Tortizza met makreel recept van foodblog Foodinista

Tortizza met makreel en kappertjes

Deel deze post

Stiekem zou ik eigenlijk iedere dag wel pizza kunnen eten, maar natuurlijk gaat iedere dag het zelfde eten vervelen. Helemaal waar is het dan ook niet. Dat gaat gewoon vervelen. Dat ik dol op ben op pizza, absoluut! Heel goed is pizza ook niet ik krijg er altijd een beetje last van in mijn buik. Alles blaast een beetje op, helaas. Wil ik hier geen problemen mee kregen, een magere pizza variant maken en toch volop genieten van een lekkere topping? Dan is er een oplossing de tortizza! Een tortilla is natuurlijk heel wat lichter verteerbaar dan een dikke deeg pizzabodem, vooral wanneer je kiest voor een meergranen tortilla wrap. Alsnog kun je er eigenlijk gewoon opdoen wat je zelf wilt eten. Zo maakte ik een tortizza met makreel, kappertjes en een creme fraiche basis. Het recept voor de tortizza met makreel en kappertjes deel ik in dit receptblog.

Nog een tortizza maken? Maak dan eens het lente recept tortizza met groene asperges en zalm.

Tortizza met makreel recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten tortizza met makreel en kappertjes voor 2 tortizza’s

  • 2 tortilla wraps
  • 1 blikje makreel
  • 4 eetlepels creme fraiche
  • 2 theelepels kappertjes
  • 6 cherry tomaatjes
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 1 limoen voor de schil
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de tortilla pizza’s met makreel 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: mes, snijplank, lepel, oven, bakpapier, kaasrasp

Tip als complete maaltijd maak je voor twee personen twee tortizza’s en maak je bij de tortizza’s een frisse salade, zoals het recept witlofsalade met makreel

Tortizza met makreel recept van foodblog Foodinista

Recept voor tortizza met makreel en kappertjes

Verhit de oven voor op 210 graden en grill vervolgens de tortilla’s vijf minuten af, zodat de tortilla’s knapperig zijn.
Snijd ondertussen de tomaatjes in plakjes en de kappertjes fijn.
Als de tortilla’s uit de oven zijn. Smeer de tortilla’s dan in met creme fraiche. Verdeel de makreel, kappertjes en tomaatjes over de tortilla’s. Maak af met een snufje peper, zout, limoenrasp en geraspte parmezaanse kaas. Grill de Tortizza nog 2 minuutjes in de oven op 180 graden, zodat de topping ook een beetje warm-lauw is.

Meer tortilla pizza’s?

Inspiratie voor meer pizzarecepten? Wat dacht je van zelf en pizza maken op een pide brood of maak ook eens deze tortilla pizza’s met groene asperges en zalm.

Meer recepten ontvangen van Foodinista. Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie