5 Gevarieerde recepten met Bloemkool

5 Gevarieerde recepten met Bloemkool

Deel deze post

Bloemkool is een heerlijke zachte groente en rijk aan Vitamine C, K, Calcium Kalium en vezels. Kortom gezond! Bloemkool willen we snel eten met aardappels, vlees en een sausje. Snel en makkelijk. Dat sausje is ook wel nodig (vind ik). Soms is bloemkool een beetje saai en bij kinderen ook niet altijd altijd favoriet. Daarom is het ook tijd voor bloemkool inspiratie voor variatie. Deze variatie kan ook met een lekkere bloemkool ovenschotel, soep recepten met bloemkool of salade met bloemkool. Lees mee voor recepten met bloemkool.

5 Gevarieerde recepten met Bloemkool

5x Bloemkool recepten van Foodblog Foodinista

Bloemkool Broccolisoep

Bloemkool-broccolisoep recept met hamblokjes en rucola van Foodblog Foodinista

Zin in een extra veel groente en een lichte maaltijd? Dan blijft soep echt perfect! Maak bijvoorbeeld deze bloemkool broccolisoep met hamblokjes. Waarbij je dankzij de bloemkool, broccoli en verse kruiden een boost aan vitamines binnen krijgt. De soep een stevige romige soep en daarmee een heerlijke maaltijdsoep.

Zalm met Italiaanse kruidenkorst en bloemkoolpuree

Zalm met Italiaanse Kruidenkorst en bloemkoolpuree recept van Foodblog Foodinista

Luxer koken met bloemkool en een koolhydraatarm recept maken? Denk dan eens aan de zalm uit de oven met een Italiaanse kruidengratin en in plaats van een aardappelpuree een romige bloemkoolpuree.

Bloemkoolschotel met aardappeltjes, kaas en hamblokjes

Bloemkoolschotel met ham en kaas recept van Foodblog Foodinista

Oké wel bloemkool met aardappel en een sausje, maar lekker uit de oven en zelf gemaakt. Maak de ovenschotel met bloemkool, ham en kaas lekker zelf. Geen pakjes en zakjes, maar wel veel bloemkool.

Geroosterde bloemkool met parelcouscous en pittig gehakt

Geroosterde bloemkool salade met parel couscous recept van foodblog Foodinista

Bloemkool kun je koken, rauw eten en roosteren in de oven. Zoals bijvoorbeeld bij dit bloemkool recept. Bloemkool geroosterd met oosterse kruiden. Eet de bloemkool eens anders met parelcouscous, pittig gehakt en bloemkool geroosterd in de oven.

Bloemkoolsoep met truffel

Bloemkooltruffelsoep recept van Foodblog Foodinista

We sluiten af met nog een bloemkoolsoep recept. Een romig bloemkoolsoep recept met truffel.

Meer foodblog artikelen en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie