
27 mrt Paasbrood toetjes met advocaat en chocolademousse – Paas dessert recept
Verwennerij tijdens de Paasdagen? Wij halen altijd Paasbrood in huis en er blijft altijd heel veel over. Sowieso is het voor dit recept niet nodig om echt Paasbrood over te houden of om het oud te laten worden je kunt er ook vooraf gewoon al twee sneetjes voor gebruiken, want juist zacht Paasbrood is voor dit drunken Paastoetje wel echt lekkerste, je maakt het juist lekker smeuïg en de rozijnen en het spijs geven een extra zoete en zachte smaak aan het Paastoetje. Slagroom met advocaat op een andere manier, met paasbrood en chocolademousse.
Recepten voor Pasen
Wanneer je bijvoorbeeld een licht diner met asperges op tafel zet of het direct bij de brunch serveert dan weet je een beetje wat je kan verwachten en dan heb je nog ruimte voor de Paasbrood toetjes met advocaat en chocolademousse die de moeite waard zijn! Maak ze ook ongeveer drie uur vooraf, zodat het Paasbrood smeuïg gaat worden en het dessert een heerlijk geheel. De toetjes doen een beetje denken aan een Paasbrood tiramisu met advocaat. Verder zeg ik alleen maar eet smakelijk!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Ingrediënten Paas brood toetjes met advocaat en chocolademousse voor 4 glazen
- 2 sneetjes Paasbrood
- 1 beker chocolademousse puur
- 100 ml advocaat
- 250 ml slagroom ongeklopt
- 1 eetlepel suiker
- 8 lange vingers
- 4 paaseitjes naar smaak je kunt kiezen uit de smaken: praline, advocaat of gewoon chocolade

Tips voor de bereiding van de Paasbrood toetjes met chocolademousse en advocaat
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 3 uur in de koelkast
Benodigdheden in de keuken
- mengschaal
- staafmixer
- 3 lepels
- snijplank
- mes
- 4 glazen

Recept voor Paasbrood toetjes met chocolademousse en advocaat
Eigenlijk gaan we een laagjestoetjes bouwen en doet het toetje ook een beetje denken aan een tiramisu voor Pasen, maar tiramisu is het niet meer te noemen, want er is nog weinig Italiaans aan. Maar het idee is er zeker. Het toetje is ook simpel om te maken. Maar houd er wel rekening mee dat je het minimaal drie uur vooraf maakt, zodat het in de koelkast goed smeuïg kan worden. Zorg er voor dat de glazen niet helemaal vol zijn, want achteraf steek je de lange vingers er nog in en de Paaseitjes er nog boven op. Dan komt het toetje omhoog en het mag niet over de rand van het glas heen.
Paastoetje maken
Klop de slagroom stijf met suiker, zodat het zoet is. Snijd de korstjes van het Paasbrood af. Snijd het Paasbrood vervolgens in kleine stukjes van ongeveer 1cm bij 1 cm.
Laagjestoetje maken voor Pasen
Maak het laagjestoetje. Duw het eerste gedeelte van het Paasbrood onder in het glas. Maak vervolgens de eerste laagjes door de helft van de ingrediënten te verdelen. Advocaat, slagroom en chocolademousse. Herhaal vervolgens wat je zojuist hebt gedaan. Nog een keer Paasbrood verdelen, advocaat, slagroom en chocolademousse. Plaats de toetjes in de koelkast.
Toetjes garneren
Haal de toetjes voor het opdienen uit de koelkast. Steek de lange vingers in de koelkast. Steek de lange vingers erin alsof het oren zijn van een Paashaas. Snijd de Paaseitjes door de helft en versier de toetjes. Snoepen maar!
Recepten voor Pasen van Foodinista?
Dit recept is misschien ook iets voor jou? Maak een lekkere en snelle tiramisu voor Pasen met advocaat het recept staat hier. Wat dacht je van de croissantjes met Paaseitjes vulling om de dag mee te beginnen het recept ga je hier vinden. Een eiersalade mag natuurlijk ook niet ontbreken, zoals het recept voor eiersalade met zalm.
Meer leuke recepten voor Pasen? Kijk dan hier verder.
Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's