30 mei Tosti Muffins – croque muffins uit het vuistje eten
Eigenlijk ben ik al mijn hele leven dol op tosti’s, in ieder geval vanaf het moment dat ik mij kan herinneren! Deze tosti muffins vind ik zo leuk, tosti in muffin vorm die je zo uit het vuistje kunt eten, eigenlijk meer een croque met heerlijke bechamelsaus. Ik vul ze op met een pittige, zoete of hartige verrassing in het hart van de croque muffin. Deze tosti muffin uit het vuistje die ook leuk zijn bij een high tea maak je zo zelf met het croque muffins recept.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Maar dat gezegd te hebben verder naar mijn tosti muffin recept. Heerlijk voor het ontbijt, maar door het formaat ook heel leuk voor de high tea, borrel of iets uitgebreider brunch en lunch.
Benodigdheden tosti muffins 6 stuks
- 6 witte boterhammen (ander brood is natuurlijk ook mogelijk, maar houd ik het klassiek)
- 1 tomaat
- 1 theelepel bieslook
- 75 gram roomboter
- 1 eetlepel bloem
- 200 ml melk
- 1 theelepel pittige mosterd
- bakspray
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Ingrediënten variatie tips:
- geraspte mozzarella
- pesto
- ananas
- eierdooier op de tosti muffin meegrillen
- hamblokjes
- spinazie
- gruyere kaas geraspt
- geraspte belegen kaas
Tips voor de bereiding van de tostimuffins
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden in de keuken
- pan
- garde
- lepel
- bakspray
- snijplank
- mes
- muffinblik
Recept voor de bechamelsaus
Verhit de boter in een pan en wacht, totdat deze is gesmolten. De bloem mag er bij klopt dit direct met een garde tot een stevige roux. Alles gebonden? Giet de melk erbij en klop het op een lage tempratuur tot een stevige bechamelsaus (ong. 5 minuten). De verhitting mag uit en roer de mosterd er doorheen en rasp de kaas er door. Roer dit nog even goed door, zodat alles eerlijk verdeeld is. Wordt de bechamel niet dik? Zeef er dan een klein beetje extra bloem door zorg dat het niet gaat klonten dus klop het met de garde. Laat de bechamel staan.
Tosti muffins recept
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden. Snijd de korsten van de boterhammen af en rol ze met een deegroller platter. Hoe dunner en brosser het brood, hoe makkelijker breekt het in de cupcake vormen.
Spray de muffinvorm in met bakspray, zodat er niks blijft plakken. Verdeel het brood over muffinvormpjes.
Snijd de tomaat en bieslook fijn of een andere vulling waar je voor gekozen hebt, zoals ham, spinazie of ananas. Verspreid de tomaat en bieslook. Tijd voor de bechamelsaus: giet deze in de vormpjes. Rasp er nog een kleine beetje geraspte kaas overheen. De muffins mogen 15 minuten in de oven op 175 graden. Na deze tijd mogen ze uit de oven en zijn ze klaar om op te dienen.
Dit recept is natuurlijk ook heel makkelijk voor te bereiden en hoeft voor een feestje nog alleen maar in de oven. Wil je de tosti muffins leuk opdienen? Ze ze in een fleurige muffinverpakking of bestrooi nog even met verse kruiden. Smakelijk!
Meer tosti’s maken? Maak dan ook eens de volgende tosti recepten.
Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's