Vistorentje in hoisin saus

Vistorentje in hoisin saus

Deel deze post

Vistorentje in hoisin saus. Het klinkt ingewikkeld en het ziet er culinair uit, maar met een paar basistechnieken zet je een mooi voorgerecht op tafel.

Het vistorentje is een licht voorgerecht. Het bladerdeeg is lekker luchtig en valt niet zwaar. Door de vis gezond en fris. Geen zware saus, maar een zacht zout en zure hoisin dip met Aziatische pit. Verrassend voor eens iets anders met vis en ook de traditionele garnalen. Verras dus je gasten met dit gerechtje tijdens je brunch, lunch of diner.
Het meest bewerkelijke van dit gerechtje het maken de bladerdeegkoekjes en de bladerdeeg kun je eigenlijk kant en klaar kopen dus uiteindelijk valt het wel mee.

Ingrediënten vistorentje in hoisin saus (4 personen)

4 vellen bladerdeeg
75 gram forel
75 gram gerookte zalm
75 gram garnalen
1 eetlepel hoisinsaus
1 theelepel vissaus
1 theelepel sojasaus
1 limoen
1 theelepel rauwe rietsuiker
2 bosuitjes
4 takjes peterselie

Benodigdheden voor het vistorentje met hoisin saus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur
Benodigdheden: snijplank, mes, mengschaal, maatbeker, uitsteekringen, bakpapier

Recept vistorentje in hoisin saus

Bladerdeegkoekjes:
Dit voorgerecht is heel makkelijk voor te bereiden dus het is geen probleem om de bladerdeegkoekjes een dag van te voren te maken. Deze kun je goed vers houden in een zuurstof vrije doos.

Tip: Zet de bakplaat met het bakpapier alvast klaar. Dan kunnen de bladerdeeg vormpjes, wanneer ze zijn uitgesneden direct hierop worden neergelegd. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het bijna helemaal ontdooien. Het is fijn als het nog niet kleverig is, want dan snijden de ringen makkelijker uit. Snij 12 koekjes uit met de ringen. Heb je deze niet? Doe het dan met een kopje of glas. Een leuk detail is om onderop een groot koekje in het midden een klein en bovenop weer een grotere neer te leggen dan zie je de roomlaagjes mooi wanneer de millefeuille af is.

Uitnsijden bladerdeeg

Leg alle rondjes of andere vormpjes op de ovenplaat en dek deze vervolgens nog een keer af met bakpapier. Zet hier vervolgens bijvoorbeeld een nieuwe ovenplaat of ovenschalen op. Anders gaat het bladerdeeg omhoog. Dit is niet de bedoeling, want dan worden het geen koekjes en het moet massief worden.

Zet deze 35 minuten in de oven op 175 graden (hetelucht).

De Hoisindip

Meng in een bakje de hoisinsaus, vissaus, sojasaus en rietsuiker.
Maak de bosui schoon. Snij het uieinde er beiden kanten af en snij de bosui fijn. Deze mag in de saus, roer deze er doorheen.
Snij de limoen in twee delen. Knijp deze fijn in de dip en meng het er doorheen.
Het dipje is klaar en zet deze gekoeld en afgedekt in de koelkast.

Hoisin dressing
Hoisin dressing

Het in elkaar zetten van de Mille Feuille

Als de koekjes zijn afgekoeld kunnen de mille feuilles in elkaar worden gezet.
Start met een stipje in het midden van het bord, zodat de mille feuille niet verschuift.

Stipje hoisindip in het midden
Stipje hoisindip in het midden

Plaats vervolgens het eerste bladerdeegkoekje in het midden en leg hier een plakje zalm op. Drup hier nonchalant hoisin dip overheen.

De eerste laag van de mille feuille
De eerste laag van de mille feuille

Plaats de volgende bladerdeeglaag op de zalm en leg hier forel op. Pas op de forel is erg glad dus plaats deze goed in het midden. Druppel hier vorzichtig een beetje hoisindip op.

De middelste laag van mille feuille
De middelste laag van mille feuille

Leg de top laat er op met de garnaaltjes en verspreid deze ook een beetje over het bord. Druppel de laatste hoisin er overheen en eet smakelijk!

Mille feuille hartig vis met hoisin saus
Vistorentje in hoisin saus

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie