Foodblog Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 5 Winter 2021

Foodblog Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 5 Winter 2021

Deel deze post

Goedemorgen! Een nieuwe week gaan beginnen! Tijd voor een nieuw winter weekmenu op Foodblog Foodinista. Wat eten we deze week en een beetje extra inspiratie in een overzichtelijk weekmenu met winterse recepten. Daarbij komt Valentijnsdag er binnenkort aan en aangezien we wel een beetje warmte en extra liefde kunnen gebruiken in deze tijden ga ik je alvast een beetje inspireren met Valentijnrecepten in dit weekmenu. het kan best toch? Mocht je er al druk mee zijn? Ik deelde op de blog ook al 30 leuke cadeautjes tips voor Valentijnsdag. Maar verder is het gewoon tijd voor stamppot, makkelijke recepten en ook een beetje gezondheid. We gaan ook borrelen, want deze week zit Dry Januari er op, mocht je daar aan mee gedaan hebben dan heb ik wel leuke inspirate voor je om het einde van deze maand mee te vieren. Dus laten we beginnen met het vijfde weekmenu van 2021. Kortom: Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 5 Winter 2021.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020.

Foodblog Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 5 Winter 2021 - Foodblog Foodinista

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 5 Winter 2021

Maandag – Makkelijke Maandag – Ovenomelet met ham, kaas en champignons

Recept voor ovenomelet met ham, kaas en champignons van foodblog Foodinista

Makkelijk is ook echt makkelijk! Dat doen we met dit ovenomelet met ham, kaas en champignons. Je schuift de ovenschotel zo de oven in en vervolgens op tafel met een frisse salade en brood.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Andijviestamppot ovenschotel met paprika en halloumi

Stamppot andijvie ovenschotel met gevulde paprika en gegrilde halloumi - Recept van Foodblog Foodinista

Lekker Nederlands, dan eten we in de winter stamppot! Je kunt natuurlijk wel lekker variëren. Vul bijvoorbeeld groente, zoals paprika met stamppot. Maak dan deze ovenschotel met gevulde paprika met andijviestamppot en halloumi.

Woensdag – Breek de week – Pasta Puttanesca

Simpel pasta recept - Spaghetti Puttanesca zelf maken - Recept van Foodblog Foodinista

Breek de week met een lekker vol bord pasta. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat? Maar bij ons mag de kleine man gelukkig weer sporten met zijn team. Heel fijn en even een breek! Op sportdag is het altijd wel fijn en om makkelijk te eten en pasta, zoals spaghetti puttanesca is dan altijd fijn, want wij eten eerst met de kleine dame en de kleine man eet iets later.

Donderdag Gezonderdag – Gevulde avocado met pittige makreelsalade

Gevulde avocado met spicy makreel salade – Pittige makreelsalade - Foodblog Foodinista

Dol op sushi? Ik ook! Maar ja je moet natuurlijk ook gewoon het werk. Deze gevulde avocado’s zijn dan ideaal. Je maakt deze gevulde avocado’s heel snel en gezonder. Ook de avocado met spicy makreelsalade is een leuk alternatief voor sushi. Een andere smaak? Bekijk dan ook eens de gevulde avocado met pittige tonijnsalade.

Vrijdag – Borreldag – Dry January is voorbij

Wijn uit Brabant - Kies voor onze eigen tijdens de feestdagen

Dry Januari is voorbij! Tijd voor een mooi proostmoment. Wat dacht je van proosten met wijnen uit Brabant? Ontdek eens iets anders. Bij deze wijnen geef ik je natuurlijk ook leuke wijn spijs tips.

Zaterdag – Familiedag – Italiaanse Wild ragout

Italiaanse wild zwijn ragout recept met pici of aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Oké dit recept, de Italiaanse wild zwijn ragout publiceerde ik tijdens de feestdagen, maar het is gewoon een heel mooi herfst en winter recept. Zonde is het om het in het weekend, nu we toch continue thuis zijn, niet nog een keer te maken. Gewoon even lekker genieten.

Een mooie pasta koken voor Valentijnsdag is natuurlijk ook altijd een goed idee! En maak het dan extra liefdevol met deze hartjes pasta.

Zondag – Bakdag – Vanillewafels met witte chocolade en aardbeien

Recept voor Valentijnsdag vanillewafels met witte chocolade, vanilleroom en aardbeien van Foodblog Foodinista

Smullen in het weekend! Of alvast een ideetje voor Valentijnsdag? Het zijn deze Vanillewafels met witte chocolade en aardbeien. Op valentijnsdag mogen we tenslotte wel een beetje extra aandacht geven nog een weekje wachten natuurlijk, maar eigenlijk verdienen we natuurlijk iedere dag wel heel veel liefde. En op zoek of je laten inspireren voor leuke cadeautjes? Kijk dan dan hier.

Deze wafels maak je natuurlijk niet zonder wafelijzer:

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Heidi
    Geplaatst op 12:47h, 30 januari

    Ziet er echt heerlijk uit.
    Vooral die pasta gerechten vind ik heel lekker.

Geef een reactie