Rode curry zalm soep recept foodblog Foodinista

Snelle rode curry zalm soep

Deel deze post

Eten moet nog steeds lekker zijn, maar ik moet eerlijk bekennen dat het eten bij ons tegenwoordig toch wel vaak iets sneller op tafel moet staan. Niet dat ik niet graag meer in de keuken sta, in tegendeel! Ik heb er gewoon te weinig tijd voor of kan er mijn koppie niet bij houden. Het is tenslotte best wel aanpoten met een baby in huis ik ren een beetje van knuffelen, naar flesje, naar luier, naar leuke dingen doen met de kleine man en natuurlijk ook nog mijn volwassen leventje. Hoho ik ben er zelf ook nog, maar er zijn wat minder uurtjes in de dag overgebleven om achter het gasfornuis te staan. Geen probleem, want ik ben er van overtuigd dat het ook wel waar komt. Nee, haal mij niet uit die droom. Wel heb ik dit hele aangename rode curry zalm soepje gemaakt een gezond en genieten twintig minuten recept. Simpel, maar dat ga je er niet aan proeven hoor.

Ingrediënten voor  Rode curry zalm soep voor 2 personen

250 ml kokosmelk
2 eetlepels rode curry
500 ml water
1 bouillonblokje visbouillon
100 gram diepvries doperwten (blijven veel mooier dan uit een potje)
1 wortel
100 gram champignons
1 grote zalmmoot
1 theelepel kokosolie

Snelle rode zalm curry soep simpel soep recept

Tips voor de bereiding van de rode curry met zalm

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, wok, spatel

Recept voor rode curry zalm soep

Verhit de olie in de wok. Maak ondertussen de wortel schoon, snij de kontjes er vanaf en maak deze schoon met de dunschiller. Halveer de wortel in de lengte en snij in plakjes.
De olie is ondertussen heet genoeg. Zet de wok nu op een laag vuur. De curry mag in de wok met het blokje bouillon laat deze even 3 minuten roerbakken. Dan komen de kruiden goed los, niet verbranden natuurlijk.
Afblussen met het water en vervolgens met de kokosmelk.
Het de temperatuur mag nu goed omhoog. Om te gaan verhitten. De wortel mag er bij.
Snij ondertussen de champignons in plakjes.
Snij ook de zalm in kleinere mootjes, je kunt natuurlijk ook variëren met een witte vis of garnalen.
De doperwten, champignons en zalm mogen nu in de wok. Laat het nog 10 minuten pruttelen en klaar is de rode zalm curry soep.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Kim
    Geplaatst op 16:00h, 16 februari

    Oeh dat klinkt heerlijk!

  • Celeste
    Geplaatst op 16:46h, 16 februari

    Ziet er lekker uit!

Geef een reactie