Bospaddenstoelensoep met truffel ravioli en pancetta - Foodblog Foodinista

Bospaddenstoelensoep met truffel ravioli en pancetta

Deel deze post

Opwarmen met een stevige herfstsoep! Dat gaan we doen met deze bospaddenstoelensoep met truffel ravioli en pancetta. Ja, aan deze soep heb je voldoende als avondmaaltijd. Veel gezonde groente eten en even een vitamine boost. Daarbij eet je ook nog heerlijke pasta gevuld met truffel en ricotta! Dit recept is super simpel en zet je bijna binnen 20 minuten op tafel. Mooi meegenomen toch. De herfst vind ik echt ideaal om deze soeprecepten te maken, want de ingrediënten vragen er toch om? Paddenstoelen, maar ook pompoen, voor bijvoorbeeld pompoensoep met feta of een stevige kidsproof pompoensoep met gehaktballetjes en vermicelli. Deze keer kiezen we voor paddenstoelensoep en gaan we dit combineren met een beetje Italië. Op smaak gebracht met Italiaanse kruiden, knapperige pancetta en natuurlijk de truffel ravioli. Hoe? Kijk maar mee en simpel en snel staat dit bopaddenstoelensoep recept ook bij jou op tafel.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Bospaddenstoelensoep met truffel ravioli en pancetta - Foodblog Foodinista
Bospaddenstoelensoep recept met truffel ravioli en pancetta - Foodblog Foodinista

Ingrediënten paddenstoelensoep met pancetta en truffel ravioli 4 kommen

  • 400 gram kastanje champignons
  • 400 gram champignons
  • 1 knoflookteentje
  • 1 rode ui
  • 700 ml paddenstoelenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snuf zout en peper
  • 5 takjes oregano
  • 50 gram roomkaas
  • handje fijn gesneden basilicum
  • 250 gram truffel ravioli
  • 80 gram pancetta

Tips voor de bereiding van de bospaddenstoelensoep met pancetta en truffel ravioli

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Voor de bereiding klaarzetten in de keuken

  • ovenplaat
  • bakpapier
  • 2 pannen
  • staafmixer
  • scherp mes
  • snijplank
  • spatel
  • maatbeker
  • waterkoker
Bospaddenstoelensoep recept met truffel ravioli en pancetta - Foodblog Foodinista
Bospaddenstoelensoep recept met truffel ravioli en pancetta - Foodblog Foodinista

Recept bospaddenstoelensoep met truffel ravioli en pancetta

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook water met een snufje zout.

Pancetta roosteren

Verdeel de pancetta op het bakpapier op de ovenplaat. De oregano mag er naast. Plaats de ovenplaat in de oven voor 15 minuten op 180 graden. De pancetta wordt knapperig.

Bospaddenstoelensoep maken

Snipper de rode ui en de knoflook. Snijd de bospaddenstoelen en champignons door de helft, wanneer deze groot zijn. Verhit in de pan olijfolie. Bak de rode ui en de knoflook kort aan. De bospaddenstoelen en champignons mogen erbij. Meng alles door elkaar. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Blus af met de paddenstoelenbouillon. Laat de soep koken voor 15 minuten. De takjes orego uit de oven mogen bij de soep evanals de basilicum. Zet de staafmixer op de soep en pureer alles tot een glad geheel. De verhitting van de soep mag uit. Maak met de roomkaas een romige soep van de bospaddenstoelen en klop de roomkaas met de garde door de soep.

Paddenstoelensoep met ravioli en pancetta bereiden en opdienen

Kook de ravioli volgens de verpakking in het water. Dit is maar 2 minuten. Serveer de bospaddenstoelensoep in diepe borden of in een soepkom. Verdeel de ravioli en de pancetta over de soep. Maak de soep af met nog een beetje verse basilicum. Eet smakelijk.

Soeprecepten van Foodblog Foodinista?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van één van de volgende soeprecepten:

Meer foodblog inspiratie en soeprecepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie