Pasta met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas - Supersnelle simpele pasta - Foodblog Foodinista

Pasta met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas – Supersnelle simpele pasta

Deel deze post

Met dit pasta recept kun jij ook koken. Het is zo makkelijk en ook nog eens smakelijk! Een supersnelle simpele pasta, maar niet met tomatensaus. Pasta met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas. Deze pasta kun je onder het lijstje ovenbakplaatrecepten zetten. Je schuift dus eigenlijk (bijna) alles de oven in en voor je het weet zet je een smakkelijke pasta in de oven. Goed idee denk ik? Of niet dan! En vooral die gepofte knoflook. Gepofte knoflook moet je niet vergelijken met het scherpe van van normale knoflook. Een gepofte knoflook schuif je eerst de oven, waardoor deze van structuur, geur en smaak veranderd, maar wel een geweldig ingrediënt is voor je pasta. Verder is er eigenlijk niet veel meer nodig. Gewoon dit recept volgen. Wat je wel nodig hebt is een grote oven baketray met een randje. Ik gebruikte deze baketray van HEMA. Super handig in de keuken en geschikt voor verschillende recepten. Maar eerst voor deze pasta met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Pasta met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas - Supersnelle simpele pasta - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Pasta met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas voor 4 personen

  • 500 gram papardelle (brede lintpasta)
  • 1 complete knoflook bloem
  • 400 gram rivolo cherry tomaatjes
  • 125 gram roomkaas met kruiden
  • 1 ui
  • Parmezaanse kaas
  • 30 gram rucola
  • snufje peper
  • eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de Pasta met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, ovenschaal, mes, spatel en zeef met steel (handvergiet)

Pasta met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas - Supersnelle simpele pasta - Foodblog Foodinista

Recept Papardelle met gepofte knoflook, tomaat en kruidenroomkaas

Deze pasta is super simpel om te maken. Wel even het recept volgen. Vooral voor de knoflookliefhebber een feestje! Daarna niet meer de deur uit gaan. Verwarm de oven voor op 225 graden.

Gepofte knoflook en tomaatjes grillen

Snijd de onderkant af van de hele knoflook. Ik bedoel een hele knoflookbloem. Plaats deze in het midden van de braadslede en besprenkel rijkelijk met knoflook. Verdeel de tomaatjes rondom de knoflook en snipper de ui. Besprenkel en bestrooi met olijfolie, zout en peper. Plaats de braadslede voor 15 minuten in de oven op 225 graden. De knoflook zal zacht worden en de tomaatjes grillen.

Pasta koken

Kook de papardelle volgens de verpakking. Giet de papardelle af, maar bewaar ongeveer 30 ml van het kookvocht voor het binden van de saus.

Maak de pasta traybake af

Knijp de knoflook uit en verdeel met een spatel tussen de tomaatjes. Schep de roomkaas door de knoflook en de tomaatjes. De smaak van de knoflook en tomaat is anders dan bij koken, want alles is gegrild. De roomkaas smelt snel door de hitte van traybake. Meng de papardelle door de tomaten, knoflook en roomkaas met de 30 ml kookvocht. Meng alles door elkaar met een spatel. Alles wordt één geheel. Meng door de pasta de rucola en maak de pasta af met de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Simpele pasta recepten van Foodblog Foodinista

Nog een simpel pasta recept van Foodinista?

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Xenia Weezenaar
    Geplaatst op 17:38h, 15 juni

    Een hele bloem knoflook, lukt bij mij niet om die in he geheel in het midden te plaatsen. En dan nog de vraag: wat doe je met de ui?

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 11:41h, 19 juni

    Ik kijk er even naar! Maar een hele bloem in het midden plaatsen? Lukt niet? Hoe bedoel je dit? Kontje eraf en neerzitten.

Geef een reactie