marokkaanse tajine recept met kip

Marokkaanse tajine recept met kip en kikkererwten

Deel deze post

Een aantal jaar terug heb ik in Marokko rondgereisd, onze reisverhalen in Marokko kun je ook uitgebreid lezen bij Foodinista, en wat een mooie reis was het! Gestart in Casablanca met de prachtige moskee aan de kust, naar het 1001 nacht Fez, Djemaa el Fna in Marrakech en eindigen aan de kust in Essaouira in hippie style en verse fishfood. Deze week was ik weer een beetje terug in Marokko, maar dan op mijn bord. Dit is het Marokkaanse tajine recept met kip en kikkererwten geworden. Meestal ben ik niet zo van het met sausjes uit potjes koken, maar deze was wel heel lekker!

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Met een pittige Marrokaanse stoofmaaltijd van Al’Fez Abrikoos & Koriander Tagine Sauce. Heerlijk! Voor deze stoofmaaltijd heb ik gedroogd fruit, kikkererwten en kip bijgevoegd om er een volle maaltijd van te maken.

Ingrediënten tajine met kip, kikkererwten en abrikoos (4 personen)

  • 1 ui
  • 4 kipfilets
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 pot Al’Fez Abrikoos & Koriander Tajine Sauce
  • 6 stukjes gedroogde appel
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram rijst
  • 2 stuks tortilla wraps
  • 1 limoen

Tips voor het bereiden van de tajine

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: hapjespan, snijplank, mes, pan, spatel, lepel

Marokkaanse tajine recept met kip

Start met het koken van de water voor de rijst en kook de rijst, zoals op de verpakking.
Snij de ui in dunne halve uienringen. Verhit olijfolie in de tajine of stoofpan. Als de olie is verhit mogen de uien erbij.
Snij ondertussen de kipfilets in plakjes van circa 0,5 cm dik. Deze mogen vervolgens bij de uien en schroei ze aan alle kanten dicht.
Bij het stoven wordt de kip nog verder mals gemaakt.

Terwijl de kip in de pan ligt is het tijd om de gedroogde appel en abrikozen in kleine stukjes te snijden. Deze mogen erbij in de pan, net zoals de kikkererwten (met de helft van het vocht) en de saus. Laat dit nog 20 minuten op een matig vuur stoven.

Snij de tortilla’s in 4 stukken en doe dit ook met de limoen.

Het is klaar om te serveren! In een grote tajine ziet het er natuurlijk heel mooi uit. De saus, daarnaast de rijst, wraps en de limoen. Laat iedereen zelf opscheppen. Eet smakelijk!

Meer tajine recepten

Langzaam garen en stoven? Maak dan ook eens de zoete stoofschotel met couscous het recept ga je hier vinden.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Geen reactie's

Geef een reactie