Kip kerrie met ananas recept van foodblog Foodinista

Kip kerrie met ananas en doperwten

Deel deze post

Een klassieker als je het mij vraagt kip kerrie met ananas en doperwten. Als kind vond ik het al heerlijk. Maar zoals het met veel gerechten gaat, maakten we ook de kip kerrie vroeger met pakjes en zakjes. Misschien doe jij dat nog steeds wel, maar het is zo simpel om zelf kip kerrie zelf te maken. Voor het maken van kip kerrie heb je helemaal geen pakjes en zakjes nodig. Kip kerrie is volgens mij toch echt een Nederlands gerecht geworden met een klein Aziatische tintje. Het Nederlandse aan de kip kerrie? Aan de kip kerrie voeg ik zelf ananas, doperwten en natuurlijk diverse kruiden toe, zodat je voor het kip kerrie recept geen pakjes en zakjes nodig hebt. Hoe je de kip kerrie met ananas en doperwten helemaal simpel en snel zelf maakt? Het kip kerrie recept deel ik nu met je.

Ingrediënten voor kip kerrie met rijst voor 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 blik ananas op eigen sap
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • snufje peper en zout
  • Houd je echt van pittig? Doe er dan ook een rode peper bij zonder zaadlijsten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • handje koriander voor garnering, maar als je koriander niet lekker vind, dan laat je de koriander lekker weg!
  • En natuurlijk voldoende rijst naar smaak

Tips voor de bereiding van de kip kerrie met ananas

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, wok, pan, knoflookpers, wat nog makkelijker is om snel te werken is een hakmolen

Recept voor Rijst met kip kerrie en ananas Foodinista
kruiden en specerijen kopen

Recept voor kip kerrie met ananas

Start met het koken van water voor de rijst. Als het water kookt kan de rijst in de pan met een snufje zout. Kook de rijst vervolgens volgens de verpakking.

Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in de wok. Roerbak de kipblokjes. Snipper ondertussen de ui, snijd de prei en halve ringen en maak de knoflook schoon. Het is makkelijk om de ui en de knoflook in één keer fijn te hakken in de hakmolen. Snel en zonder tranende ogen.

Als de kipblokjes rondom bruin kleuren dan kunnen de ui, knoflook en de prei erbij. Roerbak alles op een lage temperatuur mee.

Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Giet de ananas af en snijd in blokjes. Wok de paprika, champignons en ananas nog twee minuten mee.

Meng alles met de doperwten, rozijnen, kerriepoeder, peper en zout. Blus de kip kerrie af met de kokosmelk. Laat alles nog vijf minuten sudderen op laag vuur.

Giet de rijst af en laat deze nog even stomen.

Serveer vervolgens de kip kerrie met de rijst en garneer eventueel met de koriander.

Meer recepten maken?

Meer rijstgerechten maken? Maak dan ook eens één van de volgende recepten met rijst:

* Maak het gerecht voor saffraanrijst met halloumi.
* Op de oosterse keuken georiënteerd en iets meer inspanning, maar ook de gebakken rijst met krab is een aanrader!
* Variëer met deze vrolijke confettirijst.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Ria
    Geplaatst op 15:09h, 14 oktober

    Al meerdere keren gemaakt, erg lekker!

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 15:30h, 14 oktober

    Wat leuk om te lezen Ria!

    Bedankt voor je reactie.

    Groetjes,

    Daphne

Geef een reactie