Biefstukspiesen met garnalenboter recept van Foodblog Foodinista

Simpele en snelle barbecuetips

Deel deze post

Ja het is lente en dan bedoel ik echt lente! Deze stelt ons voorlopig toch niet echt teleur denk ik. Prachtige temperaturen, veel tijd om buiten door te brengen en wat dacht je van de barbecue? Die mag ook weer aan en wellicht heb je dat al een aantal keer gedaan deze lente. Waarom ook niet? Barbecueën is gezellig, relaxed, zomers en heel erg lekker. Op dat relaxed kom ik even terug. Natuurlijk als je éénmaal zit en je gerechten worden bereid op de barbecue dan is het inderdaad relaxed, maar ik vind de voorbereiding altijd wel intensief. Herkenbaar denk ik? Een spontane barbecue vind ik altijd leuk, maar dan de voorbereidingen. Tenminste ik bereid de gerechten graag zelf en anders houd ik toch wel van variatie of kwaliteitsgerechten. Hoe kan ik je helpen om het barbecueën echt relaxter te maken? Daarvoor geef ik je vijf simpele en snelle barbecuetips voor een relaxt barbecuediner voor kleine en grote groepen.

5x Simpele en snelle barbecuetips

Tip 1: Zorg voor kleine en simpele gerechten

Een goed voorbeeld is dat je niet altijd de meest uitgebreide shaslicks klaar moet hebben voor de barbecue of de meest uitgebreide salades. Maak bijvoorbeeld ook eens deze simpele biefstukspiesjes en verras juist met de garnering voor de biefstukspiesen. Een simepel surf en turf voor op de barbecue met deze biefstukspiesjes met garnalenboter.

Biefstukspiesen met garnalenboter recept van Foodblog Foodinista

Tip 2: Zorg dat je bent voorbereid

Ja dat klinkt leuk, zorg dat je bent voorbereid voor een avondje barbecueën. Inderdaad! Het is simpeler dan je denkt. Inderdaad in Nederland weet je uiteindelijk nooit of het gaat regenen of dat de zon overwacht gaat schijnen en we een prachtige avond hebben. Maar maak bijvoorbeeld een klassieker, zoals de traditionele shaslick. En dan niet op de dag zelf, maar als je een keer tijd hebt marineer je het vlees en vries je het vlees met de marinade in. Ga je barbecueën? Haal in de ochtend het vlees uit de vriezer en voor je gaat barbecueën rijg je alleen nog de spiesen met vlees en groente.

Shaslicks recept uit kookboek saté en bier foodblog Foodinista

Tip 3: Laat de barbecuegerechten bezorgen

Natuurlijk waarom dachten we daar niet direct aan! Je kunt de bereiding voor de barbecuegerechten natuurlijk uitbesteden. Goed plan, vooral wanneer je weet dat je in het weekend eigenlijk iedere dag wel gaat barbecueën of wanneer je met een grote groep gaat barbecueën. Voor iedereen is er wel een barbecuegerecht naar smaak mogelijk, wanneer je de barbecuebereiding bijvoorbeeld uitbesteedt aan een barbecuespecialist. Zo kun je complete menu’s bestellen voor de barbecue van sausjes tot je vleesgerechten, maar denk ook aan een complete vegetarische barbecue of een keer een visbarbecue. Ik vind het zelf ideaal op een drukke momenten. Niet alleen voor een privé barbecue een goed idee, maar ook bijvoorbeeld voor feestje of zakelijke barbecue.

Tip 4: Ga voor slowcooking

Slowcooking op de barbecue? Zeker weten wat dacht je van een bierkip op de barbecue. Op een drukke dag staat de kip heel de dag te garen en avontuur moet je er een keer naar kijken, maar eigenlijk is het heel weinig werk. Daarbij heb je met één gerecht op de barbecue en een aantal garnituren een complete barbecue maaltijd voor ongeveer vier personen geregeld.

Recept voor bierkip van de barbecue foodblog Foodinista

Tip 5: Wegwerpservies, kunststof servies of servies laten leveren

Natuurlijk! Maak het je zelf makkelijk en ga in de tuin niet met porselein of ander breekbaar servies aan het werk. Er zijn velen reden om gebruik te maken van een wegwerpservies of kunststof servies. Denk aan minder afwas, maar ook bij drukke barbecuegelegenheden is een porselein servies zwaar, je moet er toch zuinig mee om gaan voor de breekbaarheid en het ziet er zomers uit. En ook ideaal wanneer je je barbecue menu’s laat cateren dan worden er direct serviezen bij geleverd. Wel van porselein, maar jij hebt er weinig werk aan.

Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie