14 jul Zalmspiesen met limoen en courgette
Barbecueën op een goede barbecue is veel leuker en dan ook nog met fijne accessoires erbij. Zo maakte ik deze keer zalmspiesen met limoen en courgette. Het zijn van die recepten die je eigenlijk alleen maar maakt voor de barbecue en dat maakt het net zo leuk. Al die smaakjes bij elkaar waar je mee kunt blijven variëren. Zo ook de zalmspiesen met limoen en courgette die ik deze keer maakte een vis variant op de bekende klassieke shashlick ook een aanrader. Lees mee hoe je deze zalm shaslick maakt met courgette en limoen op de barbecue.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten zalmspiesen met limoen en courgette voor 4 spiezen
- 2 zalmfilets
- 1 courgette
- 2 limoenen
- 2 eetlepels olijfolie
- handje verse bieslook
- 1 knoflookteen
- snuf zout en peper
Tips voor de bereiding van de zalmspiesen met courgette en limoen
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en grillen 15 minuten
Benodigdheden voor het bereiden van de zalmspies
- barbecue
- barbecuespiesen
- snijplank
- mes
- mengschaal
- knoflookpers
- lepel
Zalmspiesen met limoen en courgette recept
Meng in een schaaltje de olijfolie met zout en peper. Knijp de knoflook uit en snijd de bieslook fijn meng ook deze door de olijfolie. Snijd zalm in blokken van ongeveer 3 bij 3 centimer. Meng de zalm door de olijfolie en laat deze ongeveer 45 minuten marineren, zodat de smaken kunnen intrekken. Snijd ondertussen de limoen in plakjes en de courgette in plakjes. Rijg vervolgens de spiesen met om en om zalm, courgette, limoen, zalm, courgette en rijg zo door, totdat alles op is. Je heb minder limoen, maar dat is niet erg, anders worden de spiezen te zuur. Wissel met name de courgette en de zalm af.
Verhit de barbecue, wanneer je gaat beginnen en verhit de barbecue op 150 graden en laat de zalmspiezen in een kwartier langzaam gaar grillen. Eet smakelijk!
Meer inspiratie voor barbecuerecepten
Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista
- Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
- Een ander gerecht met zalm? Maak zelf verse zalmburgers op de barbecue.
- Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.
Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's