor je uit. Tijdens een bierweekendje Leuven is naar huis rijden tenslotte onmogelijk. Tussen het station van Leuven en de locatie van het Zythos festival rijden bussen. Een overnachting in Leuven is ideaal. De leukste hotels in Leuven heb ik uitgezocht.

Budget: Design en helemaal gestyled het Pentahotel Leuven, je loopt ook nog zo de stad in, waar veel cafeetjes en restaurantjes zijn.
Luxe: Het Martin’s klooster is een oud Klooster omgebouwd tot luxe klooster en voor wat je krijgt, dan valt de prijs eigenlijk wel mee.

Meer evenementen tips ontvangen of met mij delen? Volg Foodblog Foodinista op InstagramTwitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie