Mediterrane kip uit de Tomado hetelucht friteuse recept van Foodblog Foodinista

Mediterrane hele kip – Bereid in de Tomado airfryer + WINACTIE!

Deel deze post

Ik zal maar direct met het leuke nieuws beginnen! Want dit is echt heel erg leuk! Ik mocht van Tomado een airfryer testen. En ja ik weet het dat is heel erg leuk voor mij, maar daar blijft het niet bij. Ik mag er ook nog één weg geven. Daar voor organiseer ik na het delen van een heerlijk kip recept, zodat je direct weet wat je kunt maken in de airfryer, een leuke winactie. Want wie weet ga jij de Mediterrane hele kip wel maken in je nieuwe Tomado airfryer. Begonnen we ooit met frietjes en kroketten bakken in de airfryer, er is zo veel meer mogelijk om gezonder en ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden in de airfryer. Daar is dit recept een voorbeeld van. Eigenlijk deel ik een heel familiegerecht met je, want ik bereidde ook direct aardappeltjes en knapperige courgette bij de kip en zo ben je in één keer klaar. Makkelijk hè? Want zijn we op dit moment al niet druk genoeg met van alles? En ik geef je natuurlijk nog een aantal redenen, waarom juist de Tomado airfryer heel makkelijk is in gebruik.

Mediterrane kip bereiden in de hetelucht friteuse van Tomado recept Foodblog Foodinista

Recept Mediterrane hele kip in de arifryer voor 4 personen

1 hele kip, mijn voorkeur gaat uit naar een zwart poot kip of scharrel maiskip zoals deze, ze zijn echt heerlijk mals
1 rode ui
2 teentjes knoflook
halve limoen
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels tomatensaus
1 theelepel olijfolie
1 theelepel geroosterde paprikapoeder
snuf peper en zout

Bijgerechten

4 kleine aardappels en 2 courgettes met een snufje zout

Tips voor de bereiding van de Mediterrane hele kip in de Tomado hetelucht friteuse met gebakken aardappeltjes en courgette

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voor de voorbereiding 10 minuten, marineren 2 uurtjes en in de airfryer 40 minuten
Benodigdheden: schaal, maatbeker, kleine garde, kwastje, snijplank, mes, bakpapier, knoflookpers

Mediterrane hele kip marineren voor de hetelucht friteuse van Tomado recept van Foodblog Foodinista

Recept hele kip in Mediterrane marinade met courgette en aardappel

Marinade maken voor de kip

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Tomatensaus, olijfolie, zout, peper, oregano en paprikapoeder. In de airfryer gebruik je eigenlijk geen olijfolie, maar in de oven zou ik meer boter en olijfolie gebruiken, zodat de kip niet uitdroogt. Daarbij gebruik ik de olijfolie om de marinade vochtig te houden en de kruiden niet te verbranden. Knijp de knoflook uit en ook deze mag door de marinade. Knijp als laatste de halve limoen of eventueel een citroen uit, maar daar ben ik zelf allergisch voor, dus ik kies voor limoen. Meng alles goed door elkaar. Vouw een vel bakpapier in vier delen. Plaats dit in een schaal, nog niet de schaal van de airfyer. Plaats de kip in de koelkast en laat twee uurtjes marineren.

De Tomado hetelucht friteuse

Mijn airfryer is gloednieuw en deze komt met een handleiding. De eerste keer kun je deze niet direct gebruiken. Ik heb de airfryer dan ook eerst een testronde laten draaien, zodat de beschermlaag eraf gaat en even goed schoongemaakt. Daarbij heb ik ook even de functies ontdekt. Zo is er niet alleen een temperatuur en tijdknop, maar zijn er ook vis, kip, vlees en frituur standen. Makkelijk en overzichtelijk. Zo zou het toch niet kunnen mislukken?

Mediterrane kip bereiden in de hetelucht friteuse van Tomado recept Foodblog Foodinista
Gegrilde kip bereiden binnen 40 minuten in de Tomado hetelucht Friteuse tips van Foodinista

Voorbereidingen voor mijn kiprecept uit de airfryer

Ga alvast verder met de voorbereidingen. Schil de aardappelen, spoel ze schoon en snijd de aardappelen in kleinere stukken. Kruid eventueel naar smaak. Snijd de courgette in dikkere plakjes, want deze worden dunner. Vocht gaat er uit. Zet de aardappels en courgette apart. Verwarm de airfryer voor. Het mandje mag uit de airfryer, want die heb je voor dit recept niet nodig.

