Bananenbrood met perzik - Zomers bananenbrood recept - Foodblog Foodinista

Bananenbrood met perzik – Zomers bananenbrood

Deel deze post

Wie maak je niet blij met bananenbrood? Bananenbrood is niet alleen heel lekker, maar ook nog heel simpel om te bakken. Natuurlijk kun je een standaard bananenbrood bakken. Lekker ook! Vooral wanneer je dol bent op bananen. Maar je kunt ook variëren en de banaan niet de boventoon laten voeren en het als een bindmiddel gebruiken. Een tijdje terug bakte ik bijvoorbeeld een bananenbrood met pindakaas en chocolade, waarvoor je het bananenbrood recept hier kunt vinden. Ook bakte ik een zomers bananenbrood met verse aardbeien, aardbeienjam en pindakaas dit bananenbrood doet denken aan een peanut butter jelly bananenbrood. Het recept voor dit bananenbrood kun je hier vinden. Door dit bananenbrood kreeg ik nog meer zin in zomers bananenbrood. Ik dacht aan perzik en zo kwam ik uit bij het bananenbrood met perzik! Een echt zomers en fris bananenbrood. Het perzikseizoen loopt op het einde, maar des te meer reden om dit bananenbrood nog even te bakken voor een zomers genietmomentje. Een bananenbrood rijk aan fruit en makkelijk om zo te eten uit vuistje, in de lunchtrommel, bij het ontbijt of gewoon lekker bij de koffie of thee. Eerlijk gezegd vinden de kinderen dit bananenbrood met frisse perzik ook erg lekker. Mooi meegenomen! Het recept voor het bananenbrood met perzik ga ik dan ook nog snel met je delen, want dan kun je het aan het einde van de zomer nog even lekker maken.

Bananenbrood met perzik - Zomers bananenbrood recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor Bananenbrood met perzik

100 gram amandelmeel
50 gram bloem
1 zakje bakpoeder
2 eetlepel olijfolie
2 eieren
5 rijpe bananen
3 eetlepels perzikjam
3 (platte) perzikken
halve theelepel kaneel
1 vanillestokje
snufje zout
4 eetlepels Griekse yoghurt

Tips voor de bereiding van het gemarmerde banenbrood met perzik en perzikjam

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en bakken 45 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, snijplank, mes, staafmixercakevorm van 16 cm, bakpapier, pannenlikker, keukenweegschaal, 1 eetlepel

Bananenbrood met perzik - Zomers bananenbrood recept - Foodblog Foodinista

Recept bananenbrood met perzik

Verwarm de oven voor op 190 graden

Basis maken voor het bananenbrood bakken

Prak 3 bananen, 2 eieren, olijfolie en de Griekse yoghurt. Om alles goed gemengd te krijgen zetten we de staafmixer op het mengsel voor ongeveer twee minuten. Meng vervolgens met een spatel de bloem, amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder door de basis voor het bananenbrood. Haal de vanille uit de vanillestokje en meng dit door het beslag voor het bananenbrood. Spatel voor ongeveer twee minuten dan heb je een goede basis voor het banenbrood met perzik.

Bananenbrood met perzik - Zomers bananenbrood recept - Foodblog Foodinista

Bananenbrood met perzik voorbereiden voor de oven

Knip het bakpapier in de hoeken in en laat het zakken in het bakblik. Zo kun je later het bananenbrood makkelijk uit het bakblik halen. Giet de eerste helft van het bananenbrood beslag in het cakeblik. Zorg bij de volgende stappen ervoor dat de buitenkanten vrij blijven. Snijd één banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Smeer vervolgens de perzikjam over de banaan. Snijd de 1 perzik in plakjes en verdeel deze over de perzikjam. Giet het tweede deel van het bananenbrood beslag in het bakblik. Snijd de laatste banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Snijd 2 perzikken in plakjes en druk ook deze in het beslag. Het bananenbrood met perzik mag voor 45 minuten in de oven op 190 graden. Laat het bananenbrood vervolgens 15 minuten afkoelen buiten de oven, voordat je het uit het bakblik tilt en in stukken snijd. Eet smakkelijk!

Simpele bakrecepten van Foodinista?

Als we toch aan het bakken zijn? Bak dan bijvoorbeeld ook deze rabarbercake met witte chocolade het recept ga je hier vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie