Kip kerrie met ananas recept van foodblog Foodinista

Kip kerrie met ananas en doperwten

Deel deze post

Een klassieker als je het mij vraagt kip kerrie met ananas. Als kind vond ik het al heerlijk. Maar zoals het met veel gerechten ging maakten we ook de kip kerrie vroeger met pakjes en zakjes. Misschien doe jij dat nog steeds wel, maar het is zo simpel om zelf kip kerrie te maken. Wat volgens mij toch echt een Nederlands gerecht is geworden met een klein Aziatische tintje. Aan de kip kerrie voeg ik zelf ananas, doperwten en natuurlijk diverse kruiden toe. Hoe de kip kerrie met ananas helemaal simpel en snel zelf maakt? Dat deel ik nu met je.

Ingrediënten voor kip kerrie met rijst voor 4 personen

2 kipfilets
1 ui
1 prei
200 gram diepvries doperwten
1 rode paprika
100 gram champignons
2 handjes rozijnen
1 blik kokosmelk
1 blik ananas op eigen sap
2 knoflookteentjes
3 eetlepels kerriepoeder
snufje peper en zout
Houd je echt van pittig? Doe er dan ook een rode peper bij zonder zaadlijsten
1 eetlepel olijfolie
handje koriander voor garnering
En natuurlijk voldoende rijst

Tips voor de bereiding van de kip kerrie met ananas

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, wok, pan, knoflookpers

Recept voor Rijst met kip kerrie en ananas Foodinista

Recept voor kip kerrie met ananas

Start met het koken van water voor de rijst. Als het water kookt kan de rijst in de pan met een snufje zout.

Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in de wok. Roerbak de kipblokjes. Snipper ondertussen de ui, snijd de prei en halve ringen en maak de knoflook schoon.

Als de kipblokjes rondom bruin kleuren dan kan de ui met prei erbij. Knijp de knoflook uit en roerbak alles op een lage temperatuur mee.

Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Giet de ananas af en snijd in blokjes. Wok de paprika, champignons en ananas nog twee minuten mee.

Meng alles met de doperwten, rozijnen, kerriepoeder, peper en zout. Blus de kip kerrie af met de kokosmelk. Laat alles nog vijf minuten sudderen op laag vuur.

Giet de rijst af en laat deze nog even stomen.

Serveer vervolgens de kip kerrie met de rijst en garneer eventueel met de koriander.

Meer recepten maken?

Meer rijstgerechten maken? Maak dan ook eens één van de volgende recepten met rijst:

* Maak het gerecht voor saffraanrijst met halloumi.
* Op de oosterse keuken georiënteerd en iets meer inspanning, maar ook de gebakken rijst met krab is een aanrader!
* Variëer met deze vrolijke confettirijst.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: