Fit gezond en slanker naar Athene dankzij NewFysic Foodblog Foodinista

Afvallen met NewFysic – Deel 3 – Favoriete NewFysic crackers

Deel deze post

Hoe gaat het met afvallen met NewFysic? In dit blog deel ik mijn derde en laatste up-date over het afvallen met NewFysic. Ook in een voor mij moeilijkere periode ging ik door met afvallen met NewFysic, de afgelopen maanden had ik mijn operatie, een persreis naar Athene en begonnen de feestdagen. Kortom hoe ging het verder met het afvallen met NewFysic in deze periode? De uitdaging voor mij was; NewFysic vol blijven houden wanneer je afwijkt van je dagelijkse patroon. In dit blog vertel ik je meer over hoe je NewFysic kan toepassen wanneer er uitzonderingen zijn. Heeft NewFysic dan ook effect of val je makkelijk terug in oude patronen? Dankzij NewFysic had ik tijdens mijn herstel periode van de operatie controle over mijn voeding en vloog ik niet uit de bocht met het eten van troostmaaltijden. Dankzij NewFysic ging ik voorbereid op reis naar Griekenland, maar heb ik toch genoten en tijdens de  feestdagen heb ik gecontroleerd genoten. Zie ik het terug in de resultaten? Ik ben in ieder geval niet teleurgesteld, want ik ken mijzelf. Met de begeleiding van mijn coach bij NewFysic ben ik ‘in control’ en werden mijn ogen niet groter dan mijn maag. In het derde blog deel ik mijn ervaringen over het afvallen met NewFysic, mijn echte eindresultaat, hoe ik de afgelopen maanden doorgekomen ben, wat voor mij wel en niet werkt -en naar aanleiding van grote vraag op social media- mijn vijf favoriete NewFysic crackers met beleg voor het ontbijt en de lunch.

NewFysic Proof Matze crackers met tartaar, ui en zuur Foodblog Foodinista

NewFysic crackers: Volkoren Matze crackers met tartaar ui en zuur.

Lees hoe ik ben begonnen met Afvallen met NewFysic

De operatie

Het was zover: een operatie die na veel twijfel vanuit het ziekenhuis toch werd ingepland, en achteraf ook hard nodig bleek. De cyste bij mijn eierstokken is half november verwijderd. Wat heb ik een pijn geleden de afgelopen vier jaar. Wellicht onnodige pijn. Pijn waardoor ook een eetverslaving is ontstaan? Ik zal niet ontkennen dat ik een emotie eter ben, maar wat al tijdens mijn consulten bleek; wanneer je je minder fit voelt ga je toch regelmatig minder gezond koken. Je krijgt lekkere trek. Terug naar mijn gezondheid. Na de operatie bleek dat ik mij absoluut niet aanstelde; de cyste bleek van de eileider afgedraaid te zijn, uit elkaar gesprongen te zijn, en er moest een hoeveelheid vuiligheid worden weggehaald bij mijn baarmoeder en buikholte. Een operatie van 1,5 uur werd 4 uur. Ook is mijn halve eierstok verwijderd. Daar zijn gevolgen aan verbonden. Na deze operatie zijn mijn eetgewoontes even uit balans geraakt en ik moest al zo veel medicijnen slikken dat ik de supplementen van NewFysic voor ongeveer een week niet extra kon verdragen en deze door de sterke kracht van de pijnstillers ook weinig invloed zouden hebben. Wel heb ik mij aan de porties gehouden voor het avondeten, iedere dag voldoende water gedronken en Purify gedronken. Af en toe vond ik dat ik ook wel een klein chocolaatje had verdiend. Na 2,5 week ging ik op de weegschaal staan bij mijn coach van NewFysic en tot mijn verbazing was mijn gewicht stabiel gebleven. Ik had tenslotte ook één week stil in bed gelegen. Geen lichaamsbeweging is niet bevorderlijk. Zoals met alle pogingen tot afvallen moet je er natuurlijk ook zelf iets voor doen. Wel moet ik toegeven dat de vetverhoudingen iets verschoven waren. In verhouding was ik dus wel wat aangekomen.

Al het lekkers met Sinterklaas

Opgeknapt van mijn operatie, maar nog wel een beetje herstellende gingen we door naar het vieren van Sinterklaas. Met een zoontje van vier jaar en een dochtertje van zes maanden wordt het Sinterklaasfeest natuurlijk groots gevierd. Drie middagen was het feest met opa’s en oma’s en veel lekkernijen. Bij NewFysic draait het niet alleen om je eetpatroon aanpassen met een door NewFysic samengesteld eetplan, maar ook om de supplementen die je ondersteunen. Ik heb tijdens deze dagen veel gehad aan deze supplementen. Zo zijn er de NoRegret supplementen die je helpen als je toch een keer wilt afwijken van je vaste eetplan en met mate van koolhydraten en of meer vet wilt genieten. Deze supplementen drijven het overtollige vet en de koolhydraten voor je af. Het No Regret supplement is op basis van een hoge concentratie schaal en schelpdieren, maar daar proef je niks van. Wanneer het eten te veel wordt en ik een voller gevoel wil krijgen, zodat ik geen lekkere trek meer krijg, dan neem ik een AppetiteControl. De AppetiteControl zorgt voor een verzadigd gevoel en stilt mijn lekkere trek, want het is toch echt wel moeilijk om iedereen te zien snoepen. Op Instagram kreeg ik hier regelmatig vragen over en dit is in overleg met mijn coach mijn aanpak voor deze moeilijke momenten. Zo ben ik Sinterklaas doorgekomen. Na het Sinterklaasfeest ging ik op de weegschaal en ik was 700 gram afgevallen! Ondanks een aantal genietmomentjes met mijn standaard NewFysic dagen natuurlijk. Zoals mijn coach zei; uiteindelijk doe je het zelf.

Sinterklaas borrelplank met lekkernijen afvallen met NewFysic Foodblog Foodinista

Eigenlijk zijn er voldoende manieren om toch lekker mee te kunnen borrelen. Zo kun je snoepen van gerookte ham, rosbief, olijven, tomaatjes, verse dadels etc. Deze passen binnen het NewFysic eetplan. Neem van tevoren een NoRegret voor het geval je toch te veel eet. Zo drijf je vet en koolhydraten af en kun je eventueel toch iets lekkers pakken. Het staat tenslotte wel voor je neus tijdens de gezellige feestdagen.

Sinterklaas borrelplank met lekkernijen afvallen met NewFysic Foodblog Foodinista

Dit ging het zelfde op de tweede Sinterklaasmiddag. Maar ook garnalen, zalm, aardbeien, sla en volkoren crackers die als toastjes kunnen dienen vallen in de veilige en lekkere categorie bij NewFysic. 

NewFysic mee in de koffer naar Athene

Mijn eerste en laatste persreis van 2018! Door mijn zwangerschap en gezondheid ben ik dit jaar niet eerder in de gelegenheid geweest. Daar heb ik natuurlijk heel veel voor terug gekregen. Soms is het gewoon even zo, maar toch kon ik dit jaar nog afsluiten in Griekenland. NewFysic ging ook mee op reis. Alles overlegd met mijn coach, want op reis krijg je andere eet verleidingen, wijkt je schema af en moet je soms andere keuzes maken. Je moet de controle, vooral in restaurants, uit handen geven. De crackers hebben we links laten liggen, want je focus is koolhydraatarm. Kook je thuis met de FryLight op reis wordt er gewoon gekookt in boter of olijfolie en dat is niet te voorkomen. Beperk dan ook vooral je porties. Dit zijn de belangrijkste tips. Neem voor een lunch of diner de NoRegret voor de zekerheid en neem zowel in de ochtend als in de avond een slokje Purify. Dan weet je zeker dat je dat je meer onzuiverheden afdrijft. Ook is dit belangrijk om vocht af te drijven en met vliegen houd je nu éénmaal meer vocht vast wat ook weer zorgt voor het vasthouden van andere afvalstoffen. Vocht vasthouden is bij mij sowieso een groot probleem in combinatie met afvallen dus dit is een belangrijke tip. In Athene postte ik een foto van mijzelf waar ik als reactie veelal op kreeg; wat zie je er goed uit! En ik durf wel te zeggen dat het door NewFysic komt. Ook kwam direct de opmerking; ben je afgevallen? Zelf zie je het niet altijd, maar dit zijn natuurlijk hele fijne reacties! Alleen dit al zorgde ervoor dat het op reis makkelijk kon volhouden. Laat staan de nieuwe broeken die ik op de laatste dag kocht in een maat kleiner.

Fit gezond en slanker naar Athene dankzij NewFysic Foodblog Foodinista

Daar ging ik fit, gezond en slanker in Athene. Ik wil je alleen al een vergelijking laten zien in het Athene blog van 1,5 jaar terug. En dan sta ik hier in mijn winterjas, breed lachend, zonder echt te poseren. Waar ik toch echt een veel voller en ongezonder gezicht had. Sowieso stond ik er versteld van hoe makkelijk ik de Acropolis op ben gelopen. Zo veel gezonder.

NewFysic Proof Koolhydraatarm ontbijten Foodblog Foodinista

Iedere dag had ik een druk programma, ik wilde dus wel goed ontbijten, maar ik ontweek de koolhydraten. Toch stelde ik een lekker bordje samen bij het ontbijt. Zonder de croissantjes uiteraard. Maar wel met ei, vis, yoghurt, fruit en groente. Daarbij dronk ik veel water en groene thee. 

Met NewFysic kun je heerlijk eten, maak eens dit NewFysic recept Italiaans Stoofpotje

Kerst en oud en nieuw met NewFysic

Ons kerstdiner? Gourmetten en gourmetten. En een zalm tartaar met vervolgens een kip uit de oven. Ik was in control over de kerstdiners en over wat ik ging eten. Met mijn doelstellingen was dit fijn. Wat ik ging eten heb ik voor mijzelf NewFysic proof gemaakt en ik heb lekker gegeten. Een zalmtartaar met mieriksworteldressing en vervolgens een gevulde kip uit de oven met groene groente. Geen extreme maaltijden. No Regret supplementen en de FryLight bakspray gebruikt, waarmee vet inname wordt beperkt. Met het gourmetten heb ik gecontroleerd gegeten, ik ben een beetje lief voor mijzelf geweest, het was wel kerst, maar ik heb de plaat en de pannetjes wel in gevet met de FryLight bakspray van NewFysic. Vervolgens kun je heerlijk gourmetten met garnalen, ossenhaas, kip, zalm en verse groene groente. Minder soepel ging het met oud en nieuw. Daar ben ik ook gewoon heel eerlijk in. Het jaar heb ik feestelijk afgesloten. Ik had het verdiend na een bijna alcoholvrij jaar, ik had wel iets weg te spoelen en ik wilde feestelijk 2019 in. En hoe gaan we nu verder?

Gourmetten met de familie Kerstdagen 2018 Foodblog Foodinista

De tafel staat vol! Op eerste kerstdag gingen we met zeven personen gourmetten. Voldoende voor iedereen en ook voor mij. Ook de FryLight staat klaar. Salade, biefstuk, kip, groente. Eigenlijk draait het om de gezelligheid en op zo’n moment is gourmetten ideaal!

Zalm met Italiaanse Kruidenkorst en bloemkoolpuree recept van Foodblog Foodinista

Ook creëerde ik nog een mooi NewFysic proof kerstgerecht. Zalm uit de oven met kruidenkorst, koolhydraatarme bloemkoolpuree en diverse groene groente. Heel eerlijk? Dit gerecht is altijd heel erg lekker. Je mag maar één keer per week zalm, omdat het vette vis is, maar dan is het ook wel echt heel erg lekker. Het recept staat op de blog. 

2019 gestart met NewFysic

2018 heb ik afgesloten met een welverdiende appelbeignet, en 2019 ben ik begonnen met een dag met groene Granny Smith appels. Een dag reinigen tot vier uur in de middag en extra Purify. Al het overtollige vet wordt dan verwijderd uit de darmen en je ondergaat een dagje een detox om gereinigd weer te beginnen. Tijdens het NewFysic programma is het goed om dit af en toe te doen, zodat je lichaam weer even schoon is. Op de appeldag mag je in de avond weer normaal eten, volgens het NewFysic eetplan. Na de appeldag heb ik alles weer opgepakt. De reguliere supplementen en afgemeten maaltijden. Uiteindelijk had ik tijdens de feestdagen voor mijn gevoel alles onder controle en voelde ik mij ook goed. Dit zorgde er voor dat ik tijdens de feestdagen niet was aangekomen in mijn totaalgewicht. Ik had natuurlijk graag gezien dat ik was afgevallen, maar helaas bleef dit uit. Een week later ging ik weer op de weegschaal en bleek ik alweer een kilo vet kwijt te zijn. Als resultaat van weer gezond te eten, de supplementen te gebruiken en meer te bewegen. Alleen houd ik wederom veel vocht vast, waardoor ik nog steeds op 87 kilo blijf hangen. Daarom hebben mijn coach en ik besloten, om nu ook de AquaSmart te slikken om sneller van overtollig vocht af te komen en mijn lichaam een boost te geven.

Afvallen na drie maanden NewFysic Foodblog Foodinista

Ik vind het zelf nog heel moeilijk om te geloven en in mijn hoofd is er eigenlijk nog maar weinig veranderd, maar wanneer ik de foto’s zie dan is er wel degelijk veel veranderd. Dankzij NewFysic heeft mijn lichaam de afgelopen maanden een transformatie ondergaan. De linker foto is genomen een week voor ik aan NewFysic begon. Deze was tijdens onze vakantie in Turkije. De rechter foto is begin januari gemaakt. Beiden in badpak, mijzelf blootgeven, nog steeds even naar, maar dit verschil geeft een goed gevoel. 

Afvallen doe ik samen met NewFysic

In de afgelopen periode ben ik begonnen met afvallen, in samenwerking met NewFysic. Dit heeft voor mij betekend dat ik nu 6 kilo ben afgevallen sinds 19 oktober in totaal gewicht en al 7 kilo vet kwijt ben. Toen ik begon met NewFysic woog ik 93 kilo en nu 87 kilo. Ik had gehoopt dat dit 85 kilo zou zijn, maar wel is er een mooi begin gemaakt. Was ik dit traject alleen aangegaan dan weet ik dat het mij nooit was gelukt in deze onvoorspelbare periode. NewFysic geeft mij houvast, ondersteuning en zorgt voor inzicht in mijn patroon. Ik herpak mezelf en op de lekkere momenten is er hulp om mijn doel te bereiken, waardoor je niet direct terug valt in oude ritmes. Daarbij heb ik een hele fijne coach die eerlijk tegen mij is, met mij mee denkt en mij een schop onder mijn billen geeft. Natuurlijk is er het weeg moment; ik wil afvallen dus ik wil presteren. Maar het allerleukste vind ik nog die oude kleding die ik weg gooi en die nieuwe broeken en jurkjes die passen, waarvan ik toch wel eens dacht dat het nooit meer ging lukken. Laat staan de complimenten die ik vervolgens krijg. Ik weet zeker dat ik die 68 kilo wel ga halen, maar dat het nog even werken is. Dat ga ik ook doen! Want NewFysic werkt voor mij. Ja, ik kijk uit naar de zomer 2019! In de afgelopen periode ben ik een samenwerking aangegaan met NewFysic waar ik dankbaar voor ben want zij hebben mijn ogen geopend en mij een start gegeven voor een slankere en gezondere toekomst. Buiten deze samenwerking om ga ik zelf verder met NewFysic, want ik wil zelf nog heel graag naar het gezonde doel van 68 kilo in 2019 en dat lukt niet in drie maanden tijd, maar ik ben wel dankbaar voor het begin dat wij hebben gemaakt. En een verschil is al zeker zichtbaar.

5x Favoriete NewFysic Crackers toppings

NewFysic recepten crackers beleg Foodblog Foodinista

Favorieten van mij zijn de volkoren rijstwafels belegd met biefstukworst en tartaar. Deze beleg ik vervolgens met gemengde sla, ui en Kesbeke zuur.

NewFysic Recepten Volkoren crackers met Thaise Tonijnsalade Foodblog Foodinista

Bij de lunch wordt aangeraden om rauwkost te eten. Deze eet ik het liefst op mijn cracker in plaats van apart. Ik maak bijvoorbeeld deze Thaise tonijnsalade. Ik beleg de crackers met tonijn op water, chilisaus van NewFysic, komkommer, bosui, taugé, koriander en peterselie. 

NewFysic recepten sushicrackers met krab Foodblog Foodinista

Op deze crackers kreeg ik veel reacties! Wat waren jullie enthousiast. Eigenlijk zijn ze heel simpel en heel lekker. Verhit even heel kort zeekraal. Meng vervolgens de zeekraal met zeewier. Hak gember en bosui fijn. Meng deze met surimi en garnalen en beleg je crackers met deze sushitopping.

Crackers met forelmousse NewFysic cracker recepten Foodblog Foodinista

Deze forelmousse is ook heel lekker bij een gezonde borrel. Deze mousse maak ik voor drie dagen. 100 gram forel, twee eetlepels paturain light, theelepel kappertjes, 4 bosuitjes, theelepel mierikswortel, theelepel verse peterselie en verse bieslook. Als je forel hakt in een hakmolen krijgt je een gladde mousse. Zo heb je zelf een gladde en gezonde vissalade voor op je cracker. Dit kun je ook doen met bijvoorbeeld tonijn of zalm.  Top de mousse af met Kesebeke zuur of sla.

Ontbijt NewFysic proof Latte met magere melk en rijstwafels met spinazie en eitje Foodblog Foodinista

Een eitje is ook een favoriet bij het NewFysic ontbijt, omdat het maar twee keer per week mag. Toch vind ik alleen een ei een beetje saai. Ik beleg de cracker dan ook met verse spinazie en bieslook.

Welke cracker is jouw favoriet of heb jij nog tips voor meer afwisseling?

Foodinista blijven volgen tijdens het afvallen met NewFysic? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief of mail mij op daphne@foodinista.nl

– Afvallen doe ik samen en niet alleen, ik werk gesponsord samen met NewFysic – 

 

4 Reactie's
 • Anoushka
  Geplaatst op 00:59h, 16 februari

  Dank voor je openheid. Ik ga morgen voor het eerst langs bij New Fysics. Heel benieuWD!

 • admin
  Geplaatst op 11:48h, 16 februari

  Beste Anoushka,

  Jij ook en graag gedaan! Wat leuk om te lezen. Ik wens je veel succes, maar dat ga je niet nodig hebben, want je krijgt goede begeleiding en dan ga je zien dat het met de nodige aanpassingen eigenlijk heel makkelijk gaat! Wel ben ik nieuwsgierig hoe het straks bij je gaat. Laat je mij nog een keer iets weten?

  Groetjes,

  Daphne

 • Suzanne
  Geplaatst op 22:28h, 10 juni

  Zo fijn om jouw tips te lezen als nieuwbakken newfysic lid. Ik eet zelf steeds de wasa crackers, maar die vind ik zo droog. Welke crackers zijn het op de foto met se surimi, zijn deze ook NF-proof? Ze lijken me namelijk heerlijk en ik zou ze graag proberen.

 • admin
  Geplaatst op 10:50h, 13 juni

  Hi Suzanne!

  Goed bezig! Ja je kunt wel variëren met crackers ik vind de Leksand crackers ook lekker, minder droog dan Wasa. Dat zijn de driehoek crackers. Daarnaast eet ik ook meergranen rijstwafels van AH, meestal alleen online te bestellen en de lekkere crackers die je hier ziet zijn bolletje lichte crackers spelt havermout. Niet helemaal goed gekeurd, maar af en toe voor de variatie. Wel bomvol vezels en dat is belangrijk bij NewFysic. NewFysic is tenslotte heel goed vol te houden als je goed blijft variëren. Daarom ook lekkere cracker recepten.

  Eet smakelijk!

Geef een reactie