Weekmenu Week 16 - Kindvriendelijk Weekmenu - Foodblog Foodinista

Foodblog Foodinista – Week 16 – Kindvriendelijk Weekmenu – Het is meivakantie!

Deel deze post

Deze week begint de meivakantie. Natuurlijk voelt het niet zo, want er verandert helemaal niks, maar misschien kunnen we het voor de kinderen iets leuker maken en voor ons zelf iets relaxter? Het schoolwerk valt even weg, minder stress, en we kunnen wellicht ons dagelijkse menu er op aanpassen. Wanneer er vakantieplannen waren dan pas je meestal je eetgewoontes ook wel aan. Het is allemaal iets leuker en relaxter. Vooral het relaxte. Want ik heb het al eerder gezegd, bij ons gaat het ook niet allemaal soepel hoor. Ik heb één heel kieskeurige eter, dan zeg ik het heel lief, en gelukkig ook een eter in huis die van alles enthousiast kan worden. De oudste is heel moeilijk en de makkelijkst proeft alles. Het even loslaten kan dan ook voor iedereen wel een feestje zijn. Sowieso is het loslaten geen probleem, want uiteindelijk, hebben wij geleerd, gaan ze vanzelf steeds meer proeven uit nieuwsgierigheid en honger. Maar oké een kindvriendelijk weekmenu voor de meivakantie en een weekmenu waar we natuurlijk zelf ook nog gewoon van mee kunnen eten. Feest en even genieten.

Leuk een kindvriendelijk weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 16 – Kindvriendelijk weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Spaghetti met ham en doperwtjes

Spaghetti met doperwtjes en ham recept Foodblog Foodinista

Op makkelijke maandag eten we een bord pasta. Spaghetti met ham en doperwtjes. De oudste eet bij ons absoluut geen pasta! We blijven het wel proberen hoor. ‘Prakjes of prutjes’ zijn dan ook een probleem en hij krijgt het verspreid op zijn bord en wij eten een lekker goed gevuld bord pasta. Voor het pastarecept kijk je hier verder.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Kip, aardappeltjes en groente

Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven op bord recept van Foodblog Foodinista

Kip, gebakken aardappeltjes en groente zijn hier thuis altijd een succes! Voor iedereen is er wat bij en de borden gaan ver leeg en amper gezeur aan tafel! Fijn een rustige en succesvolle avond tijdens het eten. Eigenlijk is het er maar één hoor die piept, maar geluid voor tien. Met een druk gezin zet je dit gerecht ook nog simpel en snel op tafel, want je maakt het allemaal in één keer in de oven op één bakplaat. Het recept ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes maken hoe doe je dat recept Foodblog Foodinista

Woensdag, breek de week en snackdag! Maak zelf saucijzenbroodjes. Het is natuurlijk ook heel leuk om dit klusje samen met de kinderen te doen. Het saucijzenbroodjes recept ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Libanees platbrood met salade en kip

Platbrood met kip, salade en yoghurtsaus recept van Foodblog Foodinista

Brood, knoflookyoghurtsaus, kip en salade. Zo simpel is het en lekker! Het is vooral leuk wanneer de kinderen zelf het brood versieren en vullen. Eet smakelijk en het complete recept ga je hier vinden!

Vrijdag – Borreldag – Mexicaanse Fiesta

Mexicaanse fiesta feestbord met Croky Tortilla recepten Foodblog Foodinista
Mexicaanse fiesta Kipnuggets met Croky tortilla korst met Croky Tortilla winactie op Foodblog Foodinista

Vrijdag borreldag! Tijd voor je eigen Mexicaanse Fiesta. Met nacho’s, dipjes, salades en natuurlijk Mexicaanse kipnuggets die je zelf maakt. Het zal vooral smullen en smikkelen worden. De recepten voor dit Mexicaanse feestje ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Pizza met veel verstopte groente

Pizza met Italiaanse ham en champignonsLekker pizza topping ideeën van Foodblog Foodinista Recepten met verspil-met-nietjes pastabasis saus

Zaterdag Familiedag! We willen het toch vooral heel lekker en leuk houden?! Nou met pizza lukt het altijd. Maar in de topping van deze pizza’s gaan heel veel verstopte groente en lekker is het ook nog. De tips en hoe je deze pizza’s maakt? Je gaat het hier vinden.

Zondag – Bakdag – Mugcake met witte chocolade en rood fruit

Mugcake met witte chocolade en frambozen recept Foodblog Foodinista

We gaan bakken. En we gaan heel snel bakken. Want een mugcake maak je super snel. We doen er wel lekker veel fruit in. Vitamientjes voor de kinderen. Zo’n mugcake maken is ook nog leuk, want het lijkt wel scheikunde hoe kan iets zo snel klaar zijn? Het mugcake recept met frambozen en witte chocolade ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie