Stamppot Andijvie ovenschotel met gevulde paprika en halloumi - Stamppot recept van Foodblog Foodinista

Stamppot Andijvie ovenschotel met gevulde paprika en halloumi

Deel deze post

Koud weer en regenbuien? Dan is het tijd voor stamppot. En stamppot kun je ook heel goed vegetarisch maken of in een lekkere ovenschotel. Het kan ook gewoon beiden. Daarbij een beetje de mediterrane. Je kunt tenslotte eindeloos variëren. Dat doen we dan ook deze keer. Het is een andijviestamppot ovenschotel met gevulde paprika en halloumi geworden. We maken een simpele andijviestamppot. Alleen we schuiven de andijviestamppot vervolgens de oven in, want we gaan paprika’s vullen en daarop halloumi kaas grillen in de oven met amandelen. Een vegetarisch andijviestamppot ovenschotel die zo weer eens iets anders is en je zet makkelijk een complete winterse maaltijd op tafel. Vlees mis je totaal niet en geloof mij je hebt een rijke maaltijd op tafel staan en aan groente geen gebrek. We gratineren de andijvie ovenschotel lekker in de oven en het enige wat dan nog rest is eet smakelijk! De stamppot andijvie ovenschotel met gevulde paprika en halloumi, het oosterse kaasje wat niet smelt bij het bakken, maak je als volgt.

Stamppot Andijvie ovenschotel met gevulde paprika en halloumi - Stamppot recept van Foodblog Foodinista
Ovenschotel recept gevulde paprika met andijviestamppot en halloumi

Ingrediënten stamppot andijvie ovenschotel met gevulde paprika en gegrilde halloumi voor 4 personen

8 middelgrote aardappels
600 gram andijvie
1 blok halloumi, zoals deze
handje geschaafde amandelen
eetlepel honing
4 paprika’s
1 eetlepel Vadouvan kruiden
100 ml melk
klontje boter
snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Stamppot andijvie ovenschotel met gevulde paprika en gegrilde halloumi - Recept van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de andijviestamppot ovenschotel met paprika en halloumi

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten en 30 minuten in de oven
Benodigdheden: grote pan voor de stamppot, grote ovenschaal, snijplank, mes, aardappelstamper, lepel, spatel, bakkwast

Variëren met recepten met andijvie

Nog een andijviestamppot maken? Schuif dan ook eens deze andijviestamppot ovenschotel in de oven! Een vegetarische andijviestamppot ovenschotel met brie, appel en walnoten.

Stamppot andijvie ovenschotel met gevulde paprika en gegrilde halloumi - Recept van Foodblog Foodinista

Recept stamppot ovenschotel met andijvie, paprika, halloumi en vadouvan

Verarm de oven voor op 200 graden. Kook het water voor de aardappelen met een snufje zout.

Paprika’s grillen

Snijd de paprika’s door de helft en haal de zaadlijsten eruit. Verdeel de paprika’s over de ovenschaal. Schenk olijfolie in een klein schaaltje en smeer de paprika’s in met olijfolie. Dit gaat het beste met een bakkwast. Strooi een beetje zout over de paprika’s. Plaats de ovenschaal met de paprika’s in de oven op 200 graden voor 20 minuten. Bereid ondertussen de andijviestamppot.

Andijviestamppot maken

Schil de aardappelen en snijd de aardappels in stukken. Kook de aardappels beet gaar. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met de rauwe andijvie, melk, boter, een snufje peper en de Vadouvan. De andijviestamppot is klaar.

Stamppot andijvie ovenschotel met gevulde paprika en gegrilde halloumi - Recept van Foodblog Foodinista

Gevulde paprika’s met andijviestamppot en halloumi in de oven

De oven mag terug naar 180 graden. Vul de paprika’s met de andijviestamppot. Snijd de halloumi in plakken. Verdeel deze over de paprika’s. Smeer de halloumi in met olijfolie. Strooi de amandelen over de halloumi en de andijviestamppot. Plaats de ovenschotel in de oven voor 20 minuten op 180 graden. Is de andijvie koud de oven in gegaan? Dek de ovenschaal dan af met aliminiumfolie en plaats de ovenschotel nog 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Stamppot andijvie ovenschotel met gevulde paprika en gegrilde halloumi - Recept van Foodblog Foodinista

Stamppotrecepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
* Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
* Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
* Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
* Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
* Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.

Meer stamppotrecepten en van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie