Mac and Cheese recept met kip en courgette van Foodblog Foodinista

Mac and Cheese recept met kip en courgette

Deel deze post

Dit gaat smullen worden! In dit mac and cheese recept met kip en courgette komen de liefhebbers van pasta met kaassaus helemaal aan hun trekken. Met mac and cheese kun je natuurlijk ook eindeloos variëren. Deze keer doen we dat in een pastaovenschotel met zelfgemaakte kaassaus en kip en courgette. Zo maakten we bijvoorbeeld eerder ook al deze herfstvariant voor mac and cheese met pompoen en paddenstoelen ook een echte aanrader voor variëren met mac and cheese. Het lekkerste bij een mac and cheese? Zorg dat de kaassmaak goed naar voren komt en dus gaan we combineren met kazen voor een volle en rijke kaassaus. Kortom we combineren drie kazen in de kaassaus en vervolgens de kip en courgette. Dit maakt het een heerlijke smeuïge ovenschotel met natuurlijk heel veel kaas en dan afgemaakt met courgette en kip. Ik zeg alvast eet smakelijk, want deze ovenschotel met pasta, kaas, kip en courgette wil je maken.

Pasta ovenschotel met kaassaus, kip en courgette van Foodblog Foodinista
Pasta ovenschotel met kaassaus, kip en courgette van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Mac and cheese met kip en courgette voor 2 personen

80 gram pasta penne
1 rode ui
teentje knoflook
theelepel verse tijm
theelepel verse rozemarijn fijn gesneden
2 courgette
200 gram kipfilet
klontje boter
1 eetlepel bloem
100 ml melk
100 groentebouillon
50 gram geraspte geitenkaas
25 gram geraspte oude kaas
50 gram gorgonzola
1 eetlepel paneermeel
snufje peper
olijfolie
Extra een beetje geitenkaas en oude kaas voor het gratineren

Tips voor de bereiding van de ovenschotel met pasta, kaas, kip en courgette

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 50 minuten
Benodigdheden: snijplank, steelpan, garde, mes, ovenschotel, mengschaal, spatel, een hakmolen is makkelijk en anders nog een mes en knoflookpers, wok of hapjespan

Pasta ovenschotel met kaassaus, kip en courgette van Foodblog Foodinista
Mac and Cheese recept met kip en courgette

Recept Mac and Cheese met kip en courgette

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en kook de pasta niet helemaal gaar, maar laat deze in heet water even 2 minuten koken, zodat deze niet meer helemaal hard is. Verder kookt de pasta verder in de oven.

Kip en courgette bereiden voor de pasta ovenschotel

Snijd de kip in blokjes. Verhit in een wok of hapjespan een beetje olijfolie. Roerbak de kip. Snipper de rode ui en bak mee. Knijp de knoflook ui en snijd de rozemarijn en de tijm fijn en breng op smaak met de verse kruiden en een snufje peper en zout. Snijd en hak de rode ui en kruiden eventueel in een hakmolen. Snijd de courgettes in halve maantjes en bak ook deze mee voor nog 5 minuten. Het is niet nodig dat alles al helemaal gaar is, want de pasta gaat nog de oven in.

Bol 10-daagseBol 10-daagse

Bereiden van de kaassaus

Zorg dat de hete groentebouillon klaarstaat, wanneer je de kaassaus gaat maken. De bouillon moet voor de structuur heet zijn. Smelt in een steelpan een klontje boter meng vervolgens op laag vuur de bloem met door de boter en blijf met de garde kloppen totdat je een gladde roux hebt. Meng vervolgens de melk door de roux en blijf met de garde rustig kloppen er ontstaat een dikke gebonden saus. Giet vervolgens de bouillon bij de saus en blijf kloppen. De saus wordt weer dunner. Zorg wel dat deze glad is. Zet de verhitting uit. De saus is heet genoeg. Meng rustig de geitenkaas door de kaassaus en klop deze er met de garde door, blijf kloppen, zodat de kaas niet naar de bodem zakt, herhaal dit met de oude kaas en de gorgonzola. Als alles gesmolten is en opgenomen is in de saus heb je een gladde kaassaus. Breng vervolgens op smaak met een snufje peper. Laat de kaassaus staan.

Mac and Cheese recept met kip en courgette van Foodblog Foodinista

Mac and Cheese met kip en courgette bereiden voor de oven

Meng de pasta, kip, groente en de kaassaus in een grote school. Giet het vervolgens over in de ovenschaal. Maak de ovenschotel af door deze te gratineren met de laatste kaas en de paneermeel. Plaats de ovenschotel in de oven voor 30 minuten op 180 graden. Heb je een speciale grill stand en wil je knapperige laagje gebruik deze dan de laatste drie minuten. Eet smakelijk!

Ovenschotel recepten van Foodinista?

Laat je dan ook inspireren door één van de volgende recepten.

  • Ook heel smakelijk is de andijviestamppot ovenschotel met appel en brie, waarvoor je het recept hier kunt vinden
  • Een favoriet maken zonder pakjes en zakjes? Maak dan deze ovenschotel met prei, gehakt en aardappelpuree.
  • Een echte favoriet met vis? Dat is de ovenschotel voor gevulde courgettes met tonijn, waarvoor je het recept hier gaat vinden.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie