15 apr Stoofvlees in sojasaus met sjalotjes – Rundvlees stoofpotje
Met stoofvlees kun je eindeloos variëren. Ook deze keer hebben we het weer gedaan. Een stoofpotje gemaakt met diverse smaken. Ik moet toegeven dat dit niet het eerste stoofvlees is met een Aziatische twist. Zo maakte ik al eerder het stoofvlees met 5 spices flink gekruid en het recept kun je hier vinden. Deze keer gaan we voor iets toegankelijker, want de kruiden die in 5 spices gaan gaan, daar houd niet iedereen van. Dit stoofvlees in sojasaus is dan ook iets toegankelijker, maar wel lekker pittig, maar een zuurtje en zoete smaak mogen ook niet missen. Kortom weer een lekker smaak bommetje en natuurlijk gaat er, zoals in een echt stoofvlees gestoofd worden in bier, een lekker donker biertje! Maken? Lees dan de ingrediënten en het recept.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten stoofvlees in sojasaus voor 6 porties
- 750 gram runderlappen
- 1 flesje donker bier, zoals deze Gulden Draak wat een klein zoetje toevoegt en een mooie glans geeft.
- 1 eetlepel sambal
- 50 ml sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 laurierblaadjes
- 8 sjalotten
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 2 bruine boterhammen
- 350 ml rundvleesbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- Handje verse koriander
Wat eten we erbij? Wij eten er rijst met sperzieboontjes bij, maar bij stoofvlees zijn natuurlijk frietjes met mayonaise ook altijd erg lekker!
Tips voor de bereiding van het stoofvlees in sojasaus met sjalotjes
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: De voorbereiding is 30 minuten en daarna zal het vlees ongeveer 6 uur stoven.
Benodigdheden: snijplank, mes, knoflookpers, stoofpan, maatbeker, spatel, lepel, sudderplaatje
Recept stoofpotje met rundvlees in bier, sojasaus en sjalotjes
Stoofpotje voorbereiden
Snijd het vlees in grove stukken. Verhit de olijfolie in de pan en braad het vlees om en om. Laat het vlees sudderen. Maak ondertussen de sjalotjes schoon en pel de sjalotjes. Snijd de sjalotjes in grove stukken. Fruit deze mee met het vlees. Knijp de knoflook uit. Breng het vlees op smaak met zout, peper en de bruine suiker.
Stoofvlees op smaak brengen
Blus het stoofpotje af met de sojasaus, knijp een limoen uit, oestersaus en sambal. Meng alles goed door elkaar, zodat de smaken in het vlees en de sjalotjes trekken. De laurierblaadjes mogen erbij. Blus het stoofpotje af met 250 ml bouillon. Laat alles stoven voor 2 uur en plaats de pan op een sudderplaatje. Bus vervolgens nog een keer af met 100 ml bouillon en het bier. Plaats bovenop de twee boterhammen deze binden het stoofvlees. Het Laat het stoofvlees nog een keer 4 uurtjes langzaam sudderen op het sudderplaatje. Vervolgens is het stoofvlees klaar. Mijn tip is om het de volgende dag pas de eten, want dan is het echt goed op smaak.
Opmaken van de borden met het stoofvlees
Eet het stoofvlees met frietjes met mayonaise. Genieten! Ga je voor iets gezonder? Kook dan rijst en sperzieboontjes. Maak de borden op met de rijst, sperzieboontjes en stoofvlees. Snijd de koriander fijn en strooi deze over het stoofvlees. Eet smakelijk!
Meer recepten voor stoofpotjes van Foodblog Foodinista
Meer recept inspiratie voor stoofpotjes? Kijk dan ook eens naar het zoete Marokkaanse stoofschotel met appel,het Oosters stoofvlees met 5 spices of kies voor het echte zuurvlees. Nog een echte aanrader is het Spaanse stoofpotje met rundvlees en chorizo en daarvoor kun je het recept hier vinden.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's