17 aug Noedels met groene asperges, hoisin saus en spiegelei
Snel een gevarieerde, lekkere en toch gevarieerde maaltijd op tafel? Dan is even wokken altijd een goed idee! Oké we gaan wel de groene asperges grillen, dan zijn ze namelijk het allerlekkerst. Dit wokgerecht is ook nog eens vegetarisch, mooi meegenomen, want de smaken zijn zo al gevarieerd genoeg. Een lichte maaltijd vol smaken, gecreëerd door de rijke hoisinsaus en verse kruiden en groente die we gaan gebruiken. Ook zo dol op wokken, maar wil je naast je standaard rijst recept wel eens variëren? Dan heb ik nog wel meer inspiratie voor je op de blog, want wij zijn er ook dol op en eigenlijk doen we het te weinig. Maar bijvoorbeeld de noodles in kerriesaus met garnalen die je hier kunt vinden of de gebakken rijst met krab die je hier kunt vinden. Maar door naar dit nieuwe roerbakrecept de noedels met groene asperges, hoisin saus en spiegelei, want ook die wil je maken.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor Noedels met groene asperges, hoisin saus en spiegelei voor 2 personen
- 100 gram noodles, zelf gebruik ik meergranen noodles, zoals deze
- 350 gram groene asperges
- 1 rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 eetlepels hoisin saus, zoals deze
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- stukje verse gember van ongeveer 1 cm
- handje gebakken uitjes, zoals deze
- eetlepel sesamzaadjes
- handje verse koriander
- handje verse peterselie
- halve limoen (voor de schil)
- snufje peper
- 2 eetlepels olijfolie
Tips voor de bereiding van de noodles in hoisin saus met groene asperges en spiegelei
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: wok, steelpan, grillpan, barbecuetang, lepel, handvergiet, 2 spatels, snijplank, mes, koekenpan, knoflookpers, rasp, klein schaaltje
Recept noodles in hoisin saus met groene asperges en spiegelei
Kook het water voor de noodles met een snufje zout. En kook de noodles volgens de verpakking.
Groene asperges grillen
Verhit één eetlepel olijfolie in de grillpan. Smeer de olijfolie uit met keukenpapier, zodat het goed is verdeeld. Snijd de kontjes van de groene asperges en verdeel de groene asperges in vier delen. Grill de groene asperges vervolgens om en om. Start ondertussen met wokken.
Start met wokken
Snipper de rode ui, snijd de gember en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de wok. Roerbak op een lage temperatuur de rode ui, gember en knoflook in de wok. Breng op smaak met een snufje peper. Meng in een schaaltje de hoisinsaus, sesamolie en sojasaus. Rasp er de limoenschil doorheen. Blus de kruiden in de wok af. De wok mag even uit.
Spiegeleitjes bakken
Bak ondertussen de spiegeleieren in de koekenpan. Smeer de koekenpan in met één theelepel olijfolie en bak twee spiegeleieren met bij voorkeur een hele eierdooier. Snijd ondertussen de koriander en peterselie alvast fijn.
Roerbakrecept met groene asperges en hoisin afmaken
Verhit de wok en roerbak de groene asperges en de noodles, die je eerst afgiet, mee met de hoisinsaus.
Borden met noedels met groene asperges, hoisin en spiegelei opmaken
Schep de noodles in hoisin saus en groene asperges op de borden. Het spiegeleitjes mag ernaast of erboven op. Maak het noodles recept vervolgens af met de verse kruiden, sesamzaad en de gebakken uitjes. Eet smakelijk!
Meer gevarieerde recepten maken?
- Echt genieten op een gezonde manier? Maak dan ook eens deze Pokebowl Griekse stijl!
- Altijd lekker en toch heel gezond: nasi met een gebakken ei.
- Maak ook eens dit recept voor roerbaknoedels.
Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's