Avocado Eiersalade recept van foodblog Foodinista

Avocado Eiersalade – Gezond eiersalade recept

Deel deze post

Het is een salade die je wel kunt blijven maken, eiersalade, ik moet ook toegeven dat ik er al diverse varianten van op de blog heb staan. Gewoon weg, omdat het niet moeilijk is, lekker en je ook heel veel kunt variëren. Eiersalade is daarbij ook nog gezond. Mooi meegenomen, naar mijn mening en wanneer je het zelf maakt. Niet te veel eieren eten natuurlijk, te veel van alles is niet echt goed. Maar oké na dit lesje, wide ik na een schepje mayonaise, schepje Griekse yoghurt, je kent het wel de sausjes in de salade, die je met eigen salades al erg beperkt een nog gezondere variant maken die ook nog eens heel erg lekker is! Ik maakte aan het begin van januari, waar we allemaal weer een beetje op de gezondheid letten een avocado eiersalade. Heerlijk fris en naast vol eiwitten, dankzij de avocado ook nog vol vitamines! Kun je de normale eiersalades die je zelf maakt iets langer bewaren, de avocado eiersalade moet je wel op de zelfde dag op eten, deze krijgt door de avocado’s een bruine keur. Niet zo fris. Vers maken, maar net zo lekker en zo gedaan. De avocado eiersalade maak je zo.

Avocado Eiersalade recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten avocado eiersalade 1 bakje voor 4 porties

 • 2 hardgekookte eieren
 • 1 zachte avocado
 • 2 bieslooktakjes
 • 2 peterselietakjes
 • snufje paprikapoeder
 • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de avocado eiersalade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mengschaal, lepel, mes, eiersnijder

Recept eiersalade met avocado

Kook de eieren hard als je dit nog niet hebt gedaan en laat ze snel afkoelen. Maak ondertussen alvast het avocadomengsel. Prak de avodo fijn, knip of snijd de verse kruiden en meng deze door de avocado. meng ook de paprikapoeder, peper en zout door de avocado. Snijd de eieren fijn en maak de eiersalade met avocado compleet.

Is eiersalade ook één van jouw favoriete salades? Bekijk dan ook deze recepten voor eiersalade eens:
– Een frisse eiersalade voor ieder moment van de dag.
– Voor bij de barbecue of maaltijd een grovere eiersalade maak je er snel bij.
– Maak direct wraps voor de lunch met een eiersalade met spekjes

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
 • Mariska Schrijer
  Geplaatst op 14:32h, 13 januari

  Ei en avocado is een heerlijk combinatie!

Geef een reactie