17 apr Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 5 2023 Foodinista
Iedere maandag een nieuw lente weekmenu met recept ideeën en een makkelijk overzicht voor dagelijkse eet inspiratie. Ook deze week staat er weer een nieuw lente weekmenu voor je klaar met dagelijkse lente recepten en een week vol gevarieerd eten. Kijk mee in het lente weekmenu week 5 2023 op Foodblog Foodinista. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aspergesoep met garnalen, salade geitenkaas met bietjes en rabarber tiramisu in glas om de week mee af te sluiten.
Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu inspiratie van 2021 en de weekmenu’s van 2022 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het lente weekmenu week 4 2023.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 5 2023
Maandag – Aspergesoep met garnalen
Het aspergeseizoen is begonnen dus laten we er ook maar van genieten. Asperges zijn prijzig, maar bij de lokale boer haal je voor 5 Euro een kilo aspergepuntjes. Perfect voor Aspergesoep recepten of risotto recepten. Zo kun je voodelig en met veel smaak zelf aspergesoep maken. Tip van Daf zal ik maar zeggen. Ook makkelijk op maandagavond. Een lekker idee is bijvoorbeeld deze aspergesoep met garnalen.
Recept aspergesoep met garnalen en tuinkruiden
Dinsdag – Pasta met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas
Makkelijk op dinsdag met pasta met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas. Gebruik voor deze pasta extra brede pappardelle, waaraan alles lekker blijft plakken.
Recept pappardelle met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas
Woensdag – Gevulde avocado met spicy makreelsalade
Breek de week met sushi, maar wel op de meest makkelijke manier. Low budget in ieder geval. Maak deze gevulde avocado’s met spicy makreel salade. Rijst erbij, eitje en je bent klaar.
Recept gevulde avocado met spicy makreel salade
Donderdag – Salade met geitenkaas, bietjes en walnoten
In de lente krijg je toch weer meer trek in salades? Ook deze salade geitenkaas met bietjes en walnoten is perfect afgemaakt met een frisse honing-mosterddressing.
Salade recept met geitenkaas, walnoten en bietjes
Vrijdag – Springrolls met tartaar en oosterse dipsaus
Als borrelhapje of als maaltijd? Beiden zijn springrolls perfect! Voor de vrijdag of het weekend als tip deze springrolls met tartaar, oosterse groente en een dipsaus natuurlijk. Laat het feest maar beginnen!
Springrolls recept met tartaar en groente
Zaterdag – Pesto risotto met doperwten, garnalen en ricotta
Gemaakt in de nieuwe primecook pannen die PFAS vrij zijn en een ook nog eens even mooi design hebben, maar oké het recept voor zaterdag. Risotto met pesto, doperwtjes, garnalen en ricotta. Een frisse lente risotto voor het weekend.
Recept pesto risotto met garnalen, doperwten en ricotta
Zondag – Tiramisu met rabarber en frambozen
Sluit de week af met een toetje. Ook rabarber is weer in het seizoen. Geniet ervan nu het kan met deze rabarber tiramisu met frambozen.
Recept rabarber tiramisu met frambozen
Tot volgende week! Met een nieuw lente weekmenu!
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's