
20 jan Stamppot Andijvie ovenschotel met gevulde paprika en halloumi
Koud weer en regenbuien? Dan is het tijd voor stamppot. En stamppot kun je ook heel goed vegetarisch maken of in een lekkere ovenschotel. Het kan ook gewoon beiden. Daarbij een beetje de mediterrane smaken en ingrediënten combineren. Je kunt tenslotte eindeloos variëren. Dat doen we dan ook deze keer. Het is een andijviestamppot ovenschotel met gevulde paprika en halloumi geworden. We maken een simpele andijviestamppot. Alleen we schuiven de andijviestamppot vervolgens de oven in, want we gaan paprika’s vullen en daarop halloumi kaas grillen in de oven met amandelen. Een vegetarisch andijviestamppot ovenschotel die zo weer eens iets anders is en je zet makkelijk een complete winterse maaltijd op tafel. Vlees mis je totaal niet en geloof mij je hebt een rijke maaltijd op tafel staan en aan groente geen gebrek. We gratineren de andijvie ovenschotel lekker in de oven en het enige wat dan nog rest is eet smakelijk! De stamppot andijvie ovenschotel met gevulde paprika en halloumi, het oosterse kaasje wat niet smelt bij het bakken, maak je als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Ingrediënten stamppot andijvie ovenschotel met gevulde paprika en gegrilde halloumi voor 4 personen
- 8 middelgrote aardappels
- 600 gram andijvie
- 1 blok halloumi, zoals deze
- handje geschaafde amandelen
- eetlepel honing
- 4 paprika’s
- 1 eetlepel Vadouvan kruiden
- 100 ml melk
- klontje roomboter
- snufje peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de andijviestamppot ovenschotel met paprika en halloumi
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten en 30 minuten in de oven
Benodigdheden: grote pan voor de stamppot, grote ovenschaal, snijplank, mes, aardappelstamper, lepel, spatel, bakkwast
Variëren met recepten met andijvie
Nog een andijviestamppot maken? Schuif dan ook eens deze andijviestamppot ovenschotel in de oven! Een vegetarische andijviestamppot ovenschotel met brie, appel en walnoten.

Recept stamppot ovenschotel met andijvie, paprika, halloumi en vadouvan
Verarm de oven voor op 200 graden. Kook het water voor de aardappelen met een snufje zout.
Paprika’s grillen
Snijd de paprika’s door de helft en haal de zaadlijsten eruit. Verdeel de paprika’s over de ovenschaal. Schenk olijfolie in een klein schaaltje en smeer de paprika’s in met olijfolie. Dit gaat het beste met een bakkwast. Strooi een beetje zout over de paprika’s. Plaats de ovenschaal met de paprika’s in de oven op 200 graden voor 20 minuten. Bereid ondertussen de andijviestamppot.
Andijviestamppot maken
Schil de aardappelen en snijd de aardappels in stukken. Kook de aardappels beet gaar. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met de rauwe andijvie, melk, boter, een snufje peper en de Vadouvan. De andijviestamppot is klaar.

Gevulde paprika’s met andijviestamppot en halloumi in de oven
De oven mag terug naar 180 graden. Vul de paprika’s met de andijviestamppot. Snijd de halloumi in plakken. Verdeel deze over de paprika’s. Smeer de halloumi in met olijfolie. Strooi de amandelen over de halloumi en de andijviestamppot. Druppel de honing over de halloumi. Plaats de ovenschotel in de oven voor 20 minuten op 180 graden. Is de andijvie koud de oven in gegaan? Dek de ovenschaal dan af met aliminiumfolie en plaats de ovenschotel nog 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Stamppotrecepten van Foodinista
Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
* Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
* Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
* Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
* Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
* Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.
Meer stamppotrecepten en van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Margret Deen
Geplaatst op 19:19h, 07 februariWanneer voeg ik de honing toe in het gerecht?
Daphne van Aken
Geplaatst op 10:31h, 10 februariGoedemorgen Margreet,
Dank je voor je reactie. Op het laatste moment. Druppel de honing over de haloumi. Ik heb het erbij gezet.
Groetjes,
Daphne