Zomerse erwtensoep met munt en courgette recept foodblog Foodinista

Top 5 Heerlijke soeprecepten voor de zomer

Deel deze post

Soep eten in de zomer? Dat is een goed idee. Een lichte maaltijd, rijk aan vitamines en weet je dat van een warme kom soepje lichaam op warme dagen juist afkoelt? Daarbij is het niet erg om wat meer zout te eten op dagen dat je lichaam veel vocht verliest. Daarbij krijg je bij je voeding ook ook weer vocht binnen. De soep kan natuurlijk als hoofdgerecht bij de lunch of het diner, maar is ook als voorgerecht een mooie aanvulling op je maaltijd en daarna kun je altijd kiezen voor een lekkere salade als je niet te zwaar wilt dineren. Eén van de favorieten soeprecepten is natuurlijk een recept voor tomatensoep, maar op de blog deel ik in deze top 5 ook nog 5 heerlijke soeprecepten voor de zomer met je waarin een andere basisgroente voor de soep met je wordt gedeeld.

Vijf heerlijke soeprecepten voor de zomer

Wortelsoep met curry en kokos

Wortelsoep met curry en kokos van Gezond Fastfood van Nora French kookboek review op Foodblog Foodinista

Een lekker pittig en toch zoet soepje? Dat ga je zeker maken met dit soeprecept. Maak eens de wortelcurry met kokos. Een heerlijke zomersoep vol vitamine.

Riesling mosterdsoep met courgette en doperwten

Riesling Mosterdsoep recept van Foodblog Foodinista

Het is weer eens iets anders dit soeprecept. Een Riesling mosterdsoep. Er gaat geen fles wijn in. Nee het is de mosterd die de soep speciaal maakt. Vervolgens eet je ook nog lekker veel groente, zoals doperwtjes en courgette. Een heerlijk zomers soeprecept met een twist.

Bloemkoolsoep met truffel

Bloemkooltruffelsoep recept van Foodblog Foodinista

Bloemkool kunnen we tegenwoordig het hele jaar door eten, maar als het er op aan komt dan is bloemkool een echte zomergroente. Daarom past het soeprecept voor deze bloemkoolsoep met truffel ook bij de heerlijk soeprecepten voor de zomer.

Zomerse erwtensoep met doperwten en munt

Zomerse erwtensoep met munt en courgette recept foodblog Foodinista

Erwtensoep in de zomer? Misschien eet jij sowieso wel erwtensoep het hele jaar door. Dat moet je helemaal zelf weten, maar ik vind het zware kost. Wil je een zomerse variant? Dan is deze zomerse erwtensoep echt iets voor jou. Namelijk de erwtensoep met doperwten en munt. Een frisse en lichte erwtensoep, maar vooral heel erg lekker.

Curry met linzen en zomergroente

Linzen curry soep recept receptblog Foodinista soeprecepten

Van een curry ga je nog meer zweten in de hitte, maar dat is wel ontzettend lekker en gezond, want je raakt juist al die afvalstoffen kwijt en je lichaam koelt juist af. Een reden om het recept voor deze curry met linzen en zomergroente te maken. Daarbij is dit linzensoepje ook gewoon erg lekker.

Soeprecepten van Foodblog Foodinista

Op de blog staan nog meer soeprecepten die je misschien wel wilt maken, zoals een snelle rode curry zalm soep of een pittig tomatensoepje.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie