Wat eten we deze week? – Winter Weekmenu Week 11 2023 Foodinista

Wat eten we deze week? – Winter Weekmenu Week 11 2023 Foodinista

Deel deze post

Iedere maandag een nieuw weekmenu met recept ideeën en een makkelijk overzicht voor dagelijkse eet inspiratie. Ook deze week staat er weer een nieuw weekmenu voor je klaar met dagelijkse recepten en een week vol gevarieerd eten. Kijk mee in het winter weekmenu week 11 2023 op Foodblog Foodinista. Wat dacht je bijvoorbeeld van Griekse broccoli stamppot, bier risotto met gamba’s en courgette en de week afsluiten met een chocolademousse met M&Ms?

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu inspiratie van 2021 en de weekmenu’s van 2022 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het weekmenu week 10 van 2023.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 11 2023

Maandag – Lauwwarme salade geitenkaas met bietjes en walnoten

Salade met geitenkaas, bietjes en walnoten met mosterddressing - Foodblog Foodinista

Begin de week makkelijk en met een niet te zware maaltijd. Een salade geitenkaas met bietjes en walnoten die eigenlijk ook zo uit een restaurant kan komen.

Recept salade geitenkaas met bietjes en walnoten

Dinsdag – Griekse broccoli stamppot met gegrilde paprika en feta

Griekse broccolistamppot met paprika, aubergine en feta - Stamppot recept van Foodblog Foodinista

Aan het einde van de winter nog even stamppot maken? We gaan dan wel richting de zomer met deze Griekse stamppot met broccoli, gegrilde paprika en feta.

Recept broccoli stamppot met paprika en feta

Woensdag – Spaanse stoofpotje met rundvlees en chorizo

Spaans stoofpotje met chorizo en paprika recept van foodblog Foodinista

We willen lente, maar de temperaturen laten het nog niet toe. Dan maar een Spaans stoofpotje met rundvlees, chorizo en paprika. Daarbij saffraanrijst. Wel 6 uur laten pruttelen. Misschien de avond ervoor? Maak een grote pan dan heb je voor het weekend ook al een maaltijd!

Recept Spaans stoofvlees met chorizo en paprika

Donderdag – Couscous salade met courgette, walnoten en rozijnen

En dan ook nog een beetje inspiratie uit de Marokkaanse keuken uit het kookboek Elke Dag lekker en simpel, vol met dit soort makkelijke recepten. Een Marokkaanse couscous salade met courgette, rozijnen en noten. Simpel en lekker en het vraagt om de lente.

Recept couscousalade met courgette en rozijnen

P.s. ik schreef onlangs ook nog een reisartikel over Marokko en waarom wij het zo’n fijn vakantieland vinden! Ook interesse? Lees dan hier alles over Marokko.

Vrijdag – Mexicaanse ovenschotel met gevulde paprika’s

Weekend! Lekker en toch gezond. Dan maak je deze ovenschotel met gevulde paprika’s en nacho’s er naast. Laat het Mexicaanse ‘weekend’ feestje maar beginnen.

Recept Mexicaanse ovenschotel gevulde paprika’s met nachos

Zaterdag – Bier risotto met garnalen en courgette

In het weekend dan kunnen we wel een beetje uitpakken toch? Richting de lente koken ook? Dus frisse smaken met deze risotto bier, nee niet met wijn. Je krijgt een heel ander smaakpalet. Ze niet ik houd niet van bier, want daar draait het niet om. Het betreft hiet een kruiden en smaak toevoeging aan het recept. Gewoon eens maken.

Recept risotto met wit bier, garnalen en courgette

Zondag – Chocolademousse met M&M’s

Simpele M&M's Chocolademousse - Toetjes recept van Foodblog Foodinista

Sluit de week feestelijk af met deze hele simpele chocolademousse met M&M’s. Leuk en lekker voor iedereen.

Recept makkelijke chocolademousse met M&M’s

Tot volgende week! Met een nieuw lente weekmenu!

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie