tosti muffins

Tosti Muffins

Deel deze post

Eigenlijk ben ik al mijn hele leven dol op tosti’s, in ieder geval vanaf het moment dat ik mij kan herinneren! Deze tosti muffins vind ik zo leuk, tosti in muffin vorm, eigenlijk meer een croque met heerlijke bechamelsaus. Ik vul ze op met een pittige, zoete of hartige verrassing in het hart van de croque muffin.

Als kind was ik altijd al dol op de Croque Madam van de HEMA restaurants, volgens mij hebben ze deze nog steeds, maar mijn smaak is ondertussen wel iets verbeterd en herkent het kleffe tussen het vers gemaakte. Gelukkig maar! Hier aan meegeholpen heeft mijn stage die ik tijdens mijn studie heb gelopen in Antwerpen en daar heb ik dus ook gewoond. In ieder geval ben ik de goede croque van kleffe gaan onderscheiden en vond ik het bestellen van een goede tosti in het Nederlands voor de lunch echt heerlijk. In België is het naar mijn mening toch een soort van trots de echte croque monsieur, madame, bolognaise en vidé. Mijn lievelings zijn echt de vidé en de madame.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Maar dat gezegd te hebben verder naar mijn tosti muffin recept. Heerlijk voor het ontbijt, maar door het formaat ook heel leuk voor de high tea, borrel of iets uitgebreider brunch en lunch.

Benodigdheden tosti muffins 6 stuks

  • 6 witte boterhammen (ander brood is natuurlijk ook mogelijk, maar houd ik het klassiek)
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels diepvriesmango of verse in blokjes
  • 1 theelepel bieslook
  • 75 gram roomboter
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml melk
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • bakspray
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Tips voor de bereiding van de tostimuffins

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: pan, garde, lepel, bakspray, snijplank, mes, muffinblik

Recept voor de bechamelsaus

Verhit de boter in een pan en wacht, totdat deze is gesmolten. De bloem mag er bij klopt dit direct met een garde tot een stevige roux. Alles gebonden? Giet de melk erbij en klop het op een lage tempratuur tot een stevige bechamelsaus (ong. 5 minuten). De verhitting mag uit en roer de mosterd er doorheen en rasp de kaas er door. Roer dit nog even goed door, zodat alles eerlijk verdeeld is. Wordt de bechamel niet dik? Zeef er dan een klein beetje extra bloem door zorg dat het niet gaat klonten dus klop het met de garde. Laat de bechamel staan.

Tosti muffins recept

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
Snij de korsten van de boterhammen af en rol ze met een deegroller platter. Hoe dikker en brosser het brood, hoe makkelijker breekt het in de cupcake vormen.
Spray de muffinvorm in met bakspray, zodat er niks blijf blakken. Verdeel het brood over muffinvormpjes.
Snij de tomaat, mango en bieslook fijn. Verspreid de tomaat over de muffins en doe dit ook met de mango en bieslook.
Tijd voor de bechamelsaus: giet deze in de vormpjes. Rasp er nog een kleine beetje geraspte kaas overheen.
De muffins mogen 15 minuten in de oven op 175 graden. Na deze tijd mogen ze uit de oven en zijn ze klaar om op te dienen.

Dit recept is natuurlijk ook heel makkelijk voor te bereiden en hoeft voor een feestje nog alleen maar in de oven. Wil je de tosti muffins leuk opdienen? Ze ze in een fleurige muffinverpakking of bestrooi nog even met verse kruiden. Smakelijk!

Meer tosti’s maken? Maak dan ook eens croques!

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie