
11 nov Chocolade bananen broodjes
Sowieso is bananenbrood echt een favoriet van mij. Gewoon, omdat ik het lekker vind. Ik weet nog dat iemand mij niet zo lang geleden vroeg wat toch die hype is met bananenbrood, want zo gezond is het helemaal niet. Nou ja gezond..Het is afhankelijk hoe je het bananenbrood maakt of bakt eigenlijk. Wat doe je erin, hoeveel suiker, welk bakmeel en dat soort dingetjes en wat doe je er bijvoorbeeld extra bij om het gezond te maken of wat juist niet. Verder kun je bananenbrood zo gezond en lekker maken als je wilt. Dan kun je het gewoon met een appeltaart vergelijken. Sowieso weet ik wel zeker dat er ontbijtrecepten zijn die veel minder gezond zijn dan bananenbrood en ook ontbijtjes die even gezond zijn, maar minder voedzaam en daar is ook iets voor te zeggen. Zoek maar eens een on the go ontbijtrecept met fruit, vezels, vitamines waar je echt op vooruit kunt en wat ook nog eens even lekker is! Deze keer toen ik bananenbrood ging maken wilde ik het een beetje anders doen. Ik wilde kleine bananenbroodjes maken die je makkelijk kunt meenemen. Een soort van 1 persoon porties en ook nog eens met een winterse smaak, nou ja chocolade kan altijd, maar, omdat Sinterklaas bijna in het land is met een pepernoten smaak en dat is het gelukt! Daarnaast zijn deze bananenbroodjes ook nog eens heel lekker bij de koffie en thee. En ook dan ken ik minder gezonde cakejes. Deze chocolade bananen broodjes zijn anders, maar lekker een echte verwennerij en lekker bij het ontbijt.

Ingrediënten Chocolade bananen broodjes 8 stuks
- 75 gram bloem
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 90 gram amandelmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1 eetlepel cacaonibs
- 1 theelepel nootmuskaatpoeder
- 2 eieren
- 50 gram lichtbruine suiker
- 100 ml chocolade sojadrink
- 2 geprakte rijpe bananen
- geschaafde amandelen om te bestrooien
Tips voor de bereiding van de chocolade bananen broodjes
Moeilijkheidsgraad 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten Oven: 25 minuten
Benodigdheden: Bakvorm cakejes, 2 mengschalen, spatel, handmixer, lepel
Recept chocolade bananen broodjes
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Gebruik je een ijzeren vorm vet deze dan in. Uit de rubberen druk je de broodjes er zo uit.
Meng de bloem, cacaopoeder, cacaonibs, amandelmeel, bakpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder en zout goed door elkaar en zet deze schaal apart.
Doe de eieren en de suiker in een aparte kom en klop deze voor ongeveer vijf minuten tot een luchtig mengsel met de handmixer. Giet de chocoladesojamelk erbij en klop deze nog drie minuten tot een romig mengsel de hoeveelheid is bijna verdubbeld.
Prak de banaan fijn en meng deze er met de spatel doorheen. Meng nu ook het meelmengsel er doorheen. En meng dit tot een luchtig deeg met de spatel.
Verdeel het deeg met de lepel in de cakevormpjes. Let op de broodjes gaan rijzen! Dus schenk het deeg tot één cm onder de rand van de bakvorm in de bakvorm. Strooi de amandelschaafsel over de chocolade bananen broodjes en plaats de chocolade bananen broodjes voor 25 minuten in de oven. Check nog even met een satéprikker of ze gaar zijn. Het kan soms per oven verschillen. Ook warm zijn ze om te smullen, dus warm niet te lang met proeven.
Chocolade recepten van Foodblog Foodinista
Meer genieten van recepten met chocolade van Foodblog Foodinista. Dat kan natuurlijk!
– Verantwoorder snoepen rond de Sinterklaasdagen? Maak dan zelf deze Sinterklaaspopcorn!
– Snel en heel erg lekker! Zo doe je dat maak zelf een mugcake met witte chocolade en frambozen.
– Zo simpel om zelf te bakken en alom bekend. Bak zelf chocoladeflappen.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's