Hetelucht friteuse van Tomado instellen tips van Foodblog Foodinista

Hele kip bereiden in de airfyer

Wanneer de airfryer is voorverwarmd is haal je de bak uit de airfryer. Vul de kip met de rode ui. Deze geeft smaak, maar houd de kip ook sappig aan de binnenkant. Een tip van oma. Plaats de kip met het bakpapier, deze vangt de vetten en het vocht op in de airfryer. Ik zet de Tomado airfryer op de kipstand. Maar met een hele kip weet ik eigenlijk al wel dat dit niet lang genoeg is. 20 minuten op 180 graden. Verder prima de aardappels en courgette moeten er straks nog bij. Daarna nog een keer 20 minuten op 180 graden, met de kipstand en dan is de hele kip, goudbruin, mals en prima van smaak! Simpel en snel staat de hele Mediterrane kip met aardappeltjes en courgette op tafel.

Hetlucht friteuse van Tomado winnen
Tomado hetelucht friteuse winnen bij Foodblog Foodinista

Winactie – De Tomado hetelucht friteuse winnen – Hoe maak jij kans?

Hoe zorg jij dat je de Tomado hetelucht friteuse van jou gaat worden en je ook gezinsmaaltijden in een handomdraai op tafel kunt zetten? Dit moet je doen!

 1. Laat een reactie achter onder dit bericht. Het is simpel! Laat gewoon weten waarom jij de Tomado hetelucht friteuse goed zou kunnen gebruiken.
 2. We waarderen het natuurlijk het natuurlijk heel erg wanneer wanneer je een Instagramvriend en / of Facebookvriend bent van Foodinista en Instagramvriend bent van Tomado.
 3. Laat weten dat je mee doet aan de winactie! Deel dit bericht op Facebook en tag Foodinista op Facebook of deel de winactie op Instagram en tag Foodinistanl. Het zal erg gewaardeerd worden.

Succes! De winactie loopt tot en met 14 april 2020 en is, sorry, alleen voor de Nederlandse lezers.

Meer maken in de airfryer? Kijk dan ook eens het recept voor de drumsticks in cacao marinade wat je hier kunt vinden of dit Italiaanse recept! Het zal je verrassen.

Meer winacties en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

27 Reactie's
 • Luus Ros
  Geplaatst op 12:12h, 03 april

  Een gezonde lifestyle is nog nooit zo belangrijk geweest als nu in de virustijd!! Een Tomado hetelucht friteuse lijkt hier wonderwel bij te passen! En nooit gedacht dat er zelfs een hele kip in zou passen, ik zou het recept dólgraag zelf gaan klaarmaken! En natuurlijk wordt deze friteuse met groot gejuich ontvangen door de kinderen ( en man en…) met hun schijnbaar niet te stillen trek in lekkere snacks, hiermee kan dat dus, op een gezonde manier!

 • Brigitte Van Beelen
  Geplaatst op 12:57h, 03 april

  Wat leuk!! Ik doe mee! Wij zijn thuis bezig op ons eet stijl te letten, en daar past deze hetelucht friteuse perfect in! Hoorde om mij heen al zulke goede verhalen. Ik kan niet wachten, hem ook te mogen uitproberen, met de lekkerste recepten! Prachtig paas cadeau

 • Cornelieke Baak
  Geplaatst op 12:59h, 03 april

  Ik heb de airfryer van mijn zoon een keer geleend om te kijken hoe ie werkt en ik was meer dan verrast. Ik heb er een appeltaartje in gebakken en dat was heel lekker en goed gelukt.
  Naast het gebruik van mijn oven, zou ik hem heel goed kunnen gebruiken om mee te bakken, van wat dan ook maar in me opkomt en er over schrijven om mijn blog Baak bakt.
  Ik ben benieuwd of je er bijv. meringues in kan doen, cupcakes zouden ook wel moeten kunnen lukken denk ik maar komt een zelf gemaakt brood er ook lekker uit? Ik zou het meer dan leuk vinden om dit allemaal uit te testen!

 • natascha serie
  Geplaatst op 13:09h, 03 april

  Wow…wat een prijs :) Ik ben zelf al eeuwen aan het twijfelen of ik een airfryer aan zal schaffen maar had bedacht we kijken wel als de frietpan aan vervanging toe is wat we ermee gaan doen…and guess what….nog 3x bakken ongeveer en meneer frietpan is klaar……dus dit maakt de keuze misschien wat makkelijker ;)

 • C.C Van Der Wal
  Geplaatst op 13:47h, 03 april

  Gewldig de airfryer
  Gisteren de Tomado TAF3201b binnen gekregen en gelijk geprobeerd
  Nu net 2 afbak broodjes gedaan en ging en smaakte geweldig
  Mochten we nou de Tomado winnen dan geven we die aan onze dochter , ze heeft 4 kinderen en heeft het niet zo breed
  Ze zou er dolgelukkig mee zijn

 • Xenia Weezenaar
  Geplaatst op 14:51h, 03 april

  Hé Foodinista! wat een geweldige actie van jou. Ik volg je al een tijdje en heb al veel gerechtjes (na)gemaakt. Een airfryer heb ik nog nooit aangeschaft. Waarom? Weet ik niet. Maar om alle overheerlijke gerechten van jou te kunnen maken, heb ik nu wel een airfryer nodig. Meer nog omdat mijn man MOET afvallen. Hij weegt ruim over de honderd kilo. Dan is zo’n airfryer zeker welkom (minder vetten). Met deze Tomado Airfryer kunnen we ‘afvallen’ en lekker eten mooi combineren.
  Succes verder, Foodinista!

 • esmiralda
  Geplaatst op 15:12h, 03 april

  heey Foodinista wat een geweldige actie op je blog en ik vind het ook leuk dat je hem gedeeld hebt op mij kookeiland. En ik vind leuk om me te doen. ik heb er zelf 1 maar dan van princes en die heb ik al een hele tijd. ik heb al een paar jaar dus binnen kort zal die wel moeten vervangen worden al denk ik wel als ik hem win dat ik hem iemand Cadeau zal geven in deze rotte tijd

 • Ivo van strien
  Geplaatst op 15:12h, 03 april

  Ik maak graag kans op de airfryer!! Moet nu elke keer buiten frituren

 • Niki
  Geplaatst op 19:48h, 03 april

  Een airfryer staat al heel hoog op mijn verlanglijstje omdat je er zoveel heerlijks en gezonds mee kan maken. Van heerlijke aardappeltjes, gebakken vis tot shakshuka, taarten, bananen brood, ovenschotels en vegetarische gerechten. Heerlijk die veelzijdigheid van gerechten die je kan maken met deze airfryer, en nu ga ik heel hard duimen!

 • Kim sijaranamual
  Geplaatst op 10:16h, 04 april

  Geweldig! Wat een super leuke actie,En je kan er zoveel heerlijke en gezonde gerechten mee maken.En hoe leuk is het om samen met de kinderen heerlijke taartjes in te bakken.Echt ideaal voor bij ons in de keuken op het kookeiland.Nu hopen dat we de airfryer mogen winnen!zodat ik al mijn heerlijke gerechten kan delen op mijn insta kook.recepten en we allemaal veel bak plezier gaan beleven!‍

 • Anja
  Geplaatst op 10:17h, 04 april

  Ik geloof dat koken net de airfryer mijn zoon ook nog wel zou lukken. Doe dus graag mee voor hem (hij wordt 27 april 21 jaar oud)

 • Marian B
  Geplaatst op 10:36h, 04 april

  Ik doe graag mee. Wij hebben nog geen airfryer, maar ik heb steeds meer het gevoel dat ik iets mis. Een aantal vriendinnen zijn erg enthousiast en delen recepten uit. Ik zou graag met ze meedoen Ideeën voor lekkere en gezonde gerechten dat komt met hun hulp zeker wel goed. Ben erg benieuwd!

 • Marjan Boverhof
  Geplaatst op 09:48h, 07 april

  Ik doe graag mee! Langzamerhand probeer ik kilo’s kwijt te raken en gezonder te eten. De frituurpan is de deur al uit! En wat zou een heteluchtfriteuse mijn ideeën voor gezondere maaltijden een enorme stimulans geven!

 • Joyce van meeuwen
  Geplaatst op 14:45h, 09 april

  Wow wow wow wat een super prijs!! Lijkt me een top apparaat om lekkere en gezonde dingen in te gaan bereiden!!!

 • Ling Choi
  Geplaatst op 15:00h, 09 april

  Ons gezin zal blij zijn als we vaker verantwoordelijke snacks op de tafel gaan zetten. Ook voor lekkere sappige vlees en taartjes. Geen stank meer in huis! Deze prijs is superleuk!

 • Paulien k
  Geplaatst op 15:02h, 09 april

  Jaaaaaaaaa, hoe leuk is dit???! Ga zeker mee doen en gun m mijn hardwerkende vader.

  Leuk ook trouwens, deze blog. Ga ik zeker volgen en ga je ook op Instagram volgen. Hier houd ik van en al helemaal tijdens deze mooie zomerse dagen!!!

  Liefs
  Paulien

 • Marja de Wit
  Geplaatst op 15:06h, 09 april

  Wow,ik hoor steeds meer van heerlijke en gezonde gerechten die je met een Airfryer kunt maken.Dus graag loot ik mee zodat ik misschien ook met een Airfryer aan de slag kan

 • Rian de Ridder
  Geplaatst op 15:28h, 09 april

  Ik frituur nog regelmatig maar echt gezond is dat niet… daarom doe ik mee, om mijn gezin nog gezondere gerechten voor te schotelen, door ipv de frituur of braadpan te gebruiken te gaan voor de airfryer

 • Tamara Vermeulen
  Geplaatst op 15:34h, 09 april

  Het water loopt me in de mond. Ineens weet ik wat ik wil eten met Pasen……..Mediterrane hele kip.
  Wat ziet dat er lekker en gezellig uit.
  Daarom zou ik wel heel blij zijn met een airfryer om al deze lekkere gerechten te maken.
  Vrolijk en “veilig” Pasen voor iedereen.

 • Marjo
  Geplaatst op 16:00h, 09 april

  Eigenlijk is de reden alleen maar dat ik deze kip wil maken <3

 • Marieke van de Ven
  Geplaatst op 16:08h, 09 april

  Met het hebben van een niet geheel goed werkende oven, zou het niet eens bij me opkomen om een hele kip daarin te bereiden. Als ik jouw recept lees, gaat dit met een Airfryer priiiiiima. Dus ik doe graag mee met deze winactie

 • Fenna Glaap
  Geplaatst op 18:27h, 09 april

  Super gaaf!! Dit super ideale apparaat kan ik niet aan me voorbij laten gaan. Ik kan hier zoveel lekkers mee bereiden!!!

 • Leonie Simpelaar
  Geplaatst op 19:20h, 09 april

  Omdat ik zo dingen als kip en patat toch op een gezondere manier kan bereiden.

 • Leonie Simpelaar
  Geplaatst op 19:21h, 09 april

  Ik doe graag mee !

 • Aline Bouma
  Geplaatst op 20:08h, 09 april

  Heerlijk voor kip, zoete aardappelfriet, ontbijtjes etc etc. Lijkt me fantastisch!

 • Y. Vlecken (student_with_a_budget)
  Geplaatst op 00:02h, 14 april

  Wat gaaf. Ik zou er graag een willen voor mijn nieuwe plekje. Ik ben het gewend van thuis en nu ik op mezelf ben mis ik hem echt! Kosten zijn op dit moment echter te hoog voor mij dus daardoor geen in huis. Dit zou perfect zijn voor zoveel maaltijden en baksels. Scheelt veel tijd en smaakt nog lekkerder ook.
  Natuurlijk doe ik ook mee op instagram voor extra kans (student with a budget)

 • Alicia F kieviet Arcila
  Geplaatst op 12:33h, 14 april

  Om eerlijk te zijn wij bereiden al jaren ons eten in een airfryer helaas deed die het op een gegeven moment niet meer. Door de corona crisis heb ik geen werk meer en wou een nieuwe aanschaffen maar kan me dat nu niet veroorloven..
  Het zou geweldig zijn als wij ( mijn aanstaande en mijzelf) weer met een airfryer ons eten kunnen bereiden. Zo blijven we ook nog op gewicht. ( Zonder vliegen de kilo’s erbij en dat terwijl ik juist goed op gewicht was.)

Geef een reactie