Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 3 2023 Foodinista

Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 3 2023 Foodinista

Deel deze post

Iedere maandag een nieuw weekmenu met zomer recept ideeën en een makkelijk overzicht voor dagelijkse eet inspiratie. Ja nu alle scholen weer zijn begonnen en we echt allemaal weer terug zijn in ons dagelijkse ritme zijn wij ook weer terug met het weekmenu. Heb je ons gemist? Ik heb je natuurlijk niet in de steek gelaten, want voor de zomer deelde ik nog deze zomerse recepten voor tijdens de vakantie. Dus ga je nog op vakantie deze Septembermaand? Neem ze dan mee voor eetinspiratie op vakantie met lokale productne. Ook deze week staat er weer een nieuw zomer weekmenu voor je klaar met dagelijkse zomerse recepten en een week vol gevarieerd eten voor de warme zomerdagen. Voor ons is het ook wel tijd voor ritme. En gaan er direct goed in. Zo’n zomervakantie kan voor veel verandering zorgen, naast alleen verandering. Niet alleen de kinderen gaan naar school, maar ik ook vanaf deze week. Dus tijd voor ritme. Het zal wennen worden. Daarnaast komt er nog een grote verandering aan die ik met jullie zal gaan delen. Maar daarover later meer. Voor nu: kijk mee in het zomer weekmenu week 3 2023 op Foodblog Foodinista. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Lasagne pesto in de stoofpan, kerrie kippensoep en nog even barbecueën met een pizza van Turks brood.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu inspiratie van 2021 en de weekmenu’s van 2022 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het zomer weekmenu week 2 2023.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Wat eten we deze week? – Zomer Weekmenu Week 3 2023

Maandag – Sperziebonen stamppot Italiaanse stamppot

Sperziebonen stamppot Italiaanse stijl met salami en Parmezaan - Foodblog Foodinista

Begin de week makkelijk met een stamppot, die je het hele jaar door kunt eten, Italiaanse stijl stamppot met salami en Parmezaanse kaas.

Italiaanse sperziebonen stamppot met salami en Parmezaan

Dinsdag – Mexicaanse rijst poke bowl

Mexicaanse rijst poke bowl met gehakt en avocado en groente - Foodblog Foodinista

Tijd voor Mexicaans! In Poke Bowl stijl, waarmee iedereen zijn eigen favorieten kan opscheppen en zodat er geen gedoe is aan tafel.

Mexicaanse poke bowl recept

Woensdag – Kerrie Kippensoep met kokos en groente

Maak voor de woensdag een grote pan soep met groente. Lekker op een sportdag. Zo wordt er toch gezond gegeten en niet te zwaar. Iedereen kan wanneer hij of zij trek eet een kom of bord soep pakken.

Recept kerrie kippensoep

Donderdag – Lasagne Pesto Tomaat in de stoofpan

Lasagne pesto tomaat uit de stoofpan - éénpans recept lasagne - Foodblog Foodinista

Makkelijk voor een doordeweeks dag. Weinig werk en veel resultaat. Een Lasagne uit de stoofpan maken, zoals deze Lasagne Pesto tomaat.

Recept stoofpan lasagne pesto tomaat

Vrijdag – Plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta

Weekend! Makkelijk op vrijdagavond een plaattaart de oven in schuiven. Bij een salade of lekker bij de borrel deze plaattaart met tomaat, mozzarella en pancetta.

Recept plaattaat tomaat, mozzarella en pancetta

Zaterdag – Pizza van Turks brood op de barbecue

Pizza van Turks brood op de bbq - Foodblog Foodinista

Het ziet er naar uit dat het een mooi weekend gaat worden dus de barbecue mag aan! In samenwerking met Coop creëerde ik deze pizza van Turks brood op de barbecue. Super knapperig en met lekkere toppings. Bij Coop staan nog meer leuke barbecuerecepten en je kunt je ingrediënten zo thuis laten bezorgen. Makkelijk!

Bekijk hier het recept en nog meer tips voor op de barbecue

Zondag – Pistache Tiramisu in een glas

Pistache tiramisu toetje in een glas met peer - Foodblog Foodinista

De week nog even zoet afsluiten? Maak dan toetjes in een glas die je na een dinertje zo op tafel kunt zetten, zoals deze pistache tiramisu in een glas met frisse peer.

Recept pistache tiramisu in een glas met peer

Tot volgende week voor een nieuw weekmenu!

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie