stoofpeertjes recept met port

Stoofpeertjes recept

Deel deze post

Echte stoofpeertjes is een klassiek recept in de winter en ik maak ze altijd. En mijn stoofpeertjes recept is makkelijk. Het duurt altijd even voordat ze goed sappig zijn en een mooie rode tint hebben, maar eigenlijk is het niet veel werk. Naast de gewone stoofpeer kun je er ook veel gerechten mee opleuken en kun je stoofperen natuurlijk als middelpunt van dessert eten, zowel warme als koude stoofperen zijn heel erg lekker. Hier mijn basis recept, hoe ik mijn stoofperen bereid.

Ingrediënten voor het stoofpeertjes recept

2 kilo stoofperen
2 kaneelstokjes
1 vanillestokje
50 ml rode port
100 ml rode wijn
2 liter water

Tips voor de bereiding van de stoofpeertjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten voorbereiding en 2 uur laten stoven
Benodigdheden: snijplank, dunschiller, mesje, pan, maatbeker

Stoofpeertjes recept

Schil alle stoofperen met de dunschiller en verdeel ze in partjes, zodat het klokhuis goed is verwijderd. Alle stoofpeertjes mogen in de pan. De kaneelstokjes mogen erbij. Haal de nerf uit het vanillestokje en voeg deze bij. Voeg de 2 liter water bij en roer de stoofperen en het water even door, zodat de vanille zich goed verspreid. Voeg vervolgens de rode wijn en rode port toe. Staat alles goed onder water? Voeg anders nog wat water toe.

Zet de pan op de kleinste pit en laat de stoofperen op laag vuur stoven dit duurt circa 4 tot 5 uur, zodat ze langzaam een mooie smaak en kleur krijgen. Zorg dat het niet droog kookt en voeg af en toe water toe. Als ze klaar zijn, mooi zacht, zoet en rood dan mag het fornuis uit. Bewaar de stoofperen altijd in een beetje eigen vocht en gekoeld. In een weckpot in de koelkast blijven de stoofperen zeker wel twee maanden of langer goed.

Voor gerechtjes met de stoofperen, lees de recepten:wintersmoothie met stoofperen en zoete kip uit de oven

Direct de nieuwste blogs en meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie