Stoofvlees met chocolade en brugse zot recept foodblog Foodinista

Stoofvlees met chocolade uit Het Stoofvleesboek

Deel deze post

Een kookboek helemaal aan mij besteed, want misschien weet je het al wel, ik maak regelmatig stoofvlees met diverse smaken en diverse inspiraties. Om dan Het stoofvleesboek De mijne is de beste te mogen ontvangen is een feestje. Vol met Vlaamse stoofvlees inspiratie recepten, eigenlijk allemaal even goed en met een eigen twist. Uit het kookboek wilde ik een stoofvleesrecept maken met een gewaagde smaak. Mijn oog viel al snel op het recept voor het stoofvlees met chocolade en Brugse zot. Best wel heftig zou uiteindelijk blijken, maar wel een aanrader! Het is een aanrader en hoe Belgisch wil je het hebben? Stoofvlees, chocolade en Belgisch bier in één gerecht. In dit blog deel ik het recept voor het stoofvlees met chocolade en vertel ik meer over het naar mijn mening musthave kookboek.

Recept voor stoofvlees met chocolade foodblog Foodinista

Recept voor stoofvlees met chocolade voor 6 personen

Ingrediënten voor stoofvlees met Brugse zot en chocolade

1 kilo runderlappen
2 grote uien
klontje boter
1 flesje Brugse zot
200 ml water
2 rundvleesbouillonblokjes
2 eetlepels appelstroop
1 reep hands off my chocolate 85% (machtige pure chocolade en minder suiker)
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
1 bruine boterham
2 eetlepels mosterd
snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van het stoofvlees met chocolade

Moeilijkheid 15: 3
Tijdsduur: 2,5 uur (al maak ik het stoofvlees liever een dag vooruit)
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, maatbeker, stoofpan, steelpan

Natuurlijk moeten er frietjes bij! Dit kan kant of klaar, maar nog lekkerder is maak zelf verse frites in de airfryer

Recept voor de stoofvlees met chocolade uit het stoofvleesboek

Snipper de uien en verhit de boter in de stoofpan. Bak de uien in de boter, maar lat ze niet aanbakken. Snijd het vlees in stukken. En bak het vlees mee en laat het bruin worden. Kruid het vlees ondertussen met peper en zout. Verwarm in een steelpan het bier, wanneer het aan de kook komt mag het bij het vlees. Maak ondertussen ook de bouillon en meng deze bij het stoofvlees, terwijl dit al staat te stoven met het bier. Meng de stroop, chocolade in stukken, tijm en laurier erbij. Besmeer de boterham met de mosterd en leg deze op het vlees. Laat dit alles twee uur pruttelen op laag vuur of een sudderplaatje tot het vlees mals is en de saus dik genoeg is. Meng om de 15 minuten even door, zodat het niet aanbakt.

Tip: Zelf vind ik stoofvlees echt het beste smaken, wanneer het heeft kunnen afkoelen en een nacht heeft kunnen garen. 

Meer over kookboek De mijne is de beste: Het Stoofvleesboek

Kookboek Mijn stoofvlees is de beste review foodblog Foodinista met recept voor stoofvlees met chocolade

Kookboek: De mijne is de beste: Hét stoofvleesboek
Auteurs: Divers
Pagina’s: 190
Recepten: In het kookboek staan 22 persoonlijke stoofvleesrecepten met allemaal een eigen verhaal. Dat maakt stoofvlees ook zo bijzonder. Iedereen heeft een eigen recept, eigen verhaal en eigen passie voor het recept. Het recept voor stoofvlees is omschreven met de achtergrond van het recept. Een boek om te hebben, te lezen en om meer over dit favoriete recept te weten te komen.

Trek in Stoofvlees? Meer stoofpotjes recepten van Foodblog Foodinista

Ook de Italiaanse stoofschotel en het recept voor mijn zuurvlees al gezien? Een variatie op de Mexicaanse bruine bonensoep? Maak dan deze Mexicaanse witte bonenschotel.

Meer recepten en kookboeken tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie