Recept Bananenbrood met pindakaas en chocolade van Foodblog Foodinista

Bananenbrood met pindakaas en chocolade – Bananenbrood bakken

Deel deze post

Bakken en het idee hebben dat je verantwoord gaat bakken? Dan maak je een bananenbrood. Laat het idee verantwoord maar weg hoor. Bananenbrood is gewoon genieten, maar wel snoepen. Het klinkt alleen gezonder door brood en bananen, maar verder is het gewoon heel lekker om bij de koffie, thee of als ontbijt te eten, want of je nu een boterham eet of dit bananenbrood met fruit en alle andere ingrediënten? Het maakt niet zo veel uit. Je krijgt allerlei ingrediënten binnen die je toch wel wilt eten en het is een extra genietmomentje. Geef mij maar een plakje bananenbrood met pindakaas en chocolade in plaats van een boterham, bakje yoghurt of cracker en zo dachten de kinderen er ook over toen dit bananenbrood op het aanrecht stond. Binnen twee dagen was het banenbrood opperdepop. Maken? Zo bak je het gemarmerde bananenbrood met pindakaas en chocolade.

Bananenbrood bakken met pindakaas en chocolade gemarmerd recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten bananenbrood met pindakaas en chocolade

  • 100 gram amandelmeel, zoals deze
  • 50 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 ei
  • 5 rijpe bananen
  • 4 eetlepels pindakaas, zoals deze
  • 100 gram pure chocolade, zelf hak ik nog 6 chocolade eitjes over bijvoorbeeld
  • halve theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
Bananenbrood bakken met pindakaas en chocolade gemarmerd recept van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van het gemarmerde banenbrood met pindakaas en chocolade

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en bakken 45 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, snijplank, mes, staafmixer, cakevorm van 16 cm, bakpapier, pannenlikker, keukenweegschaal

Recept voor bananenbrood met pindakaas en chocolade van Foodblog Foodinista

Recept bananenbrood met pindakaas en chocolade

Verwarm de oven voor op 190 graden

Basis maken voor het bananenbrood

Prak 3 bananen, ei, 2 eetlepels pindakaas en de Griekse yoghurt. Breek de chocolade door het mengsel. Om alles goed gemengd te krijgen en de chocolade te breken zetten we de staafmixer op het mengsel voor ongeveer twee minuten. Meng vervolgens met een spatel de bloem, amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder door door de basis voor het bananenbrood. Spatel voor ongeveer twee minuten dan heb je een goede basis voor het banenbrood met pindakaas en chocolade.

Bananenbrood voorbereiden voor de oven

Knip het bakpapier in de in de hoeken laat het zakken in het bakblik. Zo kun je later het bananenbrood makkelijk uit bakblik halen. Giet de eerste helft van het bananenbrood beslag in het cakeblik. Zorg bij de volgende stappen ervoor dat de buitenkanten vrij blijven. Snijd één banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Verdeel twee eetlepels pindakaas in over de bananen het bananenbrood. Giet het tweede deel van het bananenbrood beslag in het bakblik. Snijd de laatste banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Het bananenbrood mag voor 45 minuten in de oven op 190 graden. Laat het bananenbrood vervolgens 15 minuten afkoelen buiten de oven, voordat je het uit het bakblik tilt en in stukken snijd. Eet smakkelijk!

Meer bakrecepten van Foodinista?

Als we toch aan het bakken zijn? Bak dan bijvoorbeeld ook deze rabarbercake met witte chocolade het recept ga je hier vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie