Week zonder vlees weekmenu - Winter weekmenu week 10

Foodblog Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 10 Winter 2021

Deel deze post

Een nieuw weekmenu staat voor je klaar. Een weekmenu met winterse recepten, maar ook een weekmenu waar deze week geen vlees in voorkomt. Want het is ‘Week zonder Vlees’ en daar wil ik je toch voor inspireren. Zo’n week zonder vlees doet namelijk heel veel voor ons eigen lichaam, maar ook voor het milieu. Voordat er vlees op je bord ligt is er heel wat water en brandstof verloren gegaan, je ken het wel de stikstof. Ik ben zelf geen heilige, want wij eten gewoon vlees, maar wel veel minder dan voorheen, maar ook met een weekje STOP zeggen kun je al veel betekenen. Ook zonder vlees kun je heel erg lekker en gevarieerd eten. Voldoende groente en fruit, kaasjes en de smaak van het seizoen komt naar voren in dit weekmenu en natuurlijk een lekker zoet bakrecept, zodat we niks te kort te komen. Makkelijke recepten, zodat je iedere dag een zelfgekookte maaltijd op tafel kunt zetten. Ik inspireer je met leuke tips en af en toe gaat de zon in de maaltijd, want die kunnen we wel gebruiken. Ook in een nieuw weekmenu! In het Wat eten we deze week – Weekmenu Week 10 Winter 2021 weekmenu ga je natuurlijk de dagelijkse tips vinden. Kijk je mee voor weer nieuwe inspiratie voor een nieuwe week met dagelijkse kookinspiratie?

Weekmenu Week 10 - Week zonder Vlees weekmenu - Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu’s van 2021.

Meer recepten bekijken en inspiratie op doen voor een week zonder vlees? Bekijk hier al mijn Vegetarische recepten en ik verzamelde in één blog 25 leuke en vooral lekkere recepten zonder vlees en vis.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 10 Winter 2021 en de ‘Week zonder vlees’

Maandag – Makkelijke Maandag – Currysoep met zoete aardappel en paprika

currysoep recept met paprika en zoete aardappel foodblog Foodinista

De week beginnen met vitamines en een snelle curry. Maak de curry met zoete aardappel en paprika. Een broodje erbij en klaar ben je.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Frittata met mozzarella en tomaat

frittata recept met tomaat en mozzarella foodblog Foodinista

Op dinsdag schuif je een frittata of ovenomelet de oven in. Lekker met mozzarella en tomaat. Iets steviger? Dan kun je er krieltjes in meebakken, dan is het recept helaas niet meer koolhydraatarm. Eet smakelijk met de frittata met mozzarella en tomaat.

Woensdag – Breek de week – Springrolls gevuld met paddenstoelengehakt

Vegetarische springrolls met paddenstoelen vulling en avocado en taugé Aziatisch recept van Foodblog Foodinista

Op woensdag eten we de meest gezonde snackmaaltijd die er is. Vegetarische springrolls met paddenstoelengehakt.

Of voor op een drukke dag

Broodje vega hamburger

Donderdag – Gezonderdag – Noedels met groene asperges in hoisinsaus en gebakken eitje

Recept Noedels met groene asperges, hoisin saus en spiegelei - Foodblog Foodinista

Genieten van Noedels. Mijn favoriet? Volkorennoedels! Stevig en een rijke smaak. Lekker veel groente erbij en je krijgt deze noedels met groene asperges in hoisinsaus met een gebakken eitje.

Vrijdag – Borreldag – Franse hartige cake met courgette en geitenkaas

Hartige cake met courgette - Aperitief cake recept - Met hele fijne tips uit het kookboek De makkelijke Franse keuken - Foodblog Foodinista

Weekend! Genieten van iets lekkers? Bak een hartige cake, zoals de Franse hartige cake met courgette en geitenkaas. Lekker op een borrelplank of bij een kopje soep.

Zaterdag – Familiedag – Orzotto met courgette, pesto en geitenkaas

Orzotto recept met gegrilde courgette, geitenkaas en pesto van Foodblog Foodinista

Orzo en courgette zijn altijd een favoriet bij de kinderen. Sinds de laatste tijd dan. Dus een goed recept voor familiedag! Deze orzo met courgette, geitenkaas en pesto is simpel, maar heel erg lekker!

Zondag – Bakdag – Croissants gevuld met amandelspijs

Croissants rollen met amandelspijs - Foodblog Foodinista

Amandelspijs is natuurlijk heerlijk tijdens de feestdagen, maar om heel eerlijk te zijn? Me deze croissants met amandelspijs neem je mij mee naar Italië en het is een perfect ontbijt voor de zondagochtend.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie