Recept Noedels met groene asperges, hoisin saus en spiegelei - Foodblog Foodinista

Noedels met groene asperges, hoisin saus en spiegelei

Deel deze post

Snel een gevarieerde, lekkere en toch gevarieerde maaltijd op tafel? Dan is even wokken altijd een goed idee! Oké we gaan wel de groene asperges grillen, dan zijn ze namelijk het allerlekkerst. Dit wokgerecht is ook nog eens vegetarisch, mooi meegenomen, want de smaken zijn zo al gevarieerd genoeg. Een lichte maaltijd vol smaken, gecreëerd door de rijke hoisinsaus en verse kruiden en groente die we gaan gebruiken. Ook zo dol op wokken, maar wil je naast je standaard rijst recept wel eens variëren? Dan heb ik nog wel meer inspiratie voor je op de blog, want wij zijn er ook dol op en eigenlijk doen we het te weinig. Maar bijvoorbeeld de noodles in kerriesaus met garnalen die je hier kunt vinden of de gebakken rijst met krab die je hier kunt vinden. Maar door naar dit nieuwe roerbakrecept de noedels met groene asperges, hoisin saus en spiegelei, want ook die wil je maken.

Recept Noedels met groene asperges, hoisin saus en spiegelei - Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor Noedels met groene asperges, hoisin saus en spiegelei voor 2 personen

100 gram noodles, zelf gebruik ik meergranen noodles, zoals deze
350 gram groene asperges
1 rode ui
2 knoflookteentjes
2 eetlepels hoisin saus, zoals deze
1 eetlepel sojasaus, ik gebruik zout arm, zoals deze
1 theelepel sesamolie
stukje verse gember van ongeveer 1 cm
handje gebakken uitjes, zoals deze
eetlepel sesamzaadjes
handje verse koriander
handje verse peterselie
halve limoen (voor de schil)
snufje peper
2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van de noodles in hoisin saus met groene asperges en spiegelei

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: wok, steelpan, grillpan, barbecuetang, lepel, handvergiet, 2 spatels, snijplank, mes, koekenpan, knoflookpers, rasp, klein schaaltje

Wok recept Noedels met groene asperges, hoisin saus en spiegelei - Foodblog Foodinista

Recept noodles in hoisin saus met groene asperges en spiegelei

Kook het water voor de noodles met een snufje zout. En kook de noodles volgens de verpakking.

Groene asperges grillen

Verhit één eetlepel olijfolie in de grillpan. Smeer de olijfolie uit met keukenpapier, zodat het goed is verdeeld. Snijd de kontjes van de groene asperges en verdeel de groene asperges in vier delen. Grill de groene asperges vervolgens om en om. Start ondertussen met wokken.

Start met wokken

Snipper de rode ui, snijd de gember en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de wok. Roerbak op een lage temperatuur de rode ui, gember en knoflook in de wok. Breng op smaak met een snufje peper. Meng in een schaaltje de hoisinsaus, sesamolie en sojasaus. Rasp er de limoenschil doorheen. Blus de kruiden in de wok af. De wok mag even uit.

Spiegeleitjes bakken

Bak ondertussen de spiegeleieren in de koekenpan. Smeer de koekenpan in met één theelepel olijfolie en bak twee spiegeleieren met bij voorkeur een hele eierdooier. Snijd ondertussen de koriander en peterselie alvast fijn.

Roerbakrecept met groene asperges en hoisin afmaken

Verhit de wok en roerbak de groene asperges en de noodles, die je eerst afgiet, mee met de hoisinsaus.

Borden met noedels met groene asperges, hoisin en spiegelei opmaken

Schep de noodles in hoisin saus en groene asperges op de borden. Het spiegeleitjes mag ernaast of erboven op. Maak het noodles recept vervolgens af met de verse kruiden, sesamzaad en de gebakken uitjes. Eet smakelijk!

Meer gevarieerde recepten maken?

Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